1/12-23 Joulukalenteri / Christmas calendar

Hei sun heiluvilles! Se on taas vuotuisen joulukalenterin aika! Ajatelkaas, olen ihan odottanut tätä. Vaikka joulukalenterin kasaaminen on aikamoinen puristus, se on kuitenkin hirmuisen hauskaa ja myös antaa minulle paljon. Yritän vuosi vuodelta aloittaa kasaamisen aikaisemmin, jotta en olisi puolivälissä joulukuuta aivan stressissä. Saa nähdä miten tänä vuonna onnistuu. Tämän ensimmäisen postauksen kirjoitin jo lokakuussa, joten juuri nyt ainakin näyttää lupaavalta. Joskin sylissä kiipeilevät ja näppäimistöllä kävelevät kissat tekevät siitä himppasen vaikeampaa.

Tänä vuonna joulukalenteri pyrähtää käyntiin karvakamuilla, noilla kotimme raivostuttavan ärsyttävillä sohvanvaltaajilla. Ensimmäinen rescue-kissamme Nyx on edistynyt aivan valtavasti viimeisen vuoden aikana. Vuosi sitten Nyx ei antanut vielä koskea ja vieraiden tullessa piilotteli sohvan tai kaappien alla. Nykyisin silittää saa ja minä, talouden number one hooman, saan jopa nostaa Nyxiä pikkuisen, mutta ei syliin. Nostoharjoituksia teemme jotta siirtäminen kuljetuskoppaan olisi miellyttävämpää kaikille osapuolille. Syliinkin Nyx tulee, mutta erittäin harvoin eikä viihdy kauaa jos ihminen vähänkin liikahtaa. Nyxistä on tullut täysin minun kissani, vaikka isäntä oli se joka alkoi leikittää ja totuttaa silityksiin. Nyxin lempipaikka onkin sohvan selkänojalla minun niskani kohdalla josta on helppo puskea poskea kun tulee hellyydenkaipuu.

Villi sisaruskolmikko Yoda, Lux ja Rico ovat myös jonkin verran edistyneet. Nykyään ihmiset saavat lähes melkein rauhassa syödä ruokansa ja kokkaaminenkin onnistuu suurimmaksi osaksi niin että ainakaan kasviksia ei enää varasteta leikkuulaudalta. Ovathan nuo silti vielä pääosin ruokaohjautuvia, mutta nykyisin ainakin odottavat rauhallisemmin lähellä josko herkkupaloja tipahtaisi, sen sijaan että syöksyvät suoraan omatoimisesti nappaamaan paistinpannulta pihviä. Vahtimatta ei mitään lihaa, juustoja tai maitotuotteita kuitenkaan parane jättää. Kaikista kolmesta on kuoriutunut myös melko hellyyden kipeitä halinalleja. Etenkin Lux ja Yoda viihtyvät sylissä, Rico ei niinkään viihdy, mutta haluaa kyllä rapsutuksia enemmän kuin kukaan ehtii ja jaksaa antaa.

Well hello there! It’s again the time of annual Christmas calendar! I have actually been waiting for this, how about that! Even though putting the Christmas calendar together is quite a task, it is awfull good fun and also gives me so much. Every year I try and start a bit earlier putting it together, so that I’m not completely losing my mind in the middle of December. Let’s see how it works this year. Atleast it looks promising at the moment because I am writing this in October. Allthough cat’s climbing on my lap and walking on the keyboard makes it a tad harder.

This year I am launching the calendar with furry friends, those annoying four-legged little lapwarmers. Our first rescue cat Nyx as advanced so much during last year. Year ago she didn’t really let anyone to pet and when quests arrived, she used to hide under sofa or cabinets. These days people can stroak her and I am allowed to even lift her a little, after all I am the number one hooman. We are doing little lifting practices so that putting her into the travel box would be more pleasant to all. She does come to the lap too, but not very often and human is not allowed to move at all, otherwise she leaves immediately. Nyx has become completely my cat, even though it was hubby who started playing with her and stroaking her. Her favourite spot is on the backrest of the sofa, right behind my neck, where it’s easy to hedbut my cheek incase of urgent lack of neck scratches.

Our wild three siblings Yoda, Lux and Rico have also improved a little. These days people are able to eat almost in peace and cooking also is possible without too much distractions. Atleast they don’t steal vegetables from the cutting board anymore. Don’t get me wrong, they are still pretty much foodseeking missiles, but atleast now they most of the time calmly wait for treats, instead of stealing it straight from the pan. So you can’t still leave any meat, cheese or dairy products unsupervised if they are around. All three have also turned into hugbears. Especially Lux and Yoda like to stay on the lap. Rico not so much, but he also wants to get hugs and strokes, more than anyone has time or energy to give.

Yoda
Rico
Lux
Nyx
Ricolla on ihan oma istumatyyli, kas näin. /
Rico has his very own way of sitting, like so.

Rico ja Lux kimppatirsoilla. /
Rico and Lux having nap together.
Kaikkeen puuhaan pitää osallistua. Tietenkin. /
Has to take part on all activities. Naturally.
Nyx on nykyään usein näin aina kun mami on kotosalla. Koska mami on paras!/
Nyx is often like this when ever mum’s at home. Because mum’s the best!

2 Comments Add yours

  1. Jonna says:

    Ihania kuvia, ihania kuvattavia! Joulukalenterisi on joulun odotuksen kohokohtia. Kiitos.

    1. Rhia says:

      Jonna – Kiitos. Onhan nuo karvahanurit aika ihania, vaikka myös ärsyttäviäkin osaavat olla. Ja kivaa että viihdyt.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.