23/12-22 Ruutumekko / Plaid dress

No niin. Tämän postauksen piti tulla jo eilen mutta tuli vähän mutkia matkaan. Tässä se kuitenkin on. Ompelin nimittäin mekon. Aloitin tekemään tätä jo parisen vuotta sitten ja se jäi kesken. Nyt päätin tehdä sen vihdoin valmiiksi, mutta tein virheliikkeen kun päätin tehdä täysin tapojeni vastaisesti ja ommella yläosan ilman kunnon kaavoja. Olisi pitänyt uskoa itseäni ja tietää että siitä ei mitään hyvää seuraa.

Minulla oli pieni pakka punaruudullista vintagekangasta josta halusin tehdä 20-luvun alun henkisen mekon. Helman olin leikannut ja ommellut jo aikoja sitten. Yläosa vain puuttui. No päätin vain jäljentää yläosan yhdestä vanhasta mekosta ja soveltaa siitä jotain, Rachel Maksy-tyyliin (en käsitä miten jotkut onnistuvat ompeluhommissa ilman kaavoja ihan vaan summa mutikassa leikkaamalla?!? Olen semmoiseen ihan liian pedantti…). Virhe! Olin rypyttänyt helman ja rypytin myös yläosan ja suttahan siitä tuli. En saanut vyötärön rakennetta toimimaan joten jouduin purkamaan rypytykset ja tekemään uudestaan laskostettuna. Tätä kun nyhräsin koko illan niin eihän siitä tietenkään mitään valmista voinut tullakaan. Etenkin kun ompelustudiossani ei ole kunnon valoja ja se menee talvisin pakkasen puolelle.

Valmiiksihan tämä ei nyt jouluksi tullut ja se pysyy päällä vain nuppineulojen avulla. Kaulus ja vyö puuttuvat, samoin taskut. Teen tämän valmiiksi sitten joulun pyhinä kun on aikaa. Tästä tuli vähän tälläinen jouluhenkinen kun nauhakoristeet ovat vihreät. Hihoista ne vielä puuttuvat.

Well then. This post was supposed to come out yesterday, but things turned out snafu. However here it is. I made a dress. I started making it couple years ago, but didn’t finish. Now I decided to finally finish it. But, I made a mistake of doing the top, unlike my usual habbits, completely without proper patterns. I should have trusted myself and realize that nothing good comes out if that decision.

I had small bolt of red vintage plaid, which I wanted to make 1920’s style dress with. I had already cut and sewn the skirt, I just needed the top. Well, I decided to use one old dress of mine as a pattern, Rachel Maksy-style ( I just don’t get it how some people can do sewing without patterns just by cutting aproximately here and there?!? I am way too pendantic for that…). Mistake! I had gathered the skirt and I did that to the tpp too. And it failed. I could not make the waist construction to work, so I had to take the gatherings off and redo the whole design for pleats. I wasted whole evening on this, so it’s no wonder I didn’t finish anything. Especially when my sewing studio doesn’t have proper lights and it gows below zero in winter.

Dress didn’t finish for christmas, and it’s just pinned on me. Collar and belt are still missing, and pockets too. But I will finish it during Christmas holiday. It turned out a bit christmassy due to green trimmings, which are still missing from sleeves.

4 Comments Add yours

 1. Hehkuvainen says:

  Hauska kangas! Harmi että meni purkuhommiksi… mutta sellaista se joskus on.

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Joo, joskus käy näin. Entinen työkaveri joskus totesi osuvasti että kun ompeloo ja purkeloo niin töitä riittelöö.

 2. Jenni says:

  Todella kaunis mekko, vaikka tarviikin vielä nuppineuloja päällä pysyäkseen (:
  Mun äiti tykkää neuloa, ja aina kun joutuu purkamaan, hän toteaa vain, että hyvä, kun saa neuloa enemmän. Itse en kyllä osaa ottaa purkamista yhtä tyynesti :D

  1. Rhia says:

   Jenni – Kiitos :) äitisi taitaa tykätä enemmän siitä itse prosessista kuin työn valmiiksi saamisesta. Minä taas teen käsitöitä saadakseni ne asiat käyttöön. Vaikka pidänkin myös tekemisestä niin tavoite on se valmis vaate jota saan käyttää ?

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.