Pientä sisustamista / Little organizing

on

Terveisiä Villa Ruosteesta! Long time no see. Tahtoo sanoa että kylläpä se aika taas vierii turhan nopeaan. Tämä postaus on varmaan taas sarjassa kiviäkin kiinnostaa, mutta itseäni kiinnostaa sikäli, että on alkanut vähän nyppimään tuo kämpän järjestys. Uskotteko jos sanon, että muutto voi kestää vuosia? Kannattaa uskoa. Koska se kestää. Muutostamme on nyt jo kohta 2,5 vuotta ja edelleen osa tavaroista hakee paikkaansa. Seilaa ees ja taas. Löytämättä luontevaa tilaa. Eilen taas alkoi asia nyppiä siihen malliin että matkalaukut saivat lähdöt. Nimittäin työhuoneesta.

Tavaransäilömiskalusteina toimiva kasa vanhoja matkalaukkuja siirtyi eteiseen. Muutossa eteisen nurkkaan tuupattu jugend-yöpöytä ei oikein koskaan asettunut siihen paikalleen, joten se sai siirtyä työhuoneeseen ja matkalaukkukasa asettui sen paikalle eteispeilin alle. Jossain vaiheessa matkalaukkujen alle pitäisi puuhastella eräänlainen lavetti. Samanlainen kuin on olohuoneen sohvapöytänä toimivan matkalaukkukasan alla. Käytännössä se on vain liimapuulevy jossa on pyörät alla. Tosi näppärä esim siivotessa kun lähes lattiaan asti ulottuvan kalusteen voi vaan työntää pois paikoiltaan, imuroida ja tuupata kalusteen takaisin paikoilleen.

Pahoittelen rakeisia kuvia. Pilvisinä päivinä asunto on todella pimeä ja on melko sama millä välineellä kuvat napsii, aina ne ovat yhtä suttuisia. Työhuoneessakin mahtuu jälleen jopa kävelemään ja lattiapinta-alasta pilkottaa enemmän kuin pelkkä ovelta tietokonepöydille johtava polku. Työhuoneen sisustaminen on ns. todella vaiheessa. Työhuoneen teemana on nörtteily, sillä sieltä löytyvät tietokoneet, Star Trek-kokoelmat, dvd:t  ynnä muu sellainen. Nykyisellään se on kuitenkin muistuttanut ulkonäöllisesti enemmän romuvarastoa. Työhuone vaatii siis perusteellista organiseerausta, mutta isäntä välttelee sitä hommaa vaikka olen puhunut siitä moneen otteeseen. Joku siinä nyt vastustaa. Palaan aiheeseen kun se on ajankohtaista. Nyt menen keittämään kupillisen kahvia ja selvittämään ruokapöydälle asumaan muuttanutta sekasotkua.

Greetings from Villa Rust! Long time no see. Meaning: funny how time flies. This post is probably in the series “Who cares”, but atleast I care because the constant mess around the house is annoying me to the bone. Do you believe if I tell you that moving takes years? You should. Because it does. We moved almost 2,5 years ago and still some of the stuff is searching for their place. Drifting here and there. And not finding proper location. Yesterday I got really annoyed so I got rid of the suitcases. From the work room I mean.

Pile of suitcases, which also serves as decorative storage unit, was moved to the hallway. When we moved, we just shoved Jugend night table into the hallway corner. It never really worked there, so I moved that to work room and pile of suitcases to that corner, under the mirror. At some point we should make some sort of base for it. Same kind than what we have under the livingroom coffee table-suitcase pile. Basically it’s just board of wood with wheels. It’s really handy when hoovering. You can just push the furniture around and hoover under. Then just pull it back to the original place.

I apologize for the grainy photos. On cloudy day this house is really dark. It’s pretty much the same what ever device  you use for photos, they are equally  grainy. Now we can actually walk in our  work room and now there is more floor visible than what is was. Just a narrow path from the door to the computer tables. Work room interior is pretty much”in the making”. Theme in the room is geeky, because that’s were the computers, Star Trek-collection, dvds and such is. So far it looked more like storage room. So it still needs heavy organizing, but hubby is avoiding the subject. I have mentioned it many times, but there is resistance for some reason. I will return to the subject when current. Now I’m going to make cup of coffee and tame the mess that lives currently on our dining table.

Arkirealismia. Karmea kaaos ja pölypallojen invaasio. /
Everyday realism. Horrible chaos and dust bunny invasion.
Siistitty nurkkaus. Laukkujen päälle oletettavastikin vielä kertyy tavaraa, mutta eteisessä on pakko olla joku laskutila. Olkihatuille toivon mukaan löytyy jossain vaiheessa joku talvisijoituspaikka. /
Tidy corner. Assumably the top of suitcases will gather stuff in the future too, but there has to be some sort of surface to lay items down in the hallway. Hopefully straw hats will find another Winter location later.

 

 

4 Comments

 1. Metsäntyttö says:

  Meillä on muuttojen jäljiltä aina mennyt tosi pitkään, kun voi sanoa tavaroiden asettuneen paikalleen…Nyt ei olla pitkään aikaan muutettu, mutta silti huusholli tuppaa olemaan kuin varasto:(

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Joo se on tosi kurjaa. Joka kerta sama homma kun muuttaa täysin erilaiseen paikkaan niin aina ei heti löydy luontevaa tilaa tavaroille. Siksikin tämä minimalismihaaste on ollut hyvä toteuttaa että on tullut rymsteerattua komeroita vähän tarkemmin ja mietittyä mikä on järkevä paikka millekin tavaralle. Mutta työt ikävästi haittaa rymsteerausta niin ei ole päässyt kunnolla vielä kaikkia kaappeja läpi.

 2. tagathax says:

  Muuton jälkeen tavarat hakevat paikkaansa yllättävän pitkään, nimim. kohta vuosi edellisestä kerrasta ja talo on kuin pommin jäljiltä. Minimalismihaasteesta olisi hyötyä täälläkin.

  1. Rhia says:

   tagathax – Joo, huonekalut tietysti ovat kutakuinkin yleensä oikeilla paikoillaan, mutta se kaikki muu tarpeellinen tai tarpeeton. Vaikka mekin karsittiin ennen muuttoa tavaraa niin kyllä sitä ylimääräistä aina jää pyörimään. Ainakin ne semmoiset sälälaatikot joita ei ehkä enää ole energiaa ja aikaa lajitella kun isommat asiat on lajiteltu ja karsittu.

Comments are closed.