Kuviot ja kuosit / Prints and patterns

on

Olen aina ihaillut ihmisiä, jotka osaavat vaivattomasti yhdistellä asuihinsa erilaisia kuviollisia vaatteita. Ennakkoluulottomasti he heittävät yhteen ruutua, raitaa, kukkia ja eläimiä. Värejäkään ei heidän asuistaan puutu. (Yksi tällainen pukeutuja on mm. Mis Papelicos-blogia kirjoittava Sacramentos) Olen aina halunnut osata sen homman, mutta aina yrittäessäni on peilin edessä tullut uskon puute. Tunnun olevani eniten kotonani yksivärisissä vaatteissa tai asussa jossa on vain yhtä kuviollista kangasta. Katsokaapa vaikka asukuvia. Asusteissa (myssyt, tumput, huivit, laukut) löytyy erilaisia kuviointeja, mutta jos on kuviollinen pusero niin hame on yksivärinen, ja päinvastoin.

Eilen aamulla pukiessani vaatteita tajusin yhtäkkiä että hei, mullahan on tässä nyt kahta kuviollista asiaa päällä! Ihan yhtäkkiä ajattelematta, out of the blue. Miten tässä nyt näin pääsi käymään? Itseasiassa tiedän vastauksen tähän. Talvivaatteissa valikoimani on paljon rajallisempi kuin kesävaatteissa, joten on isompi mahdollisuus että kuviolliset ylä- ja alaosa päätyvät päälle yhtäaikaa. Kukallinen villa-angora-kashmir-neule on tammikuinen kirppislöytö Hämeenlinnasta. Tämän tyyppinen lyhythihainen neule menee ehkä enemmän 50-luvun tyyliin joka ei ole itselleni se mieluisin. Mutta söpöt värit ja paljetit, kuka voisi vastustaa! Asusta voidaan muuten olla montaa mieltä. Ehkä tämä nyt ei vielä ihan niiden maailman kymmenen parhaan kuvioyhdistelmän joukkoon vielä yllä, mutta hyvä alku kumminkin.

I have always admired people who can effortlessly combine different prints and patterns in their outfits. Open-mindedly they combine plaids, stripes, florals and animals. And usually these outfits don’t lack colour either. (One of these people is for example Sacramento, who writes the Mis Papelicos blog.) I have always wanted to do that, but when trying I have lacked trust and vision. I seem to be more at home in solid colours or outfits with just one patterned fabric. Just look at my outfit photos. Accessories (like hats, gloves, scarfs or bags) might have different patterns, but if I wear patterned blouse, skirt is solid colour. And vice versa.

Yesterday when I was getting dressed I realized suddenly that, wow, I am wearing two patterns right now! Without thinking about it, out of the blue. How did that happen? Actually I know the answer. My Winter clothes selection is much smaller than Summer clothes selection. So there is more chance on patterned top and bottom to be combined. This floral wool-angora-cashmere knit top is thrift find from Hämeenlinna in January. This sort of jumper is more of 50’s style, which is not really my forte. However, cute colours and sequins, who could resist! About the outfit itself we can have many opinions. Perhaps it’s not among the top ten pattern combinations of the world, but it’s a good start.


Tähän kun löytyisi vielä sopiva neuletakki niin olisi varsin perfecto. /
If only I could find matching cardigan, then this would be perfect.

5 Comments

 1. MariaS says:

  Aloitin muutama vuosi sitten kokeilemaan projeckt 333:sta jossa vaatekaapin sisältö on hyvin rajattu. Sittemmin en ole niin tarkka ollut ajan suhteen (vaihdan sisällön kun huvittaa) ja vaatteita saattaa olla enemmän tai vähemmän kuin 33, mutta tein saman havainnon heti alusta alkaen: kun vaatekaapin sisältö on rajatumpi, tulee keksittyä enemmän yhdistelmiä. Osa toimii, osa ei. Mielestäni tämä sinun yhdistelmäsi toimii :)

  Toinen hieno yhdistelijä-bloggaaja on mielestäni http://sheilaephemera.blogspot.fi/ Kanadalainen, joka ostaa lähes kaikki vaatteensa kirppareilta. Vaikkei tuollainen väri-iloittelu omaan makuun olekaan, ihailen hänenkin “yhdistelysilmää”. Ei aina vastaparina tarvitse olla mustaa.

 2. Joskus sitä yllättää itsensä:) Kaunis tuo neule onkin. Millaisen neuletakin yhdistäisit mieluiten tuohon asuun? Olen silloin tällöin tuota Sacramenton blogia katsellutkin ja hänellä on kyllä ennakkoluulottomat yhdistelmät. On välillä itselle virkistävää katsella sellaisia, kun oma pukeutuminen on kumminkin kovin vähäväristä. Välillä sitä ajattelee, että yrittää itsekin enemmän saada asuun kiinnostavuutta, mutta käytännössä se on aika arkisen oloista kumminkin. Ja jos täällä alkaisi Sacramenton tyyliin pukeutua, varmaan katsottaisiin aika pitkään, että mikähän tuo oikein on…:) Vaikka parashan se olisi uskaltaa pukeutua ihan oman makunsa mukaan, muitten mielipiteitä liikoja miettimättä.

  1. Rhia says:

   MariaS – Itse koen tuollaiset capsule wardrobe-tyyppiset haasteet vähän turhan rajoittaviksi, olen liian fiilispukeutuja sellaisiin. Nyt kun töihin täytyy pukeutua “työvaatteisiin” on erityisen haastavaa käyttää omia vaatteita ja yhdistää niitä työvaatteisiin. En ole oikein ikinä osannut vaihtaa vaatteita kesken päivän, esim töistä kotiin tullessa. Itselläni rajoitusta tulee automaattisesti jo siitä kun joudun säilytystilan vähyyden vuoksi kierrättämään kausivaatteet varastokoppiin. Talvivaatteet ovat luonnollisesti pois käytöstä kesällä jne.

   Kiitos tuosta linkkivinkistä. Hauskan värikäs pukeutuja. Vaikka ei ihan minun tyylisiä kaikki asukokonaisuudet olekaan niin on jännä nähdä miten hän yhdistelee juttuja.

   Metsäntyttö – Eniten haluaisin yhdistää neuletakin joka on täysin samanlainen, mutta sellaista tuskin löytyy. Mutta esim vaaleansininen lyhyt ja napakasti istuva neuletakki voisi olla aika söpö yhdistelmä. Minulla on viininpunainen neule, mutta se alkaa olla vähän ohueksi hiutunut ja on alusta asti ollut vähän huonosti istuva. Tällä hetkellä olen käyttänyt keltaista neuletta joka ei hirveän hyvin sovi tämän neuleen kanssa, vaikka käykin taas hyvin kiltin kanssa.

 3. parkkis says:

  Mielestäni tuollainen ruutukuvio on lähes yhtä neutraali kuin yksivärinen alaosa :) tykkään kyllä tästä yhdistelmästä. Itse tykkään yhdistellä kuoseja, lopputulos ei ole aina itsevarmin :D

  1. Rhia says:

   parkkis – Tämä ruutukuosi kieltämättä on aika neutraali, mutta en silti yhdistäisi siihen ihan kaikkia kaapistani löytyviä yläosia. Vaatekaappini värimaailma ei ole mikään väriharmonian riemuvoitto :D

Comments are closed.