Uudet työvaatteet / My new work clothes

on

Arvatkaas mitä! Sain töitä. Kesäkuun alusta lähtien minut on voinut bongata myymässä sekä juhla- että arkivaatteita miehille ja naisille tuolla Huittisten suunnalla (tästä syystä blogissakin on ollut aika hiljaista kesäkuun). Olen vieläkin vähän äimänä tilanteesta, sillä se kävi aika äkkiä. Vastoin tunnettua sanontaa, minut vähän kuin tultiin kotoa hakemaan töihin. No mutta näin kävi. Se tarkoittaa myös sitä, että vaatekaappi vaatii vähän uudelleenjärjestelyjä. Työvaatetuksena pitäisi periaatteessa käyttää liikkeen oman valikoiman vaatteita, joten vintagehommelit eivät käy.

Sain jo työvaatteeksi trikootunikan, jota olen käyttänyt töissä omien mustien housujen ja mustan hameen kanssa. Todennäköistä on että kumminkin pitäisi hommata myös muita alaosia ja työjalkineita myös. Vanhat työsandaalit ovat jo varmasti 10 vuotta vanhat ja niiden kanssa kävi taannoin pieni askartelumaali-vahinko, kun pieni lasinen askartelumaalipurkki putosi betonilattialle jalkojen viereen. Että tuota, ei ainakaan niitä töihin. Omalla työhuoneella ne toki vielä käyvät oikein hyvin. Kävinkin alustavasti jo katselemassa matalakantaisia kevyitä kenkiä. Ongelma vain tahtoo olemaan että moderneissa balleriinoissa on jo liiankin matala kanta. Ovat niin lättänöitä että vastaavat varvastossuja ja sellaisissa en ehkä pysty koko päivää seisomaan töissä. Pohjassa pitää olla jotain tukea ja vaikka pari senttiä korkoa. Voi myös olla että tulette myöhemmin näkemään sellaisen ihmeen kuin Evil Dressmaker kapealahkeisissa housuissa.

Parisen päivää sitten sain kesätyöhousuiksi mustat trikoo-caprit ja ostin lisäksi mustan lyhythihaisen paidan liikkeen alesta. Näistä nyt jo muutamia komboja saa, mutta ne paksummat kapeat housut pitää vielä järjestää. Liikkeen oman valikoiman housut eivät oikein istu kunnolla mun kropalle. En ole ikinä löytänyt kauppojen valmisvaatevalikoimista istuvia housuja, joten se ei ollut mikään yllätys. Ja sinnepäin istuvia en halua ottaa koska tiedän että niissä tulee epämukava olo kun tekee mieli koko ajan kiskoa housuja johonkin suuntaan. Pitänee siis tehdä itse jotkut perus-malliset.

Mutta hei, uusi duuni!!

Guess what! I got work. Starting from June I have been selling casual and formal clothes for both women and men, in Huittinen (for the same reason it’s been a bit quiet in the blog recetly). I am still a bit gobsmacked, it happened so fast. Well, it happened anyway and that also means my wardrobe needs to be rearranged. Basically we should wear cloths from the shops own selection, so vintage is out of the question.

I already got new jersey top for work clothing, and I have been wearing with my own black skirt and black trousers. It is likely however that I need other bottoms with the top and also some shoes. My old work sandals are over 10 years old and I had a little paint accident with them. Some time ago a small glass bottle of acrylic hobby paint fell on the concrete floor next to my feet and shattered, spreading all the paint all over on my feet and floor. So, I won’t be wearing those for work, even though they are still ok for my own work space. I already went browsing lightweight shoes. The problem is, modern ballerinas are already way too flat for me. They are so flat that they are almost like flip flops. I probably can’t stand in those for the whole day. I need sturdy sole and an inch of heel. It also could be the case that you will see a miracle: Evil Dressmaker wearing cigarette pants.

Couple days ago I got black jersey capri pants for summer work clothing. I also bought black short sleeved blouse from our sale. Those should work for couple combos for work clothing, but I still need atleast one pair of sturdier cigarette pants. Pants we have in our selection don’t fit for my body. I have never ever found properly fitting pants from shops, so that wasn’t really any surprise to me. I don’t really want to get almost-fitting pants either, because I know I would feel uncomfortable and would pull them constantly. So I have to make them myself.

But hey, new job!!

Takahuoneessa on tunnelmaa. /
Sewing room of my new job.

Toisena työpäivänä (!) sain asiakkaalta suklaata! Mit….?/
On my second (!) day at work I got chocolate from a customer! Whaa….?

4 Comments

 1. Tinde says:

  Onnea uuteen työhön! Näin sitä toisinaan palat loksahtelevat paikoilleen kuin itsestään, kun antaa niille tilaisuuden. Todennäköisesti olet tavalla tai toisella viestittänyt ympäristöllesi, että olet käytettävissä uusiin haasteisiin, vaikka et tietoisesti olisikaan työhakemuksia jättänyt.

  Työkengistä tuli mieleen oma suosikkimerkkini Promena (promena.fi). Ovat toki hintavia, mutta itse olen käyttänyt omiani aktiivisesti jo kymmenen vuotta ilman näkyviä kulumia. Edes venykeosien kuminauhat eivät ole “väsyneet”. Käytin kenkiä useita vuosia työkäytössä ja hyvin jaksoi 8-12 tuntia seistä ja kävellä betonilattialla. Sittemmin työ(pukeutumis)kuvioiden muututtua kengät siirtyivät kotikengiksi. Vanhassa omakotitalossa jossa lattia on kylmä kesät talvet, ovat kengät jalassa ehkä n. 90% valveillaoloajasta.

  Ainakin omasta mielestäni mallini (8156) on kaiken lisäksi mukavan näköinen. Ei varsinaisesti työ- tai laitoskengän näköinen, vaan ihan semityylikäs tilanteisiin, joissa käyttömukavuuden lisäksi on eduksi, että kengät sopivat muutenkin asuun.

  Ja tämä ei ollut mikään maksettu mainos. Päästinpähän vain sisäisen kenkäfriikkini irti ;)

  1. Rhia says:

   Tinde – Kiitos! Olen totta tosiaan viestittänyt ihan tietoisestikin, hakemuksia on lähtenyt matkaan reilusti toista- ellei jopa kolmattakymmentä :D tähän työhön en kumminkaan itse lähettänyt hakemusta vaan työnantaja sai tiedot työkkäristä.

   Kävin katsomassa Promenan malleja (ja muutaman muunkin merkin työkenkiä) ja on pakko todeta että niistä mikään ei oikein miellytä silmääni. Ne jotenkin kaikki kirkuvat kovaan ääneen työkenkää. Ongelma on varmaan ihan vaan oman pääni sisäinen. Pistokasmalliset eivät tule kyseeseen kun töissä pitää pystyä liikkumaan turvallisesti ilman että kenkä putoaa jalasta kesken askeleen. Ompelutyössä se ei niin haittaa kun pääasiassa istuu tai seisoo paikallaan, mutta vaateliikkeessä asiakkaita palvellessa tulee helposti kävelleeksi aika paljon, joskus aika rivakkaastikin. Työkavereilla on työkenkinä tennareita ja balleriinoja. Itselläni on ollut toistaiseksi balleriinat, jotka eivät ole riittävän tukevat, mutta paremman puutteessa niiden on nyt kelvattava. Asia vaatii kyllä sulattelua.

 2. Hehkuvainen says:

  Ooh, onneksi olkoon! Mahtava juttu, toivottavasti kaikki sujuu jatkossakin hyvin :).
  (Nyt ei irtoa kummempaa kommenttia, mutta halusin kovasti ilmaista lukeneeni ilouutisen ja tsempata.)

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Toisinaan lyhyt ja ytimekäs on paras :D Kiitos! Mukavasti on mennyt.

Comments are closed.