Avaimet vaihtoon / Changing keys

on

Tähän voisi pistää jotain kliseisiä lauseita kuten “Elämä on muutosta”, mutta sanon vain että me muutetaan. Kyse on väliaikaisesta järjestelystä, jonka aikana meidän on tarkoitus saada säästettyä rahaa. Sen aiomme tehdä muuttamalla halvempaan asuntoon. Ollaan isännän kanssa jo jonkin aikaa puhuttu muutosta hänen kotiseuduilleen Englantiin. Emme ole valmiita aloittamaan elämää siellä ihan täysin tyhjältä pöydältä, joten koko elämän muuttaminen toiseen maahan ei ole ihan helppoa eikä varsinkaan ilmaista.

Käytännössä tämä tarkoittaa että joudumme muuttamaan pois Tampereelta. Uutta asuntoa ei vielä ole löytynyt, mutta menemme katsomaan yhtä jo heti keskiviikkona.  Jokatapauksessa se tulee olemaan jossakin pienemmällä paikkakunnalla, maksimissaan tunnin ajomatkan päässä Tampereelta. Työhuone kaupungissa kun edelleen säilyy, vaikkakin tämän jälkeen tulen olemaan siellä tavoitettavissa vain muutamana päivänä viikossa.

Jatkossa blogiin tulee siis jonkin verran juttua muuttohommista ja myöhemmin tietysti myös uudesta kodista. Muutto Englantiin on vielä kaukainen haave tässä vaiheessa, mutta ehkä siitäkin jotakin voi myöhemmin kirjoittaa. Riippuen vähän että miten asiat edistyvät. Iso-Britannian ero EU:sta ei ainakaan tee asiasta yhtään helpompaa.

inenglish

I could put some clichés here, like “Life is constant change”, but let’s just say that we are moving. It is temporary arrangement, during which we are supposed to start saving money. So we are going to move into cheaper appartment. Me and hubby have been talking quite some time now about moving to his old neighbourhood in England. We are not willing to start life in England from scratch, so moving whole of our lives to another country is not going to be easy and especially not very cheap.

Basically this means we have to move out of Tampere. We haven’t found new apartment just yet, but we are already going to have a look at one on Wednesday. What ever the case, our new home will be in a smaller town or village, max one hours drive from Tampere. My work space in town is still going to stay there, but after moving I will be there only couple days a week.

So in the future I will be writing something about the moving and later ofcourse about the life at the new home. Moving to England is a distant dream at this point, but perhaps I can also write something about that later. Depending on how things get along. Great Britain leaving EU doesn’t exactly make it easier.

avaimet

7 Comments

 1. Salka says:

  Tsemppiä muuttoon! Ja mielelläni lukisin postauksia Englantiin muuttamisesta, tai siitä unelmoinnista. Kuulostaa kliseiseltä, mutta kun oikein tarpeeksi uskoo, unelmat saattavat joskus käydä toteen!

  1. Rhia says:

   Salka – Kiitos, sitä tarvitaan. Oon muuttanut elämäni aikana liian monta kertaa tietääkseni että se on yksi maailman ärsyttävimmistä hommista. Voi siis olla että blogiin tulee aika paljon jotain vinkumista muuton v-mäisyydestä :D Ensimmäinen stressin paikka on löytää se uusi asunto, tavoitteena on jouluksi uuteen kotiin. Saa nähdä täyttyykö tavoite. Ja varmaan siitä Englantiin muutostakin jotakin kirjoitettavaa irtoaa myöhemmin jahka tämä ensimmäinen muutto saadaan alta pois.

 2. MariaS says:

  Miten jännittävää! Vaikkakin myös ikävää että jätätte ihanan kaupunginosamme taaksenne.. Mutta meillä on kuitenkin vain yksi elämä joten unelmia pitää olla ja niitä pitää tavoitella! Itsellä ei vielä ole rohkeutta edes unelmoida tuommoisista muutoksista.. Mut sitten kun muutatte Englantiin, niin tulen visiitille ja saat esitellä kaikki alueen parhaat kirpparit ja sitten juomme kello viiden teen!!

 3. Teillä onkin sitten isot muutokset edessä. Toivottavasti löydätte pian sopivan asunnon ja että kaikki muukin järjestyisi sutjakasti. Meilläkin on muutettu niin monta kertaa, että ajatuskin siitä ruljanssista hirvittää. Lapsena se kyllä oli kivaa…

  1. Rhia says:

   MariaS – Kieltämättä on ikävä lähteä, tämä on ollut hyvä kaupunginosa asua kaikin puolin. Nyt on kuitenkin hyvä hetki. Asuintalomme on viimeisen vuoden aikana muuttunut omistajavaihdoksen myötä varsin levottomaksi ja olemme kyllästyneet asunnon ahtauteen.
   Ja tuo kuulostaa oikein hyvältä suunnitelmalta!

   Metsäntyttö – Aikamoinen rulijanssi on tosiaan tiedossa. Tavaraa mahtuu pieneenkin kämppään uskomattomia määriä. Siksi tänään onkin kirppispöydän täyttö tiedossa. Useampi kassillinen roinaa pitää saada uusiin koteihin vaikka jokin aika sitten jo lahjoitinkin monta muovikassillista hyväntekeväisyyteen.

 4. Hehkuvainen says:

  Oh, tsemppiä asunnon etsimiseen ja muuttoon! Niin ja tietysti myös isomman mittakaavan haaveiden tavoitteluun. :) Muuttaminen on varsin konkreettista elämän mylläämistä. Se on stressaavaa, mutta myös monella tapaa antoisaa. Ihan ymmärrettävää, jos tulee harmistuneita postauksia muutosta, mutta eiköhän väliin mahdu sitten joitakin iloisia uuden kodin esittelyjä ja inspiroivia sisustusjuttujakin…?

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Kiitos, sitä tarvitaan! Muuttaminen on kyllä ihan kivaakin, etenkin just sitten kun on saatu ne kaikki kamat sinne uuteen kotiin ja voi alkaa sisustamaan ja järjestelemään. Mutta se pakkaaminen ja kantaminen ei ole niin kivaa :D Varmasti jotakin sisustusjuttujakin tulee.

Comments are closed.