Elämä on

on

Nyt vituttaa ehkä niin paljon ettei huvita enää mikään. Meinasin hyödyntää huomenna päättyvän Ifolorin tarjouksen ja tilata valokuvakirjat kahdelta edelliseltä Englannin matkaltamme. Mutta kävikin niin että toissapäivänä kun läppäri oli yhtäkkiä päättänyt heittää blue screenille se oli ilmeisesti rikkonut ulkoisen kovalevyn jossa valokuvat olivat. Nyt mikään kolmesta tietokoneestamme ei löydä kovalevyltä mitään ja ilmoittaa että kovalevy on formatoitava ennenkuin sitä voi käyttää. Eipä siellä ollutkaan paljon muuta kuin  kaikki valokuvani kahden vuoden ajalta, 5000 biisiä ja muita tiedostoja joille todennäköisesti voin nyt sanoa heippa-hei. Nyt tekisi mieli ihan vaan ottaa kunnon itkupotku-raivarit ja heittää tää läppäri seinään. Siitä on ollut lähes pelkästään harmia siitä asti kun se hommattiin pari vuotta sitten. Ihan vaan vinkkinä muille, älkää ostako Acerin konetta.

PS. Voipi olla että valokuvien määrä tässä blogissa vähenee radikaalisti hetkeksi sillä ei todellakaan huvita tallentaa tälle koneelle yhden yhtä kuvaa ennenkuin koko paska on korjattu.

IN ENGLISH
Now I am so pissed of that I don’t feel like doing anything. I was going to take the benefit of the offer Ifolor has for photobooks (which ends tomorrow) and order photobooks of our last two England-trips. But it turned out that day before yesterday when the laptop suddenly decided to go on blue screen it apparently broke the external hard drive where those photos were located. Now non of our three computers finds nothing on the hard drive and just informs that the hard drive needs to be formated before it can be used. Well it didn’t have much in it, only all my photos from two years time, about 5000 mp3-files and some other files aswell. And most likely I got to say bye-bye to all of them. Now I would like to kick and scream and throw this laptop to the wall. It has caused us nothing but grief since we got it two years ago. Free tip for you, do not buy Acer laptop.

PS. I think the amount of photos in this blog will decrease severy. I don’t feel like saving any photos on this laptop before the whole shit is fixed.

10 Comments

 1. Sanski says:

  No voehan vittu :(

  1. Rhia says:

   Sanski – Jep… Mutta toivoa on, isäntä katsoo jos tolle vois vielä tehdä jotain. Jos se ei voi niin sitten vien yhteen firmaan joka saattais pystyä ottamaan tiedot talteen. Mut oikeesti, tästä läppäristä on ollu vaan harmia, alkaen siitä että kolmisen viikkoa siitä kun se tuli meille se lähti pariksi kuukaudeksi huoltoon. Jonka jälkeen se lähti taas uudelleen huoltoon jne. Pitkä ja uskomaton tarina jota ei mielellään muistele :P

 2. elsa says:

  Hanki ulkoinen kovalevy ihmeessä! Acer onki ihan totaalipaska. Mulle kävi lähes samoin.

 3. Don’t know if it works on a USB drive but we had a hdd with all our photos die 2 years ago and used GetDataBack, http://www.runtime.org/data-recovery-products.htm. We managed to get 99% of the content back. Maybe worth looking into.

  1. Rhia says:

   elsa – no kun se oli just ulkoinen kovalevy joka tuhoutui (sinne oli tarkotus siirtää kaikki tiedostot tästä läppäriltä, onneks en kerenny ihan kaikkea), eli ei ollut apua siitä kun se just meni rikki. Läppärin kovo sentäs vielä toimii eli kaikki tänä vuonna otetut valokuvat on vielä tallessa (toistaiseksi).

   Ulrika-Igraine – ok, I will pass that info to my boyfriend. He can have a look at it :) I’m hopeless when it comes to something more complicated like resquing files.

 4. RautaNeito says:

  Meillä acer teki saman toukokuussa, päivälleen tasan kaksi vuotta vanha kone. Kaikki kuvat meni, viis muista mutta kun meni kaikki lastenkin kuvat :(. Onneksi pojan pöytäkoneessa oli joitain kuvia tallessa ja ehdittiin ottaa ne talteen ennenkuin kesäkuussa sitten posahti sekin :/ Nyt on onneksi se ulkoinen kovalevy.. kun aina muistaisi tallentaa ne kuvat sinnekin, huoh.

 5. AnneVee says:

  Sympatiaa heruu täältäkin kohtalotoverilta. Ulkoinen kovalevy pasahti viime jouluna (ihana joululahja!) eli siellä meni mm. yhteiskuvat minusta ja kummitytöistäni…

  1. Rhia says:

   RautaNeito – ihmeellistä ja elämää helpottavaa tämä tietotekniikka vai mitä ;D En tiedä miten monta varmuuskopiota sitä pitäis tiedostoista oikein pitää että ne pysyis tallessa kun ei noi ulkoisetkaan kovalevyt näemmä kestä käyttöä.

   AnneVee – Heh, sitä näemmä on liikkeellä. Eniten ehkä vituttaa siksi että toi kovalevy on ehkä just ja just kuus kuukautta vanha ja nyt jo paskana. No isäntä ajaa sillä nyt jotain vianetsintäohjelmaa, katotaan auttaako se ja näkeepähän että miten monta viallista osiota sieltä löytyy… On vain pirun hidasta hommaa, koko iltapäivän jo jauhanu tossa ja vasta 16% menny :/

 6. prefecta says:

  Jos nyt en väärin muista niin F-Securelta saa rajattomasti backup-tilaa noin viidelläkympillä vuodessa. Voisin tietty vielä tarkistaa asian kunhan Puoliso tulee kotiin.

  1. Rhia says:

   prefecta – pitää harkita, tosin mä en kyllä välttämättä halua henkilökohtaisia tiedostoja pistää jonnekin josta en ees tiedä missä ne fyysisesti sijaitsee ja kuka niitä pääsee katsomaan. Periaatteessa kuitenkin se riski on aina olemassa että ne joutuu vääriin käsiin.

Comments are closed.