Laatu-sarja / Quality series

Pikainen ohjelmasuositus silvuuplee. Kaveri vinkkasi että Yle Areenassa on kiinnostava ruotsalainen dokumenttisarja vaatteiden laadusta. Tällä kertaa ei keskitytä pelkästään ketjuliikkeiden massamuotiin vaan käsitellään aihetta vähän laajemmin, materiaalien, käsityöläisten, vintagen, korjausompelun ja yksittäisen kuluttajan kautta. Jaksot ovat lyhyitä ja ytimekkäitä. Ruotsalainen suunnittelija Camilla Thulin tutustuu erilaisiin ihmisiin ja keskutelee heidän kanssaan vaatteiden laadusta.

Ohjelma sisältää inserttejä erilaisista materiaaliesittelyistä ja vaateteollisuuden laajasta kirjosta, tuotteiden käyttöturvallisuuteen jne. Vaikka sarja ei varsinaisesti kaivaudukaan vaatteiden laadun pohjamutiin asti, antaa se hyviä näkökulmia aiheeseen ja on hauskalla tavalla tehty. Samalla se muistuttaa millaisia vaikutuksia massiivisella modernilla tekstiiliteollisuudella on, sekä meille että luonnolle.

Laatu-sarjan kahdeksan jaksoa on näytetty jo viimevuoden puolella (kas kun en aiemmin ole sitä hoksannut) mutta sitä voi katsoa Areenassa vielä reilun kuukauden verran. Sarja on ruotsinkielinen mutta siinä on suomenkielinen tekstitys. Pääset katsomaan sarjaa klikkaamalla tästä.

inenglish

Quick tv recommendation for my readers who live in Finland. My friend tipped me that there is good documentary series on Yle Areena online streaming service about clothing quality. This time it’s not concentrating just on mass production fashion, but picks subjects a bit wider around fashion, materials, hand crafters, vintage, mending and individual consumers point of view. Episodes are short but to the point. Swedish designer Camilla Thulin meets different kind of people and talks with them about cloths and quality.

Program includes inserts about materials and wide variety of fashion industry. Even though the series doesn’t dig to the bottom of the clothing quality, it still gives good point of views and is made in a fun way. At the same time program reminds us what kind of affects the massive fashion industry has, for us and to the nature.

Finnish tv did broadcast all eight episodes of Quality last year (how did I miss it?), but you can still view it for over a month in Areena (only available in Finland). My Swedish readers can find it online locally with the name Kvalitet, since it’s UR and SVT production. Hopefully it will be later available for other countries too.

Kvalitet_rsp640

Photo from urskola.se

5 Comments Add yours

 1. Kiitos vinkistä. Tuo kiinnostaisi kyllä. Täytyy katsoa josko onnistuisi meidän nettiyhteyksillä sitä nähdä.

 2. Betty Stix says:

  Kiitos vinkistä! :)

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Toivottavasti näkyy.

   Betty Stix – Eipä kestä :D

 3. Kyllä näkyi:) Mutta rupesihan tuo yhteys pätkimäänkin sitten ja kolme jaksoa jäi toiseen kertaan.

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Hienoa että sait näkymään. Erissä minäkin olen sarjaa katsonut kun ei iltaisin montaa tuntia pysty yhteen putkeen istumaan töllön ääressä.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.