Pakolliset kesävarusteet / Mandatory Summer gear

on

Niinhän se kesä sitten saapui ja helle sen mukana. Taidan vinkua tästä joka kevät, mutta minkä sille mahtaa että kroppani ei ole helleyhteensopiva (sitäpaitsi vinkuminen on kivaa). Tänä keväänä olen ehtinyt jo saamaan migreenin istuttuani 5 minuttia auringon kuumentamassa autossa (I kid you not!). On aina hirmu jännää olla migreenipotilas koska se keksii alati uusia tapoja ärsyttääkseen. Uusin feature näyttäisi olevan salamamigreenit, eli migreeni joka ilmaantuu salamannopeasti jos teen jotain “väärää”, esim istun koko päivän auringonpaisteessa käristyneeseen autoon. Ja kestää sitten vaihtoehtoisesti koko loppupäivän, tai koko loppupäivän JA seuraavan päivän.

Välttyäkseni migreeneiltä, lämpimien kelien saavuttua mukana kulkevan kaman määrä kasvaa melkein exponentiaalisesti. Normaalisti kassissa on mukana sekalaista päivittäin vaihtuvaa tavaraa kuten nuottikansio, aurinkolasit (jotka kulkee mukana ympäri vuoden), balettikamat, kalenteri ja muistilehtiö, kyniä, työhuoneen kassakukkaro, maksukorttipääte jne jne mitä nyt viikottain saatan tarvita. Kesällä mukaan pitää pakata ihan oman mukavuuden vuoksi lisäksi vielä vesipullo (täytettynä vedellä, kivennäisvedellä tai vedellä laimennetulla mehulla), viuhka, aurinkorasva, hyttyssuihke (tämä tosin mukana vain jos tiedän meneväni paikkoihin jossa sitä voisi tarvita) ja puhdistuspyyhkeet (omassa tapauksessani nämä ovat vauvan pyllypyyhkeitä koska ne nyt sattuvat olemaan halvimpia puhdistuspyyhekeitä). Lisäksi kuljetan mukana hattua ja aurinkovarjoa. Hattu tietysti on useinmiten päässä ja varjo kädessä, mutta yhtä kaikki lisää mukana kulkevaa tavaraa. Moisen tavaramäärän kanssa saatan vaikuttaa lähes työjuhdalta. Vaikka kesä onkin kiva niin siitä selviäminen on vähän raskasta.

inenglish

And so the Summer arrived and heatwave with it. I probably whine about this every Spring, but what can I do, my body just isn’t compatible with hot weather (besides, whining is fun). This Spring I already managed to get migrain just by sitting 5 minutes in hot car (I kid you not!). It’s always exciting to be migrain patient, because it constantly invents new ways to annoy me. Latest feature seems to be lightning migrains, a migrain that starts lightning fast if I do something “wrong”, like sit in a car that has been roasting whole day under the sun. And then the migrain lasts whole day, or optionally whole day AND next day.

To avoid migrains, I have to carry much more stuff with me when the warm weather arrives. Usually I have changing miscellaneous stuff with me like music scores, sunglasses (which I carry with me around the year), ballet stuff, diary and notebook, pens, change for work, pay card machine, etc. etc, which ever I happen to need. At Summer I also have to pack with me water bottle (filled with water, mineral water or juice mixed with water), fan, sun block lotion, mosquito spray (only if I know I will be going somewhere with mosquitos) and cleaning wipes (which in my case are baby wipes, because they just happen to be the cheapest cleaning wipes). I also carry with me sun hat and parasol. Hat is usually on my head of course and parasol on my hand. But they are extra stuff to carry never the less. I must look like little loaded donkey with all the stuff I carry. Even though Summer is lovely, it is rather tough to get through it.

firstofsummer1

Isännällä oli tänään syntymäpäivä joten tälläydyin vähän
parempaan klänninkiin. /
Hubby had a birthday today so I wore a bit fancier dress. 

firstofsummer2

Pakolliset kesävarusteet / My mandatory Summer equipment

4 Comments

 1. Tuo mekko on kyllä kaunis ja sopii sulle tosi hyvin! Vähän mua huvitti tuo kosteuspyyhehomma. Meillä nimittäin kanssa kulkee aina autossa semmoinen iso vauvojen kosteuspyyhepaketti mukana. Lidlistä ostettu yleensä ne meidän. Kotonakin niitä meillä hyödynnetään; onhan niillä mukava pyyhkäistä yhtä sun toista. Semmoiset pikkupaketit on tietty helppoja vaikka taskussa, mutta kalliiksi tulee yhden pyyhkeen hinta ja sitten on vielä se, että usein niissä pikkupaketeissa pyyhkeet on ihan onnettoman pieniä. Iso on hyvä:)

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Kiitos! Tämä on näitä Tampereen oopperan kirppikseltä joskus löytyneitä, tuunaamiani pukuja. Taisin maksaa tästä vitosen kun ei se alunperin ollut kovin viehättävä ällöttävine rusehtavine röyhelöineen. Niissä pienemmissä paketeissa kyllä rahastetaan ihan puhtaasti tuotteen käyttötarkoituksella ja nimellä. Samaa tavaraa niissä kuitenkin on kuin näissä vauvanpyyhkeissäkin. Esim ne kasvopyyhkeet ovat kyllä hurjasti hintavampia kuin nämä. Käytän näitä mm. burleskikeikoilla keikkameikkien pikaputsaukseen ja meikkipussien sisustan puhdistukseen jne. Käteviä ovat kyllä moneen asiaan.

 2. MariaS says:

  Mulla iso ongelma on se etten haluaisi ruskettua :D niinpä aurinkorasva korkeinta mahdollista kerrointa (kuitenkin niin ettei sais tahmata eikä haista pahalta, mikä nirsoilija?) ja hattu päässä niin usein kuin mahdollista. Odotan innolla kesäkapselin kasaamista kun saan kesähatut käyttöön. Aurinkovarjo vielä uupuu, niitä harvemmin second handina tahtoo löytää niin voi olla että viimeistään Lumouksen goottimarkkinoilta hommaan sellaisen mustan pitsisen.
  Toi viuhka on älyttömän kaunis! Mulla on joku matkamuisto Pisasta, mutta ajaa asiansa. Isompi ongelma on kun kuljen töihin milloin mitenkin niin tavaroiden vaihtuessa laukusta toiseen aina jokin unohtuu :/ plus aurinkovarjo ny ei mahtuiskaan minnekään…

  1. Rhia says:

   MariaS – Tahmaisuus on kyllä ongelma. Hawaian Tropicin Silk Hydration 50 SPF on ollut ihan jees. Se ei tahmaa ja tuoksukin on ihan siedettävä. Mun ongelma on lähinnä se että mä en rusketu, mä vaan palan. Eli en ees oleile auringossa juurikaan muuta kuin pakosta (hattu päässä mieluiten, sillä olen myös polttanut joskus päänahkani auringossa jakauksen kohdalta). Musta ois loistavaa jos aurinkorasvoja sais semmoisissa minipulloissa koska mulla kestää yksi purkki monta vuotta ja se suojakerroinhan siitä sitten vähitellen häviää mitä kauemmin se on säilössä. Ei viittis kallista rasvaa heittää menemään parin käyttökerran jälkeen, kun ei sitä kumminkaan niin montaa kertaa kesässä oikeesti tarvi kun tosissaan välttelen sitä auringossa olemista parhaani mukaan.
   Viuhka on, usko tai älä ihan Accessorizesta. Oltiin ostamassa mulle kesähattua kun tuli semmoinen äkillinen tarve ja siinä tiskillä oli viuhkoja tyrkyllä ja tuo oli ainoa tuollainen koristeellinen, muut oli yksivärisiä. Mulla on tosin viuhkoja enemmänkin, yksi paperinen, yksi silkkinen pyöreä viuhka joka ei taitu kasaan, yksi espanjalainen käsin maalattu vintageviuhka ja yksi pitsinen 20-luvun, rikkinäinen tosin. Toi Accessorizen on kestävä, nätti ja kätevä niin se mulla useinmiten kulkee mukana.

Comments are closed.