Venäläinen kasakkaprinsessa valokuvanäyttelyssä

on


Mulla on paha tapa jumittua tiettyihin vaatteisiin. Tällä hetkellä jumituksia aiheuttaa paksut sukkahousut ja pitsipolvisukat sekä karvahattu. Tiedetään, ulkona sataa vettä, mutta meikäläinen kulkee karvareuhka päässä. Olen omituinen. Lievästi sanottuna.

Viimeviikon jumitus: kikkurasaparot, itetehdyt farkut ja pusero.
Last weeks outfit: curly pigtails, selfmade jeans and blouse.


Viimeviikolla kuitenkin jumitin farkuissa ja tummassa paidassa. Työn alla oli Tampereen kameraseuran 75-vuotisnäyttely, joka aiheutti Evil Dressmakerin epämääräistä ryntäilyä ympäri keskustaa. Hain, vein ja toin valokuvia erinäisistä paikoista toisien paikkojen kautta kolmansiin paikkoihin. Kehystin ja ripustin edellä mainittuja valokuvia ja aiheutin i
sännälle hermojenmenetystä venyneinä aikatauluina. Lopulta työryhmämme sai huokaista helpotuksesta kun näyttelyn avajaiset olivat ohi viime perjantaina. Näyttelystä saattaa bongata myös epämääräisesti tutunnäköisen omakuvan.

Jos valokuvaus ja sen historia kiinnostaa,
poikkea Tampereen kameraseuran 75-vuotisnäyttelyssä.
Avoinna Vanhan kirjastotalon Emil-salissa koko joulukuun.
Tampere Camera association 75 years,
exhibition in old library house in Tampere, Finland.

Viikonloppuna jumituin venäläisen kasakkaprinsessan rooliin karvahatussa ja tuunatuissa hameessa ja puserossa. Pusero on alunperin kirpputorilta bongattu Vilan tuotantoa oleva pitsikoristenen sifonkipusero, joka oli rinnan kohdalta liian pieni (yllätys!). Käytin siitä hyväksi hihat ja miehustan yläosan kauluksineen. Helmasta ratkotut pitsit lisättiin miehustan etuosaan ja pidennettyjen hihojen suihin. Hameen virkaa toimittaa niinikään kirpputorilta roudattu kukkahame johon tuunattiin helman alle turkoosia organzaa ja lisävuori. Vetoketju menee ilmeisesti vaihtoon koska sen saa kiinni vasta ehkä 15:llä veto-kerralla. Karvahattu on isännän asuintalon kierrätyshuoneesta ilmaiseksi haettu ja takki vanha tuttu oman ompelimon tuotos. Jos bongaatte tuon näköisen tyypin kaupungilla niin älkää soittako valkotakkisia… sillä nythän siellä sataa jo lunta! Kenkinä tietenkin nyörisaappaani.

Vilan pusero ennen tuunausta / Blouse before pimping

Kasakkaprinsessa
kauluksen koru Englannista car boot sales-kirppikseltä.
Cossack princess
brooch from car boot sales, England.

Kirppishame – tuunattu organzalla
Pusero – tuunattu trikoolla
Karvahattu – ilmaislöytö /
Fleamarket skirt – pimped
Blouse – after pimping
Furhat – recycled free find



ENGLISH SUMMARY
Sometimes I’m just stuck on certain clothing. Now I’m stuck with thick tights, lace overknee socks and fur hat! Tell me about it, I must be mad because it’s raining and I go everywhere with furhat.
Last week I was stuck with jeans and dark blouse. I was running errands for Tampere camera association because of associations 75 year exhibition. Finally our team can take a deep breath because opening was on last friday. There is also one of my selfportraits on display there.

During last weekend I got stuck with russian cossack princess role with my pimped skirt, lace blouse and my fur hat. Fleamarket find-blouse is originally made of chiffong but it was too tight around bust (what a surprise!). So I took sleeves and upper bodice with collar and made new body for it from jersey. Extra lace trimmings I used for bodice and longer sleeves. Skirt is also another fleamarket find, pimped with turquoise organza and double lining. Fur hat was free find from boyfriends apartment buildings recycling room. Coat is the same old selfmade. Shoes are my lovely lace up-boots.

6 Comments

  1. Shandi says:

    Voi ei! Miten joku voi luopua noin ihanasta hatusta. *edelleen huokaa kateellisena*

    LAitoin pakettisi tänään postiin. Toivottavasti saapuu ehjänä perille :)

  2. Rhia says:

    Shandi: sitä minäkin ihmettelin, mutta iloisena tietysti sen sieltä nappasin mukaan =)

    Kiitos =) *taputtaa pieniä karvaisia käsiään*

  3. tiiti says:

    aivan ihana hattu, ja käy sulle just niin mainiosti. oot aivan just eikä melkein selkeä venäläinen prinsessa! ja mää oon ihan vähän vaan kade, kun pallopäähän ei karvalakit sovi, ainakiin ilman että näytän karpolta.

  4. Rhia says:

    tiiti: äläs sano, kato kun mäkin luulin vuosikaudet ettei mulle sovi mikään hattu maailmassa, mut sitte aloin vaan käyttää jotain hattua ja avot, se alkokin näyttää ihan hyvälle =) pitää vaan osata pistää tukka silleen että se sopii siihen hattuun… sitäpaitsi tuokin hattu on mulle oikeasti vähän liian pieni, se ei mene ihan kokonaan perille asti, jää tyhjää sinne kupuun =D mut ei se mitää kun eihän sitä kukaan tiedä jos en kerro =P

  5. Forêt noire says:

    Ihan mieletön tuo karvahattu! Ihailin sitä jo Tyylitaivaan sivuilla. Kiva että löysin nyt blogisi!

  6. Rhia says:

    Foret noire: mulla on tulossa spesiaali karvareuhka-postaus lähiaikoina =) kiva saada sut tänne myös

Comments are closed.