Ekologista lehtihyllystä

on


Bongasin uuden kiinnostavan lehden, ruotsalaisen Eco Queenin. Le
hti on saanut arvostetun ruotsalaisen Tidskriftspriset- palkinnon parhaana uutena aikakauslehtenä vuonna 2008, vain kahden ensimmäisen numeron perusteella. Törmäsin tähän uutuuteen marketin lehtihyllyssä ruokaostosten lomassa. Kannen ulkoasu houkutteli ostamaan sen, joten tutustutaanpa lehteen paremmin. Ruotsinkielentaitoni on hieman ruosteessa joten älkää häiriintykö jos juttuun lipsahtaa jotain minimaalisia asiavirheitä =)

Päällisin puolin lehti vaikuttaa kuin miltä hyvänsä naistenlehdeltä: vähän muotia ja kosmetiikkaa, pakolliset ruokaohjeet, parit haastattelut ja matkustusvinkit. Kun perehtyy juttuihin hieman paremmin, huomaa että jutut on kirjoitettu ekologisuuden näkökulmasta. Myös mainokset ja tuote-esittelyt on pyritty valikoimaan ekologisesti.

Viehätyin erityisesti lehden kauniista Vampyyri-teemaisista juhlamuotikuvista. Synkeä, viettelevä tunnelma vetosi sisäiseen Nosferatuuni. Musta ja punainen luovat kauniita kontrasteja etenkin kalpealle iholle… onneksi ostin juuri uuden mustan hiusvärin =)

Ekologisuutta käsitellään lehdessä monilta eri puolilta. Muotimaailmakin alkaa onneksi vähitellen ottaa huomioon ekologisuuden. Eco Queen suosittelee tsekkaamaan muotinäytökset mieluummin netistä kuin matkustamaan paikanpäälle hiilidioksidipäästöjä tuprutellen. Ekologiseen elämäntapaan voi tutustua lukemalla lehden suosittelemia kirjoja aiheeseen liittyen. Älä osta mitään-teema tuntuu olevan suosittu ympäri maailmaa.

Joulun teemanumerolle tyypillisesti lehti esittelee jouluherkkuja ja lahjavinkkejä – ekologisesti tietenkin. Minulle ainakin nuo ruokakuvat saivat veden kielelle. Mahtaisikohan äidillä olla vielä sitä hirvenlihaa pakastimessa?

Naistenlehdille tyypilliseen tapaan esitellään myös käymisen arvoisia putiikkeja. Nämäkin toki ekologisuuteen panostavia. Täytyy sanoa että bloggaajat ovat jo aikalailla ekologisesti valveutuneita. Monessa blogissa on jo kummitellut jutussa mainittu tukholmalainen Beyond Retro.

Ilmeisesti kaikki naistenlehdet ovat jo huomanneet sen että blogosfäärin voima on mahtava sillä Eco Queen ei ole muita kanssasisariaan huonompi. Lehti haastatteli kolmea ruotsalaista bloggaajaa.

Hauskan synkeät muotikuvat jatkuivat vielä lehden loppupuolella. Näkeekö tällaista suomalaisissa muotilehdissä? Yhden numeron perusteella olin aika vakuuttunut. Vaikka lehti on perustyyliltään aika perus-naistenlehti, tuo ekologinen näkökulma ja upeat kuvat siihen uutta erilaista potkua. Harmi että lukemisen sujuvuus oli niin ja näin kielimuurin vuoksi. Pitänee aloittaa ruotsinkielen kurssi…

Oletko sinä tehnyt löytöjä uutuuslehtien joukosta (tai miksei vanhemmistakin)? Jos olet lukenut jo Eco Queeniä, mitä pidit siitä?

ENGLISH SUMMARY
I found new magazine when doing my food shopping in market. New swedish womens magazine takes it eco. Eco Queen won swedish award for best new magazine 2008, aft
er only two issues. I was intriqued by the cover so lets get to know it better. My swedish is little bit rusty so if some errors slip into the text, don’t mind about them =)

Quick look shows that mag looks like any other womens magazine with little bit of fashion and beauty, mandatory cooking recipes, travelling tips and couple interviews. But when you dig deeper you will soon find out that everything is made ecologicality in mind. Also adds and products have been chosen ecologically.

I was fascinated by Vampire-themed party clothing-article. Dark, sedictive feeling appeals to my inner Nosferatu. Black and deep red make beautiful contrasts to pale skin. I’m glad I just bought black hair dye.

Ecologicality is issued from different angles. Fortunately also fashin industry is starting to realise the importance. Magazine recommends that instead of polluting planet with carbondioxice when travelling to fashion weeks, you stay home and check latest fashion shows online. You can also get to know ecological way of living by reading some books magazine is recommending. Don’t buy anything-theme seems to be popular around world.

Like traditional christmas-themed mag, you get christmas food recipes and gift tips – with ecological twist. Atleast I started drooling when I saw those food photos.

Like modern womens magazine you also get tips of boutiques worth visiting, though they are all in Sweden. Have to say that bloggers are rather ecologically aware already. Atleast Beyond Retro (boutique in Stockholm) is name that has been on thefingertips of many bloggers.

Apparently every womens magazine has realised now the power of blogosfear. Eco Queen has also interview three of swedish bloggers.

Funny and dark fashion photos continue at the end of magazine. Can you see this in finnish fashion magazines? After one issue I was rather convinced. Even thouhg magazine is basically rather similar to other womens magazine, ecological point of view and fabulous photos bring new kick to it. Too bad that reading is little bit slow because of the language barrier. Maybe I have to start sweish language course…

Have you found new (or old) interesting magazines lately? If you have read Eco Queen, what did you think about it?

4 Comments

 1. Romulus says:

  Tuohan vaikuttaa mielenkiintoiselta lehdeltä! Yleensä en jaksa paljon lehtiä selata kun ne kaikki on niin samaa puuduttavaa kaavaa, mutta tuohon voisi käydä tutustumassa näkökulmansa vuoksi

 2. Rhia says:

  Romulus: minä yleensä vain katselen kuvat =P mutta ihastuin tuohon kansikuvaan niin oli se saatava. Ihan asiallista tekstiä siellä oli, joskin en jaksanut ihan kaikkia juttuja tankata läpi huonolla ruotsillani…

 3. Mirka says:

  Kuulostaa sen verran hyvältä, että tuohon lehteen on tutustuttava. Kun muoti, ekologisuus ja vieraat kielet yhdistyvät, minä innostun ehdottomasti! :)

 4. Rhia says:

  Mirka: minäkin innostuin tuosta lehdestä, katsotaan nyt mille se neljäs numero näyttää. Ilmestyy tammikuussa =)

Comments are closed.