Europe here we come!

Mainitsin jokin aika sitten blogissa että pidempiaikaisia haaveita on toteutumassa tänä vuonna. Steampunk-asu ja 1700-luvun tanssiaisiin osallistuminen olivat sellaisia asioita joista olen haaveillut jo kauan saamatta tikkua ristiin. Mutta nyt niistä on molemmista saatu pää auki. Ehkäpä seuraaviin tanssiaisiin on helpompi osallistua ja seuraava steampunk-asu saa muotonsa hieman nopeammin.

Kolmaskin pitkäaikainen haave toteutuu aivan näillä näppäimillä. Olemme nimittäin isännän kanssa pitkästä aikaa matkustamassa Englantiin. Ja tällä kertaa emme mene lentäen vaan luvassa on eeppistäkin eeppisempi road trip, eli ajamme autolla Euroopan läpi. Viimesyksyistä pikavauhdilla suoritettua hautajais-matkaa lukuunottamatta emme ole yhdessä käyneet Englannissa sitten vuoden 2010. Minähän kylläkin kävin viikonloppumatkalla Lontoossa kaverini kanssa vuosi sitten tammikuussa, mutta se oli puhtaasti shoppailumatka ilman nähtävyyksiä.

Tällä kertaa luvassa on enemmän paikallisnähtävyyksiä kuten tippukiviluolia, Shakespearen synnyinseutuja ja Alan Turingin keksimä Enigma-koodin purkulaite Bletchley Parkissa. Luonnollisesti myös joku peräkonttikirppis pitää luuhata läpi. Jännittää aivan älyttömästi, sillä eihän me olla ennen tämmöistä reissua tehty omalla autolla. Se onkin aiheuttanut kaikenlaista säätöä matkajärjestelyihin. Piti mm. tilata Englannin vasemmanpuolista liikennettä varten auton valoja suuntaavat tarrat ja Ranskassa ajoa vartenRanskan valtion virallisesti hyväksymät alkometrit. Näitähän ei tokikaan saa mistään Suomesta koska daa, eihän nyt kukaan törppö lähde Suomesta Eurooppaan autolla. Motonetissä myyjä katsoi meitä sanattomana suu auki kun kysyimme löytyykö valojen suuntaus-tarroja. Asiakas viereisellä kassalla tiesi mistä on kyse, mutta myyjä ei ollut koskaan kuullutkaan.

Mutta noniin, reissua siis pukkaa. Voi olla että en matkan aikana ehdi vastata kommentteihin, tai voi olla että ehdinkin. Mutta älkää antako sen häiritä kommentointianne, vastaan niihin viimeistään matkalta palattua.

inenglish

 

Some time ago I mentioned in the blog that couple of my long term dreams are coming to life this year. Steampunk outfit and 1700’s ball were things like that but for some reason it took long time to make them happen. However now those are both done. Perhaps it’s slightly easier to make it to the next ball and put another outfit together.

Third long time dream is also becoming true right now because me and hubby are travelling to England. And this time we’re not flying. It will be the mother of all epic road trips because we are driving there through Europe. We haven’t been in England together since 2010, except the very short funeral trip in last November. I spent also long weekend in London with my friend a year ago. But that was just shopping trip, no sightseeing.

Now we are going to investigate local sightseeings like some caves and Bletchley park where Enigma and Bombe machines are. We will also dig into some car boot sales. I’m a bit nervous  becaus we have never done this long trip with our own car. That has caused some extra arrangements. We had to order light adjusting stickers from England for leftsided trafic and French government approved alcotests. Ofcourse you can’t buy this stuff from Finland, because dah, no-one wants to drive to Europe from Finland (sarcasm). Staff at Motonet was looking at us with blank face when we asked light adjusting stickers. Even the customer next to us knew what they were but staff didn’t.

But yeah, we’re travelling. I might not have time to reply your comments during the trip,but don’t allow that limit your commenting. I will reply all when we’re  back, at the latest.

roskilde

Matkan varrella Roskildessa.
Takki – teatterin puvusto, ostettu kaverilta
Paita & kengät – vanhoja omasta kaapista
Kassi – kirppis
Hame – saatu kaverilta

Along the road in Roskilde.
Coat – theater wardrobe,  bought from a friend
Top & shoes – old stuff from my wardrobe
Bag – thrifted
Skirt- gift from a friend

 

8 Comments

 1. Sanni says:

  Ihanaa, mahtavaa ja muistorikasta matkaa teille! Toivottavasti pääsette ongelmitta takaisinkin!

 2. Anniina says:

  Oh, olispa ihanaa päästä road tripille Eurooppaan! Ehkä ensin tosin se ajokortti. ;D Hauskaa matkaa!

 3. Anthea says:

  Have fun during your trip! Love your coat!

 4. have a fun road trip. It;s easy to road trip in America, you just load up the car and go!

 5. Hehkuvainen says:

  Huikean hienoa matkaa teille molemmille! Minullakaan ei ole suoraan sanottuna pienintäkään aavistusta siitä mitä valojen suuntaustarrat ovat O_o. Hyvä kuitenkin jos ne teillä nyt on ja varustelu on kaikin puolin kunnossa :).

  Ihmisellä pitää olla vähän hullujakin haaveita ja joskus joitakin niistä on hyvä toteuttaa. Sinulla on nyt kova tahti, jääköhän haaveita jäljelle lainkaan…? Ehkä keksit koko ajan uusia! :)

 6. Kaikin puolin ihanaa ja onnistunutta reissua teille!

 7. Midinetti says:

  Wau, hianoo! Mä yritin kans puhua Miehelle noista autonvalotarroista kun viisi vuotta sitten ajeltiin Ruotsin kautta Englantiin, mutta se vaan tuhahti että mitä hömppää :D. Niinpä sitten ajeltiin ilman tarroja ja alkometrejä, ei jääty kiinni.

  (Pari vinkkiä: Dover-Calais’n lautan ruuat aivan kammottavia! Kandee pysyä kaukana. Ja Saksan “kuuluisat” autobahnit on hirveitä, epämukavan kolisevia betonilaattahelvettejä. Pysähtykää Amsterdamissa, jos ette ole ennen käyneet, se on ihana. Ja vielä viimeinen kokemuksen syvä rintaääni: _älkää_ uskoko navigaattoria, jos se haluaa viedä teidät pikkuteille. Terkuin nimim. Englannissa umpikujassa keskellä lehmilaidunta.)

  Mutta siis olen rahtusen kade kyllä! Tuossa pääsee näkemään niin monta paikkaa yhdellä istumalla. Olen jo pikkukkakarana saanut ajella vanhempien kyydissä ympäri Eurooppaa, ja se on ehkä matkamuodoista mukavin, koska voi ns. tehdä mitä huvittaa, milloin huvittaa :).

  Hyvää matkaa teille!

  1. Rhia says:

   Sanni – kiitos! Meidän tuurilla kyllä sattuu aina jotain mutta kaikesta selviää :)

   Anniina – Otat jonkun kuskiksi ;) ja kiitos!

   Anthea – Thank you! Coat has been used in Some like it hot-musical on a man ;)

   thorne garnet – Yeah it’s much easier for you I suppose.

   Hehkuvainen – Kyllä niitä haaveita riittää, eivät ihan heti lopu. Viime ja toissavuosi olivat niin ankeat että tänä vuonna piti vähän ottaa takaisinpäin.

   Metsäntyttö – Kiitos! Tähän mennessä on kyllä riittänyt jännitystä ja katsottavaa mutta kerron niistä tarkemmin kotiin palattua.

   Midinetti – Se alkometriasia on vain pari vuotta vanha uudistus Ranskassa ajettaessa. Saahan sitä ilman tarrojakin ajella jos tykkää häikäistä vastaantulijat vasemmanpuolisessa liikenteessä. Tosin lautalla sitten todettiin että niitä olisi sieltäkin kyllä saanut, ei olis tarvinnut tilata. Me itseasiassa saatiin lautalla varsin kelvolliset täytetyt patongit. Oli pakko jotain syömistä ottaa kun oli karmee nälkä ja edellisestä taukopaikasta oli jo useampi tunti. Meillä on Englannissa ratkaiseva kotikenttäetu kun mies on ollut täällä bussikuskina niin tuntee seudun varsin hyvin ;) tulomatkalla meillä ei ollut aikaa katsella paikkoja eikä vältellä autobahneja kun oli kiire lauttaan, mutta kotimatkalla on vähän enempi aikaa. Pitää katsoa mitä siinä ehtii tehdä.

Comments are closed.