Näin meitä huijataan!

on


Erään toisen blogin kommenttiboksista kimmokkeen saaneena aion tehdä jälleen kerran valituspostauksen. Niin. Oikein nillitysten nillityksen. Kaikkien kitinöitten äidin.

Tästä se lähtee.

Kellekään ei liene yllätys että meitä naisia huijataan päivittäin. Jokainen kosmetiikkamainos jonka koskaan olemme nähneet tai tulemme näkemään ovat pelkkää huijausta. Eikä kukaan tee asialle mitään! Kuluttajansuoja-asiamies on muistaakseni joskus kommentoinut asiaa niin että mainoksissa luvataan niin räikeitä asioita että kukaan ei voi uskoa niitä todeksi…Näinköhän?

1. Ripsivärit
Lähestulkoon kaikissa ripsivärimainoksissa malleilla on tekoripset, tai irtoripsitupsuja. Monista mainoskuvista jopa selkeästi erottaa missä mallin om
at ripset päättyy ja mitkä ovat tekoripset. Omat ripset ovat aina lyhyemmät. Mainoslauseissa väitetään että tällä ja tällä maskaralla saadaan painovoimaa uhmaavat ripset tai tällä saadan jopa 60% pidemmät ripset. Nyt tähän kusetukseen on vihdoin tulossa muutos. L’oreal ja Rimmel ovat jo saaneet huijaus-mainoksistaan huomautukset.

Huijausta! / Fake!

Huijausta! / Fake!

2. Ryppyvoiteet
Monet ryppyvoiteet mainostavat että voiteen hienot ainesosat tunkeutuvat syvälle ihon alle ja silottavat ryppyjä syvältä. Herääkin kysymys että miten syvälle ihon sisään nämä rasvat oikein tunkeutuvat? On selvää että pelkkä kosmeettinen aine jolla ei ole lääkinnällisiä vaikutuksia ei voi tunkeutua kovin paljoa pintaa syvemmälle. Ryppyjä kuitenkin on pal
jon erilaisia: hiusjuonteita jotka ovat aivan ihon pinnassa olevia pieniä uurteita, pikkurypyt jotka ovat juonteita syvempiä ja ilmerypyt jotka voivat olla hyvinkin voimakkaita ja muodostuvat yleensä kasvojen liikkuvien osien alueille kuten otsa, silmäkulmat ja suun ympärys. Hiusjuonteisiin ja pieniin pintaryppyihin varmasti rasvat tehoavatkin, mutta ilmerypyt jotka tulevat syvemmältä tuskin paljoakaan pienenevät vaikka uittaisi naamaansa rasvassa. Siksi monet käyttävät ilmeryppyihin Botoxia lihaksia halvaannuttamaan. Oma lukunsa ovat ryppyvoiteet jotka eivät suinkaan suorista ryppyjä vaan täyttävät pikku-uurteet erilaisin ainesosin ja saavat siten ihon näyttämään sileämmältä. Kun aine pestään pois, ryppy on taas näkyvissä.

3. Silmänympärysvoiteet
Tummat silmänympärykset ovat helvetillinen vaiva joka piinaa
meitä monia. Silmänympärysvoiteiden olisi tarkoitus tuoda tähän ongelmaan ratkaisu. Paskanmarjat! Monilla tummat silmänaluset ovat fyysinen ominaisuus johon ei mitkään rasvat auta. Iho silmän alla on hyvin ohutta ja läpikuultavaa. Alueen tummuus johtuu verisuonista jotka ovat hyvin lähellä ihon pintaa ja kuultavat tummina sen läpi. Rasvat eivät poista verisuonia tai muuta niiden väriä, valitettavasti. Joillakin tummuus johtuu valvomisesta ja unenpuutteesta. Tähän vaivaan löytyy apu ilman rasvaakin. Lisää unta palloon. Toki silmänympärystä kannattaa kosteuttaa sillä se on yleensä kasvoissa ihon ohuin ja kuivin kohta, mutta värimuutoksia on turha odottaa.

4. Meikkimainokset
Tämä jotenkin ottaa mua pannuun hirveästi. Kun lukee lehtien mainoksia ja katsoo mallien kasvoja niin heillä ei useinkaan ole ollenkaan ihohuokkosia tai ihokarvoja tai minkäänlaisia pieniä uurteita ihossaan. Kasvot ovat kuin nukella, täysin sileät ja virheettöm
ät. Vielä en ole sellaisia kasvoja livenä nähnyt vaikka olen meikannut niin malleja kuin ns. tavallisiakin ihmisiä. Tokihan sellainen näyttää kuvassa hienolle mutta ei se kovin luonnolliselta näytä. Okei, ymmärrän että ihon virheet poistetaan kuten mahdolliset arvet, näpyt, luomet jne. Mutta että ne ihohuokosetkin. Eivät ihohuokoset ole virhe. Iho kun ei olisi iho ilman niitä. Räikeimmät kuvankäsittelyt olen nähnyt venäläisessä Dolores-lehdessä jossa joidenkin mallien iho on kuin muovia.

Huijausta! / Fake!

5. Tv-shoppien ihmekosmetiikka
Ensinnäkin, mikään kosmetiikka ei tee ihmeitä. Ei ole sellaista aasinmaitoa tai supersalvaa joka muuttaisi rupisammakon prinsessaksi, näin karkeasti sanottuna. Tv:n ostoskanavilla kaupataan ihmeaineita jotka poistavat aknen kuin taikaiskusta, helposti poispestäviä meikkivoiteita jotka peittävät kaiken arvista tummiin luomiin ja tatuointeihin sekä mineraalimeikkejä jotka käyvät kaikille koska voi sekoittaa omalle iholle sopivan sävyn. Akne-aineisiin en ota kantaa koska niistä mulla ei ole kokemusta. Mitä tulee kaikenpeittäviin meikkivoiteisiin, sellaisia varmasti löytyy, mutta mitä peittävämpi aine, sen hankalampi se on pestä pois. Eräänkin peiteaineen mainoksessa demonstroitiin sen vedenkestävyyttä uittamalla kättä vesiastiassa. Voitte olla satavarmoja että jos tuote kestää vedessä iholla, sitä ei ole helppo pestä pois vaan se vaatii tehokkaan meikinpoistoaineen. Ja sitten ne mineraalimeikit. Joku aika sitten menin itse helppoon ja tilasin kokeeksi mineraalimeikkiä TV-shopista. Mainoksessa luvattiin että se peittää ja tasoittaa ja sävyt sopivat kaikille ihon sävyille sillä voit itse sekoittaa sopivan sävyn. Noh, käyttökokemusten perusteella voin sanoa että mineraalimeikki itsessään ei ollut kovin peittävä, sen sijaan mukana tullut peiteaine oli ihan ok. Mitä tulee värisävyihin niin tällaiselle kalpealle skandinaaville kuin minä oli vaaleimman sävysetin vaaleinkin väri aivan liian tumma. Mitenkäs sekoitat sopivaa sävyä kun kaikki ovat jo peruslähtöisesti liian tummia?

6. Julkkikset
Viimeisenä haluan nillittää julkkisten haastatteluista ja muotikuvista. Etenkin näyttelijät, artistit ja muut nuoret kauniit ja rikkaat muoti-ikonit näyttävät lehtien kuvissa aina hehkeiltä, hoikilta ja viimeisenpäälle huolitelluilta. Mutta arvatkaas mitä! Sekin voi olla mitä suuremmassa määrin huijausta. Julkkisten ihoa tasoitetaan ja sävytetään, tissejä suur
ennetaan, vyötäröä ja takamusta pienennetään, hiuksia ja meikkiä muokataan ja valmiissa kuvassa kukaan ei arvaa miten paljon kuvalle on tehty jälkikäsittelyä, sillä tokihan julkkikset näyttävät hehkeältä ihan luonnostaan. Olisi joskus terveellistä nähdä mille julkkikset oikeasti näyttää.

Ennen huijausta / Huijauksen jälkeen
Before and After faking
Pic


Kerro miten sinua on huijattu kosmetiikassa tai mediassa? Mitä mieltä olet meikkimainosten kuvankäsittelystä?

ENGLISH SUMMARY
Everybody should know by now that especially us women get fooled every day. Cosmetic industry fakes and fools us in their ads and no-one does nothign about it.

1. Mascaras
In pretty much all mascara ads models have fake lashes. There isn’t such mascara that makes your lashes 60% longer. In some ads you can even see where models real lashes end and what is fake lash. Fortunately change is coming. L’Oreal and Rimmel already got told not to fool customers with their ads.

2. Anti-aging creams
There are different kind of wrinkles. Small that only are on the thin surface of skin, little bit deeper and then those big ones that are formed deep under skin, where muscles move on your face (forehead eyes and around mouth). Cream that is only cosmetics without any medical affects can’t penetrate the deeper layers of skin so we can only guess what kind of affect is has on the surface. And wrinkles that are formed because muscular movement can’t be reduced with creams anyway. Thats why they use Botox to paralyse muscles. There are also creams that only fill the wrinkle with different substances and when you wash it away wrinkle is there again.

3. Eye creams
Dark circles around eyes or dark unders are from hell. Creams advertise themselves problemsolving solution. Sorry to tell you, but it can’t be done. In many cases dark skin under eyes is caused by thin bloodveins that are very close to skin surface. Dark colour comes from them. Even if you’d soak your face in these creams they can’t remove something that profound. Creams don’t remove veins or change their colour. Dark skin that is cause by lack of sleep can be corrected without creams, just get more sleep. Of course it is good to moisturise skin around eyes, it is thinnest and most dry area on your face and needs nourishing. But don’t expect any colourchanges.

4. Make-up ads
In many make up ads they use retouching to make skin look smooth and flawless. It’s ok, but in many cases they remove something that is very natural and necessary for skin, pores. Skin wouldn’t be skin without them. Why do they have to make skin look like doll face. I have been doing make up’s for ordinary people and also models and I still haven’t met person that doesn’t have pores or fine hair on their skin. Worst case I’ve seen is russian hair and make up-mag called Dolores. Skin on their models look like plastic.

5. Tv-shop miracle cosmetics
There isn’t miracle cosmetics. They just don’t excist. I haven’t tried acne creams but atleast I can say from experiense that mineral powders don’t suit everybody and work miracles on your skin. For my extremely fair skin one mineral make up was way too dark, even though I ordered the lightest shade they had. And they advertise that everybody can blend shade that suits individual skin. Mineral powder itself wasn’t very covering either, but the cover cream that came with it was rather good. Also I have seen ads where cover cream was suppose to cover even severe color changes on your skin and tattoos but would be easy to wash off. They demonstrated it by putting hand in waterbowl. I’m sorry, but if cover cream is waterresistant it needs proper make up removal to come off.

6. Celebrities

Celebs always look so glowing and beautiful in magazines. Well, thats fake aswell. They use retouch to make boobs bigger, bottoms smaller, tone their skin, remove spots and scars, style their hair etc. It would be healthy for everyone once to see what celebrities really look instead of these polished magazine photos.

Reveal to us how you have been fooled by cosmetics or media? What do you think about photo retouching on make up ads?

19 Comments

 1. Shandi says:

  Mä olen kanssa ihmetellyt, että miksi ne ihohuokoset pitää naisilta hävittää. Koska nehän kuitenkin kuuluvat normaalin ihmisen naamaan. Ja miehillä niitä taas saa ja oikeastaan pitääkin olla. Kuten myös arpia ja parransänkeä.

 2. Idhren says:

  Erinomaista, aivan totta! Olen mielessäni hiljaa kironnut alimpaan helvettiin kaikenlaiset ripsivärimainokset, ryppyvoidekusetukset ja erityisesti tv-shopin. Kieltämättä pitää ihan aidosti ihmetellä, että miksi helvetissä tällaisia väitteitä saa edes esittää myyntitarkoituksessa >_< Loistava postaus!

 3. Midinetti says:

  :D. Mä olen ikäni epäillyt aina ja kaikkea, mutta välillä joku ihmeen joukkosuggestio saa valtaansa. Kun kyllähän aineen täytyy toimia, kun x määrä bloggaajiakin on sitä mieltä… Juuei. Kai se nyt on vaan uskottava, että mikäli taika-aineet toimisi, ei tarvittaisi botoxeja ja muita radikaalimpia keinoja. Huoh. Säästyypähän rahat :D.

 4. Napis says:

  Oi, asiaa.

  Se on käsittääkseni lakimääreinen, että mikään lääkeaineeksi määrittelemätön aine ei saa imeytyä syvemmälle kuin ihon ensimmäinen kerros, ja se on ohut kerros se. Ja suurin osa voiteiden tehosta, “imeytyvyydestä” tms tehdään vedellä. Kun vesi haihtuu, tuntuu, kuin tuote imeytyisi paremmin.

  Ja nuo tv-shopit.. taisi olla tuo mineraalimeikki tai joku vastaava, joka kuulemma häivyttää suonikohjutkin. Sanonpa vaan, sellaiset möykyt jaloista jos pois saa, niin piste sille..

  Mutta siis, valtavan loistava nillitys, kiitos!

 5. Anonyymi says:

  Tuli mieleen, että olen viime aikoina nähnyt jossain ripsivärimainoksen sivussa tekstin, että ripsiä on pidennetty/muokattu ennen mainostetun ripsivärin laittoa. En muista kylläkään oikeata termiä, mutta olin aika yllättynyt, kun kyseinen lause sattui silmääni. Muistelen, että kyseessä olisi ollut Rimmelin mainos, mutta voin olla väärässä.

 6. Sarakissa says:

  Aaagh, kirjoitin pitkän kommentin, ja se hävisi! yyh. Tiivistettynä sen sisältö: samaa mieltä, ei tuolleen saa kuluttajia huijata.

  Ja jälkikommenttina se, että näytin tuon vikan Eva Longorian kuvan poikakaverille, joka ei edes tajunnut niissä olevan eroa. Mitä tästäkin voi päätellä, miehet ei kauheasti kiinnitä huomiota pikkuseikkoihin?

 7. Idhren says:

  ALkoi jostain syystä hymyilyttää toi Longorian kuva, kun huomasin, että jopa kainaloaluetta on muokattu :D

 8. Rhia says:

  shandi: niin, se on ihmeellistä, ei voi ymmärtää.

  idhren: ilmeisesti kun kusetus on tarpeeksi räikeää niin se voidaan hyväksyä, muuta selitystä en keksi.

  midinetti: kyllähän sen tietää että ei ihmeitä tapahdu, mutta jotenkin sitä alkaa uskoa niihin valheisiin kun niitä tarpeeksi kauan toitotetaan.

  napis: niin minäkin olen ymmärtänyt, mutta en arvannut ihan 100% varmaksi mennä vannomaan kun en ymmärrä tosta kosmetiikka kemiasta sen paremmin, mutta kosmetiikka on erittäin voimakkaasti lainsäädännöllä säänneltyä että mitä saa niihin purkkeihin tuupata.

  anonyymi: en epäile ollenkaan sillä tosiaan luin artikkelin että kuluttaja oli tehnyt valituksen Rimmelin mainoksista ja firma on saanut jonkinlaisen ukaasin asiaan liittyen että tästä eteenpäin mainoksissa on mainittava tämä asia ja jos väitetään että joku tieto perustuu johonkin tieteelliseen faktaan niin siitä on oltava osoittaa että missä tutkimuksessa on sellaiseen tulokseen tultu.

  sarakissa: niin noh, ehkä miehet ei kiinnitä huomiota pikkuasioihin, mutta yleensä naiset on naisten idoleita ja naiset kiinnittää huomiota kaikkeen, jopa sellaiseen jota ei oikeasti ole olemassa… Longorian kuvan alla olevasta linkistä pääsee sivulle jolla on enemmänkin noita muokattuja julkkis-kuvia

  idhren: juu mua huvitti se myös, kaikki mikä on rumaa pitää poistaa, tuhota, hävittää, deletoida, korjata, muokata, peittää ja piilottaa, tehdään tästä maailmasta kauniiden ja rohkeiden maailma =P siitä päästäänkin aika nopeasti siihen että kaikki näyttää samalle…

 9. tiiti says:

  mä en jotenkin enää edes käsitä meikkimainosten kuvia niiden mainostettujen tuotteiden tuloksiksi. ne on monesti niin käsittämättömän epärealistiseksi muokattuja.

  sisäinen sosiaalikukkahattutätini pitää ikävämpänä tuota kokonaisvaltaista kropan muokkausta ja ihan joka “vian” tweekkausta, jolla hoikalle naiselle tehdään kuvankästtelyn voimit esim. tuo lantiolinja, kuten longorialle. ripsiä ei voi itseään näännyttämällä tuuhentaa, mutta kaipa joku voi oikeasti kuvitella saavansa tuollaisen kropan jos vaan jättää makaroonilaatikot päivittäin välistä.

  moraaliseikat sivuuttaen tiivistän koko muokkaamisen ja harhaanjohtamisen sanaan: ärsyttävää.

 10. Vasiliisa says:

  Yhtä mieltä. Mulla meni taannoin aivan kuppi nurin Lancomen Hypnose-tuoksun mainoksista. Siis kahdesta mainoksesta, niitä on miehille ja naisille erit. Ja erit on standarditkin, kuten tästä huomaa.

  Kun bloggasin asiasta, joku kommentoi että myös ne miesten kuvissa näkyvät ihohuokoset ja parransänget saatetaan photoshopata, jotta vaikutelma olisi juuri oikealla tavalla “viimeistelemätön”. Illuusion luomisesta siinäkin on siis kyse..

 11. Rhia says:

  tiiti: meikkaajana ja valokuvauksen harrastajana mulla jotenkin on mennyt tämän vuoksi usko omiin kykyihini ja ihmisten rehellisyyteen (etenkin ammatilliseen). Maskeerauskoulun aikoina silmäni avautuivat niin radikaalisti mainoksia katsellessani että olin aivan hämmentynyt. Sitä ennen en ollut asiaa juuri huomioinut. Oli aika rajua tajuta että juuri mikään ei nykypäivänä ole enää sitä mille se näyttää. Siksihän noita julkkisten “arkityyli”-kammotuskuvia kauhistellaan kun faktahan on että ei kukaan voi näyttää aina sille mitä lehdissä nykypäivänä kuvankäsittelyn keinoin julkaistaan.

  vasiliisa: niin, se on jotenkin hämmentävää että naisen pitää olla viimeiseen saakka hiottu nukkemainen olento joka vain näyttää sirolta ja eteerisen kauniilta ja miehen malli on sitten sellainen hieman karski, komea, rohkea ja jokaisen naisen unelma seksikkäine parransänkineen. Se mikä minua häiritsee asiassa on se että asiaan perehtymätön ihminen voi helpostikin erehtyä kuvittelemaan että julkkikset oikeasti näyttävät sellaiselle, mutta kuvausharrastajana ja itsekin kuvankäsittelyä tekevänä olen oppinut näkemään kuvista jos siinä on kuvankäsittelyä käytetty, tosin ei sekään ihan aina onnistu, mutta mainoskuvien ollessa kyseessä yleensä onnistuu.

 12. kullanmuru says:

  Tuo itseasiassa avasi silmäni taas uudestaan! Periaatteessa tiesin tämän kaiken, mutta että saa kuulla niistä aina välillä herättää siitä unelmasta, että joku voisikin toimia tuolla tavalla! Joten hyvä postaus!! :)

 13. Rhia says:

  kullanmuru: on se hyvä aina välillä herätellä itseään ja muita, kävishän tää elämä muuten vähän tylsäksi =)

 14. Elisa says:

  tuo Longorian kavennetu vyötärö menee kyllä jo ihan överiksi. Lady on muutenkin kaikkien syömishäiriötä kohti matkalla olevien pikkutyttöjen idoli. Kiva jos häntä vielä kuviin kavennetaan.

  Barbienukkeja aina haukutaa, mutta niistä sentään jokainen tallaaja tajuaa, että se on nukke eikä ihminen. Muokatuista kuvista ei kaikki tajua.

 15. nuvonova says:

  I’ve never been fooled! Being in the fashion industry, you know exactly what it’s like. The mascara ones are the most ridiculous, and to be honest, I wouldn’t want to look like I have spiders attached to my eyes anyway!

  (Meybelline does the best mascara though!)

  I love seeing Before and Afters, I’ve never seen that Eva longoria one though, and I noticed that they actually made her left leg (thigh) bigger.. which is surprising, but good too I suppose. They actually made her look curvier.

 16. Idhren says:

  Sulle on haaste! ;)

 17. Rhia says:

  Elisa: niin totta, kun on kyse oikeista ihmisistä niin ei kukaan voi tietää miten paljon heidän muotojaan on kuviin korjailtu, nukesta sentään jokainen käsittää että se on vain nukke.

  nuvonova: being inside the industry opened my eyes, I suppose they are after smooth soft curves, so all imperfections are altered.

  Idhren: kitoos =)

 18. Harakas says:

  About MMU: I’m wandering about exactly the same thing – how come they do not bother to sell (mineral) makeup to white skinned people in the nordic countries. I found some companies that serve me well though :D. Apparently US is full of white people who like to look white. My current favorite is Archetype Cosmetics because of the good coverage and built-in slight sheen. Shipping is outrageously slow though…

 19. Anonyymi says:

  Kiitoksia, oli mielenkiintoista ja viihdyttävää luettavaa.

  Mainokset ovat tosiaankin nykypäivänä erittäin huolestuttavia, koska ne tosiaankin jää ihmismieleen tai ainakin vähintään alitajuntaan.

  Media luo meille täydelliset ihmiset, joita me yritämme orjallisesti noudattaa.

  Jo nuorena me näemme tällaisia kuvia ympärillämme ja tottahan toki saadaan vääristyneet kuvat siitä, millainen naisen tai miehen tulee olla.

  Itse harrastan myöskin meikkausta ja valokuvausta, joten en voi olla huomaamatta, kuinka meitä huijataan.

  Jotkut firmathan hankkivat mainospsykologin, jonka avulla saadaan selville, millä päästään ihmisten alitajuntaan ja kuinka ihmistä pystyy manipuloimaan esimerkiksi erilaisten värien avulla.

  Olen kuullut, että punainen väri vetoaa moneen ihmiseen ja sitä käytetäänkin hyvin usein mainoksissa.

  Täytyy sanoa, että en ihmettele tätä nykymaailman yleistä ruttoa nimeltä masennus.
  Paineet ovat valtavat.

  NO! Mutta elämmehän keskellä kulutuskulttuuria ja ostosbuumia.
  Ihmisiä kehotetaan mainosten avulla kuluttamaan (Eihän ne nykypäivän vaatteetkaan enää kestä käyttöä!).
  Kulutus on IN ja jopa välttämättömyys.

  Eräässä mainoksessa olen myös nähnyt lukevan juurijajuuri silmillä nähtävän tekstin. En muista tällähetkellä minkäalan mainos ja mitä siinä tarkallaan luki, mutta ts. “teitä on huijattu”. Hehe.

  Silloin kun omakuva alkaa huolestuttamaan ja masentamaan, muistetaan, että kukaan ei ole täydellinen, ei edes se hollywoodin lempinäyttelijätär!

Comments are closed.