12/12-20 DIY: Sydänkengät / DIY: Heart shoes

Tutoriaaleja ei ole blogissa aikoihin nähty, joten tässäpä sellainen aika helppo. Vivienne Westwoodin sydän-kenkämallisto Melissalle oli aikanaan aikamoista herkkua katsottavaksi. Yhden epäonnistuneen Melissa-tilauksen jälkeen en ole rohjennut tekemään uutta, joten olen jäänyt nuolemaan näppejäni. Siksipä teinkin sitten oman versioni. Kenkäklipsuilla saa nopsasti uudistettua vanhat kengät ja ne sopivat myös pikkujouluhulinoihin ja pukinkonttiin.

Tarvikkeet:
pari kenkäklipsuja
kuumaliimaa ja -pistooli
huopaa tai muuta jämäkkää purkautumatonta kangasta
erilaisia koristetarpeita esim rusetteja, strasseja, paljetteja, pitsiä, kiiltävää vinyyliä tms
jos koristeet on tehty kankaasta tarvitset myös neulan ja lankaa
voit käyttää myös valmiita koristeita esim isokokoisia korviksia tai muovihedelmiä, tekokukkia tms.

1.Leikkaa huovasta kaksi kappaletta sopivan kokoisia ja muotoisia pohjia. Oma huopani sattui olemaan melko ohutta joten leikkasin varmuuden vuoksi tuplaten että saan pohjasta riittävän tukevan. Kuumaliimakin toki tukevoittaa pohjaa hiukan.

2. Koristele oman maun mukaan. Minä käytin punaista paljettinauhaa jota sattui olemaan valmiina varastossa. Liimasin nauhan kuumaliimalla, mutta jos se tuntuu liian hankalalta, voit käyttää myös mitä tahansa muuta tekstiilille tarkoitettua askarteluliimaa.

3. Kiinnitä kenkäklipsut tukevasti koristeiden nurjalle puolen. Minulla ei ollut nyt juuri kenkäklipsuja valmiina joten käytin sen sijaan kahta henkselin klipsua, mutta koska aion vaihtaa ne myöhemmin kunnollisiin, tein nyt tämmöisen hätäratkaisukiinnityksen.

inenglish

It’s been a while since previous tutorial in my blog, so here’s one. And it’s pretty easy too. Vivienne Westwood heart-shoe collection for Mellissa was some sweet eyecandy at it’s time. However after one unfortunate tryout with Melissa shoes I haven’t had the courage to do another. I was left without, so I decided to make my own version of heart shoes. You can freshen up any of your old shoes, perk them up for Christmas parties or even add in your gift baskets.

You need:
a pair of shoe clips base
hot glue and -gun
crafting felt or other sturdy non-fraying fabric
all sorts of decoration material like bows, rhinestones, sequins, lace, shiny vinyl etc.
if decoration is made of fabric you might want to use also needle and thread
you can also use readymade decorations like large earrings, plastic fruit, fabric flowers e

1.Cut a pair of decoration bases, shape and size of your liking. My felt was pretty thin, so I decided to cut in double to make them sturdy enough. Hot glue also makes the base pretty sturdy.

2. Decorate to your liking. I used red sequin trimming I happened to have in my stash. I used hot glue, but if it seems to tricky you can use what ever fabric handcrafts glue you like.

3. Attach shoe clips on the reverse side. I didn’t have shoe clips at the moment, because I need to restock, so I used old suspender/braces clips for emergency attachment. I intend to replace them with real shoe clips later.

Levitä kuumaliimaa pieni pätkä kerrallaan ettet polta sormiasi ja sotke koko paljettinauhaa liimalla. /
Spread only little bit of glue at the time, otherwise you might end up burning your fingers and mess the decoration with the glue.
Väliaikainen henkselinipsu-kiinnitys. /
Temporary suspender clip attachment.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.