Kuin karamelli / Delicious as a sweetie

on

Polkaistaas nyt jotain eloa tänne blogiinkin välillä. Mulla on tuolla vaikka miten monta postausta keskeneräisenä, mutta en ole saanut niitä syystä tai toisesta viimeisteltyä. Otetaan tähän väliin kumminkin vähän asukuvaa. Tämä on yksi suosikkipuvuistani, kaverilta ostettu 30-luvun mekko joka tuntuu sopivan mulle jotenkin erityisen hyvin. Roosan, ruskean ja tummansinisen yhdistelmä tuntuu herkulliselta, melkein kuin karkilta.

Erityisesti halusin esitellä teille nämä kengät. Ostin ne jo joskus talvella mutta en ole pystynyt luonnollisestikaan niitä käyttämään. En osaa itse oikein kunnolla ajoittaa niitä. Toisaalta mallista tulee mieleen 60-luku, mutta toisaalta taas ne ovat todella 30-lukuiset. Nahkainen reunospohja viittaisi vanhempaan tuotantoon, samoin puuvillakankainen vuori, mutta jokin muotokielessä ei oikein täsmää. Korot ovat kerroksittain liimattua nahkaa ja narinasta päätellen vaativat piakkoin asiantuntevaa huoltoa. Ehkä 40-lukua?

inenglish

Let’s kick some life to this blog, shall we. I got several unfinished posts waiting, but for one reason or another, I haven’t been able to finish them. So in the meantime let’s have an outfit post. This is one of my favourite dresses, 30’s dress, which seems to fit me particularly well. Combination of light pink, brown and dark blue is somewhat delicious, just like candy.

I especially wanted to show you these shoes. I bought them in the Winter, but obviously I haven’t been able to wear them yet. I can’t really properly date them. On one hand they remind me of 60’s, but on the other hand they seem really 30’s style. Leather sole and stitching on the edge shouts out older production, and so does the cotton lining, but something on the design doesn’t seem to match. Heels are layered leather and based on the squeeking, they need professional care soon. 40’s perhaps?

bluepinkbrown2

Eikö ole ihanaa kun on taas valoisaa ja voi ottaa kunnollisia valokuvia! /
Isn’t it lovely when there’s some proper light again
and you can take proper photos!

bluepinkbrown1

bluepinkbrown3

bluepinkbrown4

Rintakoruna toimiva koriste on puolet vanhasta soljesta
ja kiinnitetty hakaneulalla. /
Brooch is actually half a buckle and attatched
with safety pin.

 

 

5 Comments

 1. Hehkuvainen says:

  Totta, tuo puku sopii sinulle erittäin hyvin.

  Jos nykyisestä maailmasta voisi jäädä suurtuhon jälkeiseen maailmaan yksi asia tulevaisuuden ihmisten tutkittavaksi, se voisi kernaasti olla sinun blogisi tai ainakin sen kuvat. On hauska ajatella että joku katsoisi siellä kuviasi ja toteaisi että “kyllä ennen osattiin pukeutua kauniisti”.

  (Nukuinkohan viime yönä hiukan liikaa, kun ajatukset ovat jotenkin pöpperöä?)

 2. Anniina says:

  Onpa hauskan värinen mekko!

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Haha, en mä tiedä, kai sitä joku kauniimmin pukeutuvakin saattaisi maailmasta löytyä kuin minä, niiden tulevaisuuden ihmisten tutkittavaksi.

   Anniina – Niin minustakin. Se on mun mielestä vintagevaatteissa hauskaa että väriyhdistelmät on tosi kiinnostavia, jotenkin ihan erilaisia kuin moderneissa vaatteissa.

 3. Tuo puku on kiva ja se sopii sinulle hyvin. Se koruideakin on siihen hyvin sopiva. Kenkäsi ovat sellaiset joista minäkin tykkäisin. Niitten ajoituksesta en osaisi sanoa mitään. Itse pähkäilin viimekertaisessa jutussani vaatekomeron puolella sinisten vintagekenkien vuosikymmentä.

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Kiitos! Multa onkin jäänyt tuo sinun toinen blogisi aivan huomaamatta. Käynpäs heti kurkkaamassa millaiset kengät siellä on.

Comments are closed.