Käsi ylös joka ei vielä tiennyt että Rhia rakastaa kenkiä!

on


Röyhkeänä ihmisenä nyysin haasteita milloin kenenkin blogista. Ja siis aivan ilman minulle henkilökohtaisesti osoitettua haastetta! Tällä kertaa härskisti rosvosin meemin sekä tiitin että Nelliinan blogeista ja on se tainnut vilahtaa muuallakin. Ja koska kengät ovat olleet aiheena blogissani nyt jo jonkin aikaa niin tämä menee sen jatkona vallan mainiosti.

1. Milloin opit kävelemään korkokengillä?
En muista, liekö osaan vieläkään kunnolla kävellä. Ainakaan en suuremmin kompastele ja 10 cm korkkaritkaan eivät tuota ongelmia. Valokuvatodisteita varhaisesta korkkari-kävelystä löytyy jo alle kouluikäisestä.

2. Milloin sait/ostit ensimmäiset korkokenkäsi?
Teini-iässä kaikki kenkäni olivat matalakantaisia koska 80-luvulla se muoti nyt vain oli sellainen. Ensimmäiset korkkarit jotka muistan omistaneeni olivat valkoiset avokkaat, kutakuinkin samanlaiset kuin tässä Miccin postauksessa. Ostimme äitin
i kanssa samanlaiset. Käytin niitä kauppiksen kevätjuhlassa vuonna 1989. Ne eivät olleet kovin hyvät kävellä sillä olivat aika huonolaatuiset (lue: halvat) ja korko taipui omituisesti taaksepäin astuessa. Myin ne myöhemmin kirpputorilla jollekin hyväuskoiselle hölmölle.

3. Mitkä ovat suosikkikenkäsi tällä hetkellä?
Uudet Marco Tozzin saappaat jotka ovat siis ensimmäiset pitkävartiset saappaani (tätä ei varmaan vielä kukaan tiennyt!). Toiset suosikit on Tapas’n lyhyemmät saapikkaat.

4. Entä mistä kengistä unelmoit?
Koska pitkäaikainen haaveeni pitkävartisista saappaista on juuri saanut täyttymyksensä olen vähän kuin tyhjän päällä. Tällä hetkellä en taida haaveilla oikein mistään, mutta olen varma että tätä kestää vain pari viikkoa ja sitten keksin taas uuden haaveenaiheen.

5. Jos saisit mahdollisuuden toteuttaa ja valmistuttaa ihan minkälaiset kengät vain, minkälaiset ne olisivat?
Yhteen aikaan tein jatkuvasti piirroksia kengistä joita haluaisin teettää. Viimeaikoina en ole suunnitellut mitään mutta jos suunnittelisin niin niissä
olisi laadukkaita materiaaleja kuten nahkaa tai paksua satiinia, ehkä silkkiä ja helmiä ja strasseja. Koska pidän niin monenlaisista kengistä olisi vaikea valita vain yhtä mallia, siksi suunnittelisin saapikkaat, avokkaat, sandaalit, nilkkurit, sirot, järeämmät, nahkaiset, kankaiset, matalat, korkeat, juhlaan, vapaa-aikaan… Luonnollisesti kengät olisi valmistettu juuri vain minun jalkaani sopiviksi. Jalkani ovat erikokoiset eli toinen kengistä olisi luonnollisesti vähän isompi kuin toinen.

6. Ottaisitko kengät itsellesi, jolloin ne olisivat uniikit, vai tekisitkö niistä markkinoille hitin, jolloin saisit faneja ja suosiota?
Koska olen itsekäs paskiainen niin tietenkin käyttäisin
niitä (siis tietenkin teettäisin useita pareja) vain itse. En halua että kukaan muu kävelee samanlaisilla kengillä kuin minä. Itseasiassa kenkieni malli olisi niin tarkoin varjeltu salaisuus että en kävelisi niillä julkisesti ollenkaan vaan käyttäisin niitä vain kotona yksinäni siinä valtavassa kassaholvissa jossa niitä säilyttäisin.

Mariah Carey’s shoe closet


ENGLISH SUMMARY

Because I’m such arrogant person I steal challenges from where ever. This meme I stole from tiiti’s and Nelliina’s blog. And because I have been posting about shoes some time now this makes nice addition to that.

1. When did you learn to walk with high-heeled shoes?
I dont remember, maybe I still
properly can’t. Atleast I don’t thumble down very often and 10cm heels don’t give much problems. Photo-evidence of earlier walk can be found.

2. When did you buy your first high-heeled shoes?
As teenager all my shoes were flat, that was just the fashion in the 80’s. First high-heeled shoes I remember buing were white pumps very much like in Micci’s post. Me and my mom both had pair of those. They were cheap and bad quality and bad to walk because heel kept bending backwards. I wore those in end of school year-party at commercial school in 1989.

3. What is your favourite pair of shoes at this moment?
My new Marco Tozzi boots. I also love my other boots, shorter Tapas-boots.

4. What shoes you dream of?
Since my longtime dream of long boots just came true I feel like standing on hollow ground. I don’t dream of any shoes atm, but I’m sure this lasts only couple weeks and then I figure what else I can dream of.

5. If you’d have the opportunity to get tailormade shoes, what kind of shoes would you get made?
At one point I made shoe designs all the time. Haven’t done them for some time now, but I’m sure they would be made of quality materials, leather, thick satin, maybe silk, beads and rhinestones. I like so different shoestyles it would be very difficult to choose only one pair. I’d have to get made several pairs, boots, pumps, sandals, delicate, sturdy, leather, fabric, high heeled, flat, party, casual… Ofcourse they would be made to fit only my feet bec
ause my feet are not same size. My left foot is larger.

6. Would you keep that model just for you as unique pair, or would you create new hit product for sale and get fans and popularity?
Because I’m selfish biaatch they would be only for me (of course I would have done many pairs). I don’t want anyone else to walk with same kind of shoes. Actually the look would be so highly secured secret that I wouln’t wear them in public, but only at my home, in the vault where I would keep them!


Tähän loppuun vielä viikonlopun asu / Outfit of the weekend:
Pusero / Blouse – H&M
Liivi – itse tehty / Waistcoat – selfmade
Housut / Trousers – Moda Aukia
Rintakoru – kansallispuvusta / Brooch – trad. costume jewelry
Saappaat / Boots – Marco Tozzi, KenkäRepo

Tarkempi kuva rintakorusta ja liivin koristeellisista napeista.
Detail photo of brooch an decorative buttons on waistcoat.

PS. Tämän haasteen saavat nyysiä ihan vapaasti kaikki jotka tuntevat välitöntä tarvetta.
/ Everybody who feels urgent need to do so can steal this meme =)

4 Comments

 1. Roosa says:

  Heh, vastaus viimeiseen kysymykseen oli jo huvittava :D

 2. Petra says:

  yksi käsi ylhäällä, ja syynä se että tämä oli eka visiittini :)

  http://youfeelinit.blogspot.com

 3. Rhia says:

  roosa: niin no, mä vähän valehtelin, kyllä mä oikeasti kävelisin niillä julkisilla paikoilla, mutta pitäisin silti mallin vain omanani =P

  petra: kiva kun kävit, toivottavasti tulet uudelleenkin =)

 4. Mao Mao says:

  Löysin tuollaiset linkittämäsi valkoiset 80-lukuavokkaat kierrätyskeskuksesta viimeksi siellä käydessäni. Ovat hyvässä kunnossa, nahkaa – ja mikä parasta, olivat täysin ilmaiset ja jalkaani täysin sopivat.

  Edellisellä kerralla löysin sieltä kierrarilta (en voinut uskoa silmiäni!) KAKSI tällaista sänkyä – nekin ilmaiseksi:
  http://bp0.blogger.com/_7HGvYNqKI6A/R0MMwVrSgBI/AAAAAAAAApI/yA84smEYDLM/s1600-h/sänky1.jpg
  (kuva My vintage living -blogissa)

  Mutta hei, löysin kuvan omista saappaistani netistä: omistan nyt tällaiset:
  http://www.knowmysize.co.uk/Products/Caprice/25526/427999.aspx

  Tällä kertaa siis hyvin linkkipitoisia terveisiä :)

Comments are closed.