Pukukilpailu / Frock competition

                                                              *blogiyhteistyö Kangaskapinan kanssa/
                                                                affiliate with Kangaskapina

On aika paljastaa Kangaskapinan juhlapukukilpailun tuotos. Puvusta muodostui varsin arkaainen ja romanttinen liehukkeineen ja epäsymmetrisine leikkauksineen. Kuviin asustin sen tarkoituksella hieman kreikkalaishenkisesti. Kangaskapina lahjoitti pukuun käytetyt kankaat ja kilpailun säännöt löytyvät heidän verkkosivuiltaan. Kaikki kilpailuun osallistuvat puvut julkaistaan viimeistään 8.2 blogeissa ja sitten on teidän vuoronne äänestää. Arvelisin että Kangaskapinan FB-sivulle ilmestyy arvonnasta tarkempaa tietoa huomenissa.  Ja sitten niihin kuviin.

Äänestykseen tästä.

inenglish

It is time to reveal the evening frock which I made for Kangaskapina frock competition. It turned out rather archaic and romantic with flares and asymmetrical cut. I accessorized it in rather Greek fashion for the photos. Kangaskapina handed out the fabrics for the dress. All dresses are being published in the participant blogs on 8.2 at the latest and then it is your turn to vote for the winner. I assume there will be more information about the voting on their FB-page tomorrow. And now the photos.

Go and vote here.

iltapuku1

iltapuku2

iltapuku3

iltapuku6

iltapuku4

iltapuku5

iltapuku7

Kultaiset asusteet:  kaulakorut kaulassa ja päässä,
rannekoru, korvikset, vyö & kengät – kirppis /
Golden accessories: necklaces on the head and neck,
bracelet, earrings, belt & shoes – thrifted

17 Comments

 1. Elise says:

  Upea! Osaisinpa itsekin. Väritkin miellyttävät minua suuresti :)

 2. Miss M. says:

  Oi, kaunis puku ja upea kokonaisuus! Hauskasti muokattavissa ilmettä sillä, miten tuon liehukkeen asettaa. Petroli <3 Kulta! Tykkään.

  1. Rhia says:

   Elise – Kiitos! Itsekin ihastuin nimenomaan tuohon väriin ja siihen miten se tuossa sifongissa vähän läikehtii.

   Miss M. – Kiitos! Liehukkeet viehättävät minua kovasti, ja sifonkiset liehukkeet ovat aina ihanan keveitä ja liikkuvat kävellessä. Sifonki on itseasiassa aika vihreää, mutta alla oleva vuorikangas tekee kokonaisuudesta enemmän petroolinsävyisen. Minusta on kivaa että väri vähän vaihtelee sen mukaan missä kohtaa pukua se on.

 3. Paula says:

  IHANA! Tosi kaunis ja hienosti onnistunut. Oma pukuni on viimeistelyssä parhaillaan, eiköhän sekin huomiseksi… :)

 4. Miss M. says:

  Sifonki+eri sävyinen vuorikangas miellyttää juuri tuon elävyyden ja erilaisten sävyjen vuoksi myös mua. Ja tuossa sinun puvussasi yhdistelmä on vielä erityisen kaunis. Tein joitakin vuosia sitten 50-luvun tyyliin juhlamekon, jossa yhdistin suklaanruskeaan sifonkiin beigen, melko vahvan vuorikankaan kangaskaupan myyjän suosituksesta. Ja sanotaanko, että oli kyllä asiansa osaava myyjä, vaikka omat puutteelliset ompelutaidot lopputuloksen onnistuneisuutta hieman rajoittivatkin. Ja mitä värien määrittelyyn tulee, niin väittelen usein graafista alaa taitavan puolisoni kanssa eri sävyistä, että mitä väriä on milloinkin. Erityisesti nuo vihreää ja sinistä yhdistävät värit meillä tuppaavat menemään aina ristiin, joten ehkä se olen sitten minä, jonka värisilmä on jotenkin poikkeava. :)

 5. Good morning, Goddess! You look beautiful. The fabric’s color is amazing.

  1. Rhia says:

   Paula – Kiitos! Odotan jännityksellä muiden pukuja :D Hauskinta tällaisissa on aina nähdä miten erilaisiin ratkaisuihin eri kilpailijat päätyvät.

   Miss M. – Tummempi sifonki yleensä toimii vaaleamman vuorikankaan kanssa mainiosti. Silloin sifongin kerrostus erottuu selvemmin ja luo erilaisia sävyjä vaatteeseen. Tilastojen mukaan miehillä esiintyy enemmän värisokeutta kuin naisilla, erityisesti puna-vihersokeutta. Mutta olen melko vakuuttunut että suurin osa ihmisistä kokee värit hieman eri tavoin. Muistan tapauksen opiskeluajoilta kun monisteita jaettiin värillisillä papereilla. Minulle paperin sävy oli vihertävä, muut väittivät sitä siniseksi. Voi siis olla että omakin silmäni näkee värit hieman eri tavoin kuin ihmiset keskimäärin. En silti sanoisi että eritavoin värejä näkevät näkisivät jotenkin väärin.

   thorne garnet
   – Thank you! It is the colour that made me choose these fabrics. I just love it.

 6. Siitä tuli todella kaunis! Nyt vain jotkut juhlat, joissa se pääsee käyttöön.

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Loppukuusta on burleskifestarit Helsingissä, varmasti ainakin siellä pääsee käyttöön.

 7. Nadja says:

  Tulipas kaunis puku, jotenkin niin monipuolinen yksinkertaisuudessa. Asusteilla siitä saa vaikka mihin tilaisuuteen kelpavaksi. Olen erittäin vakuttuunut :)

  1. Rhia says:

   Nadja – Kiitos. Uskon että tämä käy moneen ja noita liehukkeita voi kiinnittää vaikka rintakoruilla ylemmäs niin että tulee enemmän cocktailpukumainen versio.

 8. Hehkuvainen says:

  Kaunis! Tietyllä tapaa kesäisen kevyt, mutta sopii kyllä talveenkin.

 9. Huiii! Tää on mun suosikkini! Tykkään kans liehukkeista ja nyt kyllä ihastuin kuvausrekvisiittaankin. Ihana mekko, upeasti kuvattu!

 10. Nellykka says:

  Aivan ihana puku.. ja jotenkin henkii myös tällä hetkellä kovasti ihalemaani Downton Abbeyn tyyliä..

  Ei voin kuin huokailla ja haaveilla, että jos itsekin osiasi

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Kiitos, kesäinen tämä toki on jo keveytensä ansiosta, mutta sopinee talvenkin juhliin ainakin värinsä puolesta.

   Sini Aittakumpu – Kiitos! Kuvaus melkein olikin hauskin osuus tähän kilpailuun osallistuessa :D

   Nellykka – Kyllä tuosta varmasti Downton Abbeynkin henkeä löytyy, vaikka se mielessäni en tätä suunnitellutkaan. Ja kiitos, on minusta hienoa jos ammattitaito näkyy vaatteesta päälle päin, ettei vuosien treenaus ole mennyt aivan hukkaan ;D

 11. Päivi Nissi says:

  AIVAN IHANIA..

  1. Rhia says:

   Päivi – Kiitos!

Comments are closed.