Share-In-Style: skottiruutu – tartan – plaid

Skottiruuduista on muutaman viimevuoden aikana tullut yksi suosikkikuoseistani. Ja edullisesta kirppiskankaasta ompelemani liivimekko on lempivaatteitani. Se on mukava päällä ja tunnen siinä oloni kotoisaksi. Ainoa juttu mikä siinä vähän harmittaa on että mulla ei ole riittävästi sen alle sopivia, pitkähihaisia puseroita. Lyhythihaisia kyllä löytyy liiankin kanssa, mutta ne ei talvikaudella oikein ole paras ratkaisu. Tämä musta sihteerikköpaita kuitenkin sopii mekon kanssa hyvin. Puserokin on kirppiskamaa ja nähty blogissa ensimmäisen kerran jo vuonna miekka ja kypärä (älkää nyt vaan oikeasti klikatko tuota linkkiä, jaiks!).

Tämän Share-In-Style-haasteen jaoin vaihteeksi Rosyn Sewingadicta-blogissa. Näet kuitenkin kaikki osallistujat myös Mis Papelicos-blogista.

inenglish

Within couple years tartan has become one of my favourite. This pinafore I made from cheap thrifted tartan fabric is one of my favourite garments. It is comfy to wear and I feel like home in it. Only thing that disturbes me a bit is the fact that I don’t have enough long sleeved blouses to go with it. There is plentiful of short sleeved ones though, but they are not the best option during Winter season. This black pussybow blouse works like a charm with it though. Blouse is thrifted too and it’s been seen in the blog first time in the year stoneage (for goodness sakes don’t click that link, yikes!).

I shared this Share-In-Style in Rosy’s Sewingadicta blog for a change. But you can find all the participants also from Mis Papelicos-blog.

sis_tartan1

Pusero & rintakoru – kirppis
Liivihame – itse tehty, kangas kirppis /
Blouse & brooch – thrifted
Pinafore – selfmade, fabric thrifted

sis_tartan2

sis_tartan3

6 Comments

 1. Tuo pusero on kyllä asuun hyvin sopiva. Kiva asu kaikenkaikkiaan. Itselleni nimitys liivihame on tuttu. Liivihameet ovat jääneet nykyään vähemmälle huomiolle kielenkäytössä ainakin ja ei niitä käytössäkään kovin usein näe. Onhan niitä hihattomia mekkoja kaupoissa kyllä, mutta harvoin tulee esiin nimitys liivihame. No pitihän se vanha juttu tietysti katsoa, olihan aika erilainen tyyli:) Moneen sopiva pusero siis.

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Itse olen käyttänyt liivimekko-nimitystä aina. Mulle liivimekko tarkoittaa hihatonta vaatetta jonka alla täytyy käyttää puseroa (samoin kuten liivinkin alla pitää). Arvelisin että ne eivät oikein ole muodissa, siksi ei varmaan nimitystäkään kuule. Tässä omassani yläosa on verrattain peittävä, mutta en pystyisi ilman puseroa sitä käyttämään koska selkä on aika avoin. Kangaskin vähän vaikuttaa. Jos tämä olisi ohutta puuvillaa tai vastaavaa, sitä voisi käyttää hellepäivinä sellaisenaan, mutta koska se on paksuhkoa sekoitekangasta (nurjalta flanellimainen pinta) niin se soveltuu paremmin viileille keleille ja siksi vaatii alle puseron. Minulle tämä ei siis ole hihaton mekko, vaan liivimekko (tai liivihame). Joku toinen tosin voisi kutsua sitä hihattomaksi mekoksi.

 2. ivana split says:

  wonderful tartan dress…
  my compliments for wearing it.
  I often wear blouses under dresses…
  However, like yourself I don’t have enough long sleeved blouses.

  http://modaodaradosti.blogspot.com/

  1. Rhia says:

   ivana split – Thank you so much! Yes we need more long sleeved blouses, right now. ;)

 3. Rosy says:

  It’s perfect !! I think it look great with a sweater turtleneck and long sleeves too. Love your dress and your style, dear Lady. Thanks for being part of our little family.

  1. Rhia says:

   Rosy – It is so much fun to do these! So thank YOU and Sacramento for hosting these SIS-challenges. Me and turtlenecks don’t go together very well, but sweater with loose cowl-neck might work aswell. Thanks for the tip!

Comments are closed.