Kotiopettajatteren paluu / Return of the governess

on

Blogin alkuaikoina olin kovin viehättynyt kotiopettajatar-tyylisistä asuista. Lähes seitsemän vuoden takaisessa postauksessa pasteeraan silloisen asuintaloni ullakolla samassa hameessa kuin tänäänkin. Hame on yksi eniten käytetyistä vaatteistani ja on blogissakin nähty varsin ahkeraan. Se on maksanut aikanaan noin yhden euron ja todellakin maksanut itsensä takaisin jo aika monta kertaa. Ostin sen Fidan entisestä bulkkimyymälästä (jota ei ole enää) jossa tavara myytiin painon mukaan.

Vanhan kuvan nyörisaappaat ovat siirtyneet ajasta iäisyyteen jo jokunen vuosi sitten (tekonahka se vaan ei kestä kulutusta) ja takki on unohtunut kellarin uumeniin pikkuisen pidemmille kesäteloille. Pusero löytyy nykyään kirppiskassista koska on polyesteriä ja mun päälläni hirveän hiostava eikä ole päässyt käyttöön enää aikoihin (malli on kuitenkin tosi kiva). Vaikka vaatteet ovat vaihtuneet niin kotiopettajatar-tyyli ei kuitenkaan ole kadonnut minnekään. Tällä kertaa se saatiin aikaan sihteerikköpaidalla ja neuleliivillä. Ehkä joku solmion tapainen olisi vielä viimeistellyt tyylin. Hädintuskin näkyvät kengät ovat vain kuvausrekvisiittaa sillä ei noilla kevyillä nilkkureilla tuonne lumikinoksiin oikein mennä.

Saan muuten parin viikon päästä uudet silmälasit. Ne ovat hiukan erilaiset kuin nämä ruskeat, joihin olen aika paljon tykästynyt. Vähän jänskättää. Mutta olin ajatellut vaihdattaa linssit myös näihin vanhoihin, sitten olisi valinnan varaa kehyksissä.

PS. Käykääpä vielä ostamassa blogikirppiksen tavaraa että voin ladata sitä lisää!

inenglish

In the early years of this blog I was fascinated by governess style. In a post published almost seven years ago, I pose on the attic of my then apartment building, wearing this same skirt. This skirt is one of my most worn clothes and has been seen in the blog quite frequently too. I payed about 1 euro of it and it has certainly been worth every penny many times over. I bought it from charity shop wholesale where they sold clothes in bulk and you payed by weight. Unfortunately that shop does not exist anymore.

Laced boots from the old photo stopped existing several years ago (faux leather just doesn’t handle heavy duty use) and the winter coat has been forgotten to the basement for extra long summer break. Blouse is now in my flea market bag, it’s made of polyester and it makes me sweat quite a lot, so I haven’t been using it for long time (very nice style though). Even though the clothes have changed, governess style hasn’t gone anywhere. This time I created it with secretary blouse and knit vest. Perhaps some sort of tie would have finished the style. Barely visible shoes are just for the photo, these ankle boots are not suitable for snow.

By the way, I’m getting new glasses in couple weeks. They are a bit different than these brown ones, which I like quite a lot. I’m a tad nervous. But I was planning on replacing the lenses on these too. Then I have two pairs and I can change them as I like.

PS. Go and shop on my blog flea market so I can upload more stuff for you!

governess2

governess1

Koko (no melkein) asu kirppikseltä.
Neuleliivi 1 €
Hame noin 1 €
Silkkipusero 6 €
Kengät – Ellos
Sukkahousut – Citymarket

Whole outfit (well almost) thrifted.
Knit vest 1 €
Skirt about 1 €
Silk blouse 6 €
Shoes – Ellos onlineshop
Tights – Citymarket (equivalent for Tesco)

 

2 Comments Add yours

  1. Hyvin toimiva asu arjessa. Se on jännä kuinka jotkut vaatteet vain on sellaisia, että niitä tykkää käyttää aina vain. Kait se johtuu siitäkin, jos on helposti yhdisteltävä muihin vaatteisiin ja erilaisiin tyyleihinkin. Katsoin myös ne vanhat kuvat ja pidin niistä. Onko sulla vielä se pusero, jonka hihat ja kauluksen muokkasit siinä samassa jutussa? Siitä tuli hieno.

    1. Rhia says:

      Metsäntyttö – Juu, joskus harvoin osuu kohdalle vaate joka pysyy suosikkina vuodesta toiseen. Pusero on tallella, mutta koska se on silkkiä ja olen käyttänyt sitä aika paljon, se on kainaloista haurastunut ja repesi yksi päivä käytössä. Nyt se odottaa tuolla kaapissa että ehtisin ommella kainaloihin paikat. Olen käyttänyt sitä viimeksi huhtikuussa kun vahinko tapahtui.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.