SIS: Maskuliinisuus / SIS: Masculine style

on

Vuoden ensimmäisessä Share-in-Style-haasteessa on teemana maskuliininen tyyli. Nykyaikana se voi tarkoittaa montaa asiaa ja kun haasteeseen osallistuneiden asuja katsoo niin näin tosiaan on. Vaikka kaapista löytyvät jo blogissakin hyvin tutuksi käyneet pappahousut, en halunnut tällä kertaa mennä niin ilmiselvällä vaihtoehdolla.

Kaivelinkin kaappia vähän tarkemmin. Liivit ovat minusta aina tuntuneet jotenkin maskuliinisilta. Johtuen varmaan siitä, että vuosikymmeniä miesten puku koostui housuista, takista ja liivistä. Jostain syystä en osaa ihan hirveästi liivejä enää käyttää vaikka ne joskus olivatkin vaatekaappini suosituimpia vaatteita (siellä armaalla 90-luvulla). Muutama liivi kuitenkin löytyy joten asu on nyt koottu sellaisen ympärille. Tämän käsinneulotun liivin ostin noin parisen vuotta sitten. Viimetalvi oli niin leuto että se ei päässyt käyttöön ollenkaan, mutta nyt siellä on juuri parahultainen keli tälle. Ettei nyt ihan överimaskuliiniseksi mene niin yhdistin sen kukkapuseroon ja hameeseen, haha!

Jaoin tämän Mis Papelicos-blogissa.

inenglish

Year’s first Share-in-Style challenge-theme is Masculine style. In modern times that can mean many things, and when looking at other participants outfits, that really is so. Even though I have the grandpa-trousers in my wardrobe, also seen many times in the blog, I didn’t want to take the obvious route.

I dug deeper. Vests have always felt rather masculine to me. Perhaps because it has for decades been part of men’s suit. For some reason I don’t really know how to use them anymore, even though it once was a staple in my wardrobe (in the golden 90’s). However I do have couple vests. This handknitted vest I thrifted couple years ago. Last Winter was rather mild, so I didn’t use this at all, but now the weather is just perfect. Not to overdo it, I combined it with floral blouse and skirt, haha!

I shared this in Mis Papelicos-blog.

masculine1

Liivi, silkkipusero & hame – kirppis
Vest, silk blouse & skirt – thrifted

masculine2

10 Comments

 1. Soooooooooooooo glad you could make it, my friend
  Happy New Year
  XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

  1. Rhia says:

   Mis Papelicos – It’s been so long since I last time joined in, I sort of felt I had to. :D It was fun.

 2. Liivi sopii teemaan hyvin. Tuo teidän taustalla näkyvä joulukuusenne on muuten kaunis!

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Kiitos, meillä on aika paljon joulukoristeita joten kaikki eivät kerralla mahdu, siksi meillä on aina joku väriteema. Tänä vuonna se oli musta ja kulta, kultamaalilla spreijatut jättikävyt sopivat sinne sekaan myös kivasti. Ensivuonna sitten jotain muuta.

 3. Lou says:

  Hyi 90-luvulta (teini-iältä) on kamalia muistoja liiveistä. :D
  Mutta tuo neulottu liivi on aivan ihana. Olen aina tykännyt harmaan ja punaisen yhdistelmästä. Minullakin on neuleliivit kaapissa, mutta en osaa käyttää niitä kun pidän kesälläkin melkein aina jotain neuletakkia ja talvella käsivarret palelevat.

  1. Rhia says:

   Lou – Hehe, oon kyllä niin onnellinen että 90-luvun vaatteista ei ihan hirveesti ole todisteita olemassa, ainakaan siellä omassa valokuva-albumissa. Mutta muistan kyllä ainakin pari liiviä, molemmat itse tehtyjä, toinen sini-violetti herrainliivi ja toinen pitkä rokokoo-henkinen jostain huonekalukankaan tapaisesta kuviollisesta kankaasta tehty. Semmoiset pitkät gobeliini-henkiset liivit oli muotia muistaakseni joskus 90-luvun alussa. Ehkä sun pitää niiden liivien kaveriksi järjestää jotkut ekstrapitkät ranteenlämmittimet. Mulla on tuolla yhdet silkki-sekoitepolvisukat joissa on kantapäässä reikä, oon miettiny josko tuunais niistä pitkät rannekkeet, kun en raaski menemäänkään heittää :D

 4. Rosy says:

  So glad you joined us again, dear friend. Your version “Masculine” is just perfect and inspiring … the flower shirt is the perfect counterpoint to look !!!

  1. Rhia says:

   Rosy – Thank you sweetie! I’m always happy to join in when ever I can.

 5. KizzyDoll says:

  You look wonderful…love your hair, gorgeous!! Thank you for joining in, it’s fun to see everyone :)) I hope you’re having a lovely week so far doll xx

 6. Rhia says:

  KizzyDoll – My apologies, your comment had gone to the spam box for some reason. Thankfully I found it and was able to return it here. Thank you sweetie!

Comments are closed.