18/12 Päivän pukimet / OOTD

18. joulukalenterin luukku avautuu nyt. Tarjolla on päivän pukimet. Samalla haluan muistuttaa erityisesti teitä jotka seuraatte blogiani Facebookin kautta, että FB:n jatkuvista muutoksista johtuen nykyään kaikista Evil Dressmaker-fbsivun tykkääjistä vain alle kolmasosa näkee päivitykset omassa feedissään.

Kaikista kivointa minusta on jos tykkäilette ja kommentoitte postauksia täällä itse blogissa, mutta mikäli haluatte saada FB:n kautta ilmoituksen uusista postauksista, niitä kannattaa käydä kommentoimassa ja tykkäilemässä myös FB:n puolella. Mitä enemmän kommentoit ja tykkäät Facessa, sitä varmemmin saat tiedon viimeisimmästä päivityksestä näkyviin uutisvirtaasi. Näin joulun alla postauksia tulee toki joka päivä, mutta joulun jälkeen palaan taas hieman harvempaan postaustahtiin.

Blogia voi tietysti seurata myös syötteenlukijoilla, jotka ilmoittavat heti uusista postauksista. Tai tilaamalla ilmoituksen uusista postauksista suoraan sähköpostiin (Subscribe-laatikko sivupalkissa).

Päivän pukimet koostuvat tartaanihameesta ja vintagepitsistä ompelemastani puserosta. Hihoissa ja kauluksessa olevat samettinauhat ovat yönsiniset, mutta näyttävät useimmissa kuvissa mustilta. Puseron etuosassa on vyötäröllä valesmokkipoimutusta, joka ei tässä kuvassa näy, koska puseron helma on hameen sisällä. Ohje valesmokkipoimutuksen ompeluun löytyy Tutoriaaleista.

inenglish

18th door on the Christmas calendar opens now. I present to you, outfit of the day. And at the same time I want to remind you, who follow my blog via FaceBook about something. Due to continuous changes in FB, only less than third of followers on my Evil Dressmaker-fb page are able to see newest updates on their newsfeed.

I like it the most if you like and comment posts here in the actual blog, but if you still want to see notifications about latest posts in your FB feed, you should like and comment them also in FB. The more you comment and like things in FB, the more likely latest updates from those pages and people show up on your feed. Of course there is posts every day around Christmas time, but after that I will return little less frequent posting schedule.

And of course you can still follow the blog with readers, which notify you about new updates. Or by ordering notifications directly to your email (Subscribe-box on the side bar).

Outfit of the day is my new tartan skirt and blouse, made of vintage lace. Sleeves and collar have vintage velvet ribbon, which is actually midnight blue, but in most photos it looks black. Front waist of the blouse is decorated with faux smocking, which doesn’t really show in this photo, because blouse is tucked under the skirt. Tutorial for making the faux smocking can be found on my new Tutorials section.

ootd_Dec2014

Väsynyt naama brought to you by myöhäinen kuvausajankohta. /
Tired face brought to you by late photographying time. 

 

6 Comments

 1. Maria Maaton says:

  Onpa todella kaunis pusero! Onko malli ja kaavakin ihan omaa tuotantoa vai käytitkö jotain valmiskaavaa? Ja jos kysessä on valmiskaava, niin saako udella mikä?

  1. Rhia says:

   Maria Maaton – Kiitos! Malli on itse piirtämäni, mutta oikeastaan aika yksinkertainen. Etu- ja takakappaleet ovat aika suorat muodoltaan, mitä hyvänsä tunikan kaavaa voisi tähän käyttää. Esim tavallinen trikoopuseron kaava jossa on tiukka pyöreä pääntie käy tähän, kunhan ottaa riittävän ison kaavakoon jos tekee joustamattomasta kankaasta. Kaava halkaistaan keskeltä edestä ja lisätään siihen tuota rypytysvaraa. Rypytys tulee sekä pääntielle että vyötärölle. Sitte pääntielle ja hihansuihin tulee tommonen liepare. Pääntiellä se on vaan rypytetty suorakaide jossa on pitsi reunassa. Hihansuissa se on kellotettu, kaareva kappale. Saumakohtiin sitten noi samettinauhat. Niskassa on pieni halkio ja nappi jotta pusero mahtuu pään yli. Muotolaskoksia tässä ei ole.

 2. Ohje puseroon vaikuttaa sellaiselta, että minäkin voisin onnistua. Kaula-aukko tosin pitäisi muuttaa, koska mulle ei sovi yhtään tiukka kaulus. Pooloja käytin nuorena, mutta nyt en voisi ajatellakaan ja paitiksetkin on vähän niin ja näin. Mulla on yksi pystykauluksinen paitis, jota käytän kaulukset sisään käännettynä:) Mulle tulee vintagepitsistä mieleen lapsuus, jolloin pitsi saattoi olla epämukavan tuntuista. Tuo sinun puserosi ei tietenkään ole sellaista. Nykypitsit taas voi olla mukavia, mutta ei välttämättä kovin laadukkaita. Nytkin yhdessä tyttären puserossa on kyllä mukava pitsi, mutta vähäisen käytön jälkeen lankoja (kai elastaanit) pistää esiin.

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Puseron esikuvana ovat 1900-luvun alun puserot joissa usein oli varsin tiukka ja korkeakin poolokaulus. Mulla vähän vaihtelee päivästä riippuen. Joinakin päivinä voin aivan hyvin käyttää tiukkaa kaulusta, joinakin en ollenkaan. Mulla on myös aitoja vintagevaatteita joissa muutamissa on varsin pieni pääntie niin että kaula-aukko tulee hyvin lähelle kurkkua ja niitäkin olen pystynyt käyttämään kunhan valitsen vaatteen sellaisena päivänä jolloin kurkkua ei tunnu ahdistavan.
   Tämä pitsi on pehmeää puuvillaa, siis todella mukavaa päällä. Puuvillapitsiä ei enää oikein mistään saa vaan kaikki on nykyään tekokuitua. Ja kuten sanoin, miellyttäviä iholla mutta heikkolaatuisia. 50-luvulla kun tekokuituisia materiaaleja alkoi tulla käyttövaatteisiin enemmän, oli paljon tosi epämukavia kankaita joissa esim saumanvarat saattoi olla polttamalla huolitellut purkautumisen estämiseksi. Siinä yksi syy miksi 50-luku ei ihan niin paljon minuun vetoa koska monet sen ajan kauniitkin materiaalit ovat niin epämukavia päällä.

 3. Maria Maaton says:

  Suuret kiitokset perusteellisesta vastauksesta! Täytyy ehdottomasti kokeilla, jahka löydän sopivan kankaan, sillä juuri tuollainen 1900-luvun alun henkinen pusero on ollut etsinnässä. Avomiehen täti oli jostain onnistunut löytämään rasiallisen erilaisia pitsejä, joista osa on valmiita kauluksia, joten sieltä saattaisi hyvinkin löytyä jotain sopivaa pääntien röyhelöksi.

  1. Rhia says:

   Maria Maaton – Eipä kestä. Vanhantyylisiin asuihin sopivan kankaan löytäminen on välillä kyllä aika vaivan takana. Tuntuu että modernit kankaat ovat kaikki jotakin keskivahvaa, keskilaatua tai ohutta ja heikkolaatuista. Ohuita ja laadukkaita tai paksuja ja laadukkaita kankaita ei tahdo löytää enää mistään. Sieltä pitsirasiasta varmasti löytyy sopivia juttuja vuosisadan alun puseroon. Tuota valesmokkipoimutusta (tai oikeaakin smokkipoimutusta) voisi laittaa myös olkapäille tai hihansuihin.

Comments are closed.