7/12 Joulukorttiaskartelu / Christmas cards

Joulukorttien viimeinen postituspäivä lähenee uhkaavasti. Vaikka joulukorttien saaminen on ihan mukavaa ja nostalgista niin minulla ei oikein ole ollut tapana niitä lähetellä. Jotenkin omatuntoni pyristelee sellaista valtavaa tuhlausta vastaan. Joulun jälkeen niillä ei oikein tee mitään, mutta en raaski niitä menemäänkään heittää. Sitten niitä pyörii joka paikassa turhan panttina. Lähetän kuitenkin 2-4 joulukorttia vuosittain muutamalle lähimmälle perheenjäsenelle ja ystävälle. Ja niinkuin tiedätte niin tykkään mieluummin tehdä ne itse kuin ostaa valmiina.

Pinterest on aivan mahtava ideapankki näin joulun lähestyessä sillä sieltä löytyy miljoona helppoa ja vaikeampaakin ideaa ja ohjetta kaikenlaiseen joulu-askarteluun. Tämänvuotisten joulukorttienkin idean bongasin sieltä. Keräsin muitakin simppeleitä ja nopeatekoisia kortti-ideoita Pinterest-kansiooni. Niitä ehtii vielä hyvin askarrella ennen huomista lähetyspäivää. Pidän eniten juuri noista hyvin yksinkertaisista ideoista joita varten ei tarvitse ensin ostaa paperi- tai askartelukauppaa tyhjäksi. Löysin myös hauskan idean mitä voi tehdä niille vanhoille joulukorteille (tai tapetinjämille tai askartelupapereille jne).

inenglish

Last day for posting Christmas cards is closing in. Even though it is very nice and nostalgic to receive Christmas cards, I don’t really have a habbit of posting them. Somehow my conscious is fighting against such waste. You don’t really do anything with them, but you don’t dare to throw them away either. Then there is old Christmas cards everywhere, just lying around. However I do send 2-4 cards to couple closest friends and relatives. And as you know, I like to make them myself, rather than buying.

Pinterest is awesome idea bank during Christmas season. You can find million easy and more complicated ideas and tutorials for all sorts of Christmas crafts. Idea for this years cards was found there aswell. I collected several simple and quick card ideas to my Pinterest board. You still have time to make them before Christmas. I usually like the easy and simple ideas the most, so that I don’t have to first go and buy the paper or craft shop empty before starting the card making. I also found fun idea how to utilize the old cards (or wall paper left overs or craft papers etc).

cards

 Helpot ja nopeat joulukortit vanhoista napeista. /
Easy and quick cards made with old buttons.

3 Comments

  1. Ei hullumpi joulukortti-idea. Itse tosin laitoin vain yhden kortin lähtemään. Olen pyristellyt siitä touhusta eroon vähitellen ja nyt oli ennätysvähäinen korttien lähetys. Isäntä laittoi muutaman enemmän.

    1. Rhia says:

      Metsäntyttö – Sama juttu, eroon olen pyrkinyt koko touhusta. Nyt kun on tämä blogi niin laitan sitten täällä aina joulutervehdyksen aattona ja muutamille muille kavereille tekstiviestinä. Ja sitten tosiaan vain lähisukulaisille ja bestikselle oikean kortin. Niin hurmaavan vanha tapa kuin se onkin niin mielestäni kuitenkin aika turhaa rahantuhlausta, ainakin niissä määrin mitä ennen tapasin tehdä (20-40 korttia joka vuosi).

  2. Joskus minäkin laitoin n. 30 korttia menemään.

Comments are closed.