Grimas vs. MAC

on


Idhren kyseli tuolla komenttiboksissa MAC‘n ja Grimasin eroja. Vastauksestani oli tulossa suhteellisen pitkä joten pistänkin sen nyt tähän ihan
oikeaksi postaukseksi niin ei jää muiltakaan huomaamatta =) Jollain muulla voi olla täysin päinvastaisia kokemuksia kyseisistä merkeistä. Eli kukin on vapaa olemaan eri mieltä kanssani, tämäkin on osittain ihan makuasia. Itseäni tietenkin kiinnostaa kuulla niitä eriäviä mielipiteitä koska monipuoliset kokemukset aina auttavat mua ammatissa eteenpäin.


Mulla on vain kaksi MAC’n luomiväriä, molemmat tommosia helmiäis-hilehommeleita: tuo kuvassa näkyvä tummansininen ja toinen on semmoinen kuparinhohtoinen metallinen sävy. Jos verrataan pigmentin määrää Grimasiin niin niissä varmaan on aika lailla saman verran. Tietty eri tyyppisissä luomiväreissä voi pigmenttikin vaihdella, esim Grimasilla mattaluomivärit on huomattavasti parempia kuin helmiäiset. Tosin niidenkin laatu on saattanut parantua sen jälkeen kun olen viimeksi niitä testannut (siitä on aikaa). Niinkuin edellisessä postauksessa mainitsin, ei mielestäni maailmasta löydy meikkisarjaa jonka kaikki tuotteet olisivat yhtä hyviä laadullisesti, valitettavasti. Itselläni on vain yksi Grimasin helmiäinen ja loput mattaa. MAC’lta taas löytyy useita erityyppisiä luomivärejä: mattaa, helmiäistä, hileistä, frostya jne. Jos nyt tarkaan alkaa analysoimaan niin kaiketi laatu on suht sama kummassakin. Mieluummin kuitenkin ostan Grimasia kun yhden MAC’n hinnalla saan niitä monta. Ja niissä on enemmän kamaakin kuin siinä MAC’n pikkunapissa. Noi omani olen ostanut n. 4 vuotta sitten ja esim tuo vaaleanpunainen jota käytän poskipunana lähes päivittäin ei ole vasta kuin puolivälissä. Viimeksi kun ostin yksittäisen Grimasin luomivärin se maksoi 6 €, tosin siitä on pari vuotta aikaa, hinta varmaan noussut.


MAC’n nerokas idea on että napit voi kiinnittää magneetin avulla isompaan palettiin ja siten vaihdella paletissa olevia sävyjä esim matkalle mukaan bilesävyjä ja kotona sitten niitä arkimeikkejä jne. Grimasilla on vastaava systeemi, mutta ilman magneetteja. Voit ostaa yksittäisiä värejä mutta sarjassa on myös neljän (aiemman postaukseni kuvissa näkyvä), kuuden värin ja 12 värin paletti. Paletteja voi ostaa joko valmiiksi täytettynä tai pelkkinä tyhjinä. Jokainen väri on mahdollista irrottaa ja niitä voidaan vaihdella keskenään. Paletti-settiin kuuluu pohja, läpinäkyvä välikansi ja päällimmäinen ikkuna-aukollinen kansi. Nämä nerokkaat osat mahdollistavat että paletit voidaan myös pinota päällekkäin. Myös meikkivoidepurkit voidaan kiinnittää luomiväripalettiin ja solo-purkit voidaan kiinnittää paletin päälle jne. Ite tykkään erityisesti tuosta 4:n värin paletista koska siihen mahtuu kaksi luomiväriä, poskipuna sekä rajauksena käyttämäni musta luomiväri (levitän sitä kostealla siveltimellä). Matkalla erittäin kätevä setti. 6:n värin tietty olis ehkä vielä parempi niin mahtuisi kaksi arki-luomaria ja kaksi biletys-luomaria. Luomivärin voi korvata myös huulipunalla, niitäkin myydään samanlaisissa napeissa (tai ainakin on ennen myyty, en ole vähään aikaan tarkistanut tarjontaa).
Yritän huomenna ottaa valokuvia niistä rasioista niin s
aatte paremman käsityksen. Lisään kuvat tähän postaukseen. Nykyään paletit ovat käsittääkseni kirkasta muovia, mutta nuo omani ovat noita järkyttävän rumia harmaita =) Mutta pelkistetyllä rumalla paketilla päästään siihen edulliseen hintaan. Ne on ne luksus-malliset ja viimeistellyt design-rasiat jotka nostaa myös kosmetiikan hinnat pilviin.

Itse tykkään ostaa mieluummin matta-luomivärejä koska mistä hyvänsä sävystä saa nopeasti helmiäisen pistämällä iholla sen päälle joko kullan- tai hopeansävyistä hohdetta. Näin saa helposti tuplattua luomiväripaletin. Hyvä valikoima matta-värejä ja hohde-tuote (esim Kryolan tai MUS) niin saa jo loihdittua kaikenlaisia meikkityylejä.


Grimasin meikkivoiteet on tehty teatteri-käyttöön. Teatteri-maskeeraus on tyystin toisenlaista kuin kauneusmeikki ja läheltä katsottuna teatteri-meikit ovat aika hurjia, teatraalisia ja vahvoja. Tarkoitushan on katsoa niitä kaukaa katsomosta. Siksi Grimasin meikkivoidekaan ei ole välttämättä ihan yhtä hienojakoista kuin esim vastaava kakkumainen Joe Blasco. Omaan makuuni Grimasin meikkivoide on vähän liian tuhtia kamaa, tosin sitä pitää levittää tosi ohut kerros ettei näytä pakkelilta. Eikä se todellakaan sovi kaikkien iholle paksuutensa ja rasvaisuutensa vuoksi.


Mun varastoista löytyy lähes 30 Grimasin luomiväriä joten Idhren, jos haluat saada omakohtaista kokemusta ja testailla värisävyjä niin tervetuloa koeajolle =)

ENGLISH SUMMARY
Idhren was asking about differences of MAC and Grimas eye shadows. This is, of course, just a subjective point of view, so if anyone pegs to differ, feel free to do so. I am always interested on different kind of experiences when it comes to make up.

I have two MAC shadows, both sort of pearly glimmering type. If I compare the amount and quality of pigment in MAC and Grimas, I suppose they are rather close to eachother. However if I have to choose I’d rather buy Grimas. With prise of one MAC I can get 2-3 Grimas shadows. Of course, different type of eye shadows might have different quality. Atleast Grimas pearly shadows used to be much lower quality than matte. Though I havent check if quality has changed lately. Also there is much more product In Grimas pan than in MAC pan. Grimas shadows are very longlasting, my light pink blush (picture in my prev post) I’ve had about 4 years and used it weekly and it is about half way now.

Brilliant idea of MAC shadows is that you can switch eye shadow pans on palettes and create your own palettes. Grimas has similar system but without magnets. You can buy individual shadows or palettes of 4, 6 or 12 colours. You can remove all pans from original packages and make palette of colours you prefer. Palette-set consists of bottom, see-through mid-lid and peep-hole top-lid. I like 4 colour palette that can take two shadows, one blush and one black eye shadow i use as liner with wet brush. Also Grimas foundations can be combined with these palettes and put ontop of them, and so can individual eye shadows aswell.
Tomorrow i try to take photos of those palettes so you can get the idea. I’m gonna add pictures to this post. Nowadays palettes are clear plastic, but mine are ugly gray ones. Simple, non-pretty package is one way to get cheap prise. Design-packages and luxury materials are one reason why cosmetics is so expensive.

I like to buy matte-shadows. Any matte-shadow can be turned into pearly shimmer by applying loose golden or silver all-over-glimmer on top. If you get several matte shadows and one or to glimmery powders you easily double your eye shadow shades.

Grimas foundations are cake-type greasy foundations, similar to Joe Blasco. They were created for theater. Theater-make up is not meant to look very close, so Grimas foundation is little bit more rough and not so refined than Blasco for example. That is why Grimas doesn’t suit to all skintypes and might feel rather heavy and greasy. You should apply on very very thin layer of that type of foundations to make it look natural.

Kerro omia kokemuksia jommasta kummasta merkistä!

Share your own experiences of either brand!

***EDIT – Lisäsin kuvat ja tommosen kammottavan kökköisen videon siitä miten helposti noita värejä voi palettiin vaihtaa =) ***