Sinne, tänne ja takaisin / There, here and back

Huh mitä matalalentoa on taas ollut pari päivää! Palasin lomalta töihin tällä viikolla, mutta otin tällaisen kevyemmän lähestymisen ja pidin eilen ja torstaina vapaata perushommista. Torstaina ajelimme isännän kanssa Turkuun Taiteiden yöhön katsastamaan mitä kivaa kaupunki tarjoaa. Matkalla poikkesimme Pimeellä Vintillä joka olikin aikamoinen keräilijän aarreaitta. Siellä olisi saanut kulumaan helposti pari päivää.  Viivyimme kuitenkin vain pari tuntia ennenkuin jatkoimme matkaa Turkuun. Hortoilimme kaupungin keskustassa suuntaan jos toiseen ja ihailimme maisemia. Lopuksi vielä suuntasimme Dynamoon katsomaan burleskia. Omaan petiin pääsimme takaisin aamuyöstä joskus kolmen jälkeen.

Ja ettei elämä kävisi taaskaan liian tylsäksi niin neljän tunnin yöunien jälkeen istahdimme taas autoon ja ajelimme Helsinkiin, kasvitieteelliseen puutarhaan. En ole koskaan aiemmin käynyt Kaisaniemen upeassa kasvitieteellisessä. Jestas miten hieno paikka. Visiitin syynä oli vintagehenkinen tutkimusmatkailu-mallikeikka. Pakko todeta että atmosfääri oli kerrassaan autenttinen sillä hiki tippui nenänpäästä kuin tropiikissa ikään ja kampaus räjähti heti kättelyssä siinä kuumankosteassa ilmassa. Onneksi se kätevästi peitettiin hellekypärällä. Parituntisen kuvaussetin tulokset nähdään mahdollisesti viikon-parin päästä, mutta ohessa yksi maistiainen.

Parin päivän asuista sen verran että satuin puhtaalla tuurilla bongaamaan läheisen, varsin keskinkertaisen pikkukirppiksen euron rekistä hameen jollaista olen etsinyt jo noin vuoden verran. Totean siis jo ties kuinka monennen kerran että hyvää kannattaa odottaa. Täsmälleen sopivan kokoinen ja mallinen hame lähes käveli syliin. Värikin on ihan jees, tosin taas se sininen (väri josta en hirveästi pidä mutta jostain syystä se valloittaa vaatekaappiani). Puolisääreen ulottuva 30-luvunhenkinen pellavahame on uusi suosikki. Kukkanapit lisäsin itse tuomaan enemmän autenttisuutta. Yhdistin sen viimekesänä tekemääni peasant-puseroon.

Kuvausasun ratsastushousut sen sijaan tein kaverin vintage-ratsareiden mallin mukaan. Ihmettelin alkuperäisten housujen erikoista leikkausta, mutta en ihmettele enää. Kaikki yksityiskohdat säären etunapituksesta haaraosan vahvikkeeseen, erikoiseen sivulta eteen kääntyvään pussileikkaukseen ja vyötärön napituslenkkiin asti ovat tarkkaan harkittuja ja funktionaalisia. Tässä kohtaa saan taputtaa itseäni olalle ja olla tyytyväinen suuritöisten housujen täydelliseen onnistumiseen.

inenglish

What a whirl it’s been past couple days! I returned to work this week, but decided to take it easy and have couple day’s off thrusday and yesterday. Me and hubby drove to Turku on Thrusday to see the Night of Arts, which offered all sorts of art related events. On our way there we dropped by at Pimee Vintti (transl. Dark Attic, webpage only in finnish, sorry). It turned out to be real collectors treasure chest. You could have easily spent couple days there. However we only stayed about two hours and continued on our way to Turku. We wandered around town here and there and admired the scenery. And finally went to local bar to watch some burlesque. We were able to hit our own beds after three in the morning.

And not to make life too boring and simple, after about four hours sleep, we sat in the car again and drove to Helsinki, botanical garden. I’ve never been in the Kaisaniemi botanical garden before, but darn that was fantastic place. Reason for this visit was modelling for vintage themed explorer-adventurer photo shoot. I have to say that atmosphere was somewhat authentical. I was sweating like mad just like in tropic and my hairdo sort of exploded pretty much straight away in the hot and steamy air. Thankfully I could cover the mess with pith helmet. Results from this two-hour photo shoot are available in one-two weeks, but here is one sneak peek.

About the outfits. With just pure luck I managed to find from our nearby mediocre charity shop a skirt I’ve been searching for about a year. Once again I have to say that it’s worth waiting for that perfect piece to come along. It fits perfectly and it’s just the length and style I want and it practically jumped on me. Colour is ok too even though it’s blue again (colour I’m not that much in love with, but which is invading my wardrobe). This linen skirt is nicely 30’s style and my new favourite. Floral buttons I added myself for more authentic style. I combined it with peasant blouse I made last summer.

Riding jodhpurs I made for the photo shoot. I used my friends original vintage jodhpurs as a model. I was wondering about the odd cut on the pants, but I’m not wondering anymore. All details from the front buttoning, extra layer at the crotch, unusual twisting cut and little buttoning loop on the waist are carefully thought and functional features. At this point I tap myself on the shoulder and I’m extremely satisfied about how perfectly these worked out, even though they required quite a lot of work.

ootdaugust1

Huivi – mummun jäämistöä
Pusero – itse tehty vanhoista verhoista
Hame – Sininauha-kirppis
Kengät – kirppis, 60-lukua

Scarf – Granny’s old
Blouse – selfmade from old curtains
Skirt – thrifted
Shoes – thrifted, 60’s

ootdaugust2

ootdaugust3

safari1

 Hellekypärä ja silkkipaita – kirppis
Ratsastushousut – itse tehty vintagekankaasta
Teatterikiikarit – kaverilta lainassa 

Pith helmet and silk shirt – thrifted
Riding jodhpurs – selfmade from vintage cotton twill
Theater glasses – borrowed from friend

safari2

 Kuvauspaikka – Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha
Photo location – Kaisaniemi Botanic Garden

8 Comments

 1. Oi, mistähän aloittaisi! Odotan näitä sun juttuja aina kovasti. Tykkään vaatejutuista ja myös kirjoitustyylistäsi. Tuo pusero ja hame sopii tosi hyvin yhteen. (Itselläkin pellavahame just päällä, mut beige ja vähän erimallinen). Ehdin jo miettiä, että kuinka tuon puseron olet tehnyt. En kyllä ois arvannut verhosta tehdyksi. Lienee puuvillaa kai? Ja entäs sitten nuo “safarikuvat”. Aivan kuin jostain elokuvasta viidakossa!

 2. ansa! says:

  Ihana tuo vanha kaappi joka kuvassa vilahtaa.

 3. Olin sitten niin utelias, että kaivoin sen jutun esiin, kun olit tuon puseron tehnyt. No olihan se puuvillaa, kuten arvelinkin :) Helma on kai ihan suora ja hihat, paitsi on sitten tuo rypytys hihoissa?

  1. Rhia says:

   ansa! – Kiitos! Se on yksi lemppariesineistäni. Sellainen hankinta joka oli vain ihan pakko saada. Vilahtelee aika usein noissa mun asukuvissa koska sen edessä on asuntomme paras valo.

   Metsäntyttö – Kiitos taas kommenteistasi! Minäkin odotan kovasti aina vakikommentoijien kommentteja. Parasta bloggaamisessa on interaktiviisuus ja lukijoiden kommentteihin vastaaminen. Oh, jos olisin hoksannut niin olisin tietysti voinut linkata suoraan paitapostaukseen… Mutta en tajunnut. Paita on tosiaan täysin suora helmasta, sivusaumassa on ihan aavistuksen verran muotoa ja rintamuotolaskokset on käännetty pääntielle rypytykseksi. Hihoissa on olalla pieni vastalaskos ja brodeerauksen yläreunassa rypytystä joka on vain hihan päälipuolella, kainalosta hiha on suora. Mä lupaan että sitten kun saan kuvaajan ottamat kuvat ne on vielä parempia kuin nämä isännän napsimat, niissä on myös vähän enemmän rekvisiittaa mukana. Mutta tuo kasvitieteellinen on niin ihmeellinen paikka että ei siellä oikein voi ottaa huonoja kuvia.

 4. Sanonpa vielä tämän: on kiva kommentoida, kun sä tosiaan paneudut myös vastausten kirjoittamiseen. Tämän olisin voinut jo tuolla alussa sanoa, mutta unohtui.

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Kommentointi blogissa on mielestäni vähentynyt parin viimevuoden aikana, siksi on mukava vähän nähdä vaivaa niiden eteen jotka vielä jaksavat kommentteja jättää! Ja minusta on hieman hassua kun jotkut bloggaajat, etenkin monet ulkomaiset, eivät kommentoi ollenkaan. Se tuntuu jotenkin vähän ehkä sille että asettuu lukijioden yläpuolelle, tai jotain. Eihän sitä blogia kuitenkaan olisi ilman niitä lukijoita.

 5. Hehkuvainen says:

  Haa, mainion näköiset housut! Sopivat erinomaisesti viidakkotunnelmaan, jännä nähdä lopullisista kuvista että mitä oletkaan mahtanut viidakosta löytää… Ehkä isäntä oli pukeutunut Tarzaniksi?!?

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Odotan kyllä kuvia innolla! Itsekään en ole kuvista nähnyt vielä kuin kameran näytöltä pari. Isäntä ei kuvaukseen osallistunut tällä kertaa muuta kuin rekvisiittaa kantamalla. Ehkä ensikerralla sitten Tarzankin on mukana :D

Comments are closed.