15/12 Vintageaarre: 20-luvun kengät / Vintage treasure: 20’s shoes

on

Vintageharrastuksesta puhuttaessa usein herää kysymys, että miksi ihmeessä joku haluaa pukeutua vanhoihin vaatteisiin ja käyttää vanhoja, jonkun toisen kenkiä. Yksi yleisimmistä vastauksista on käsityön laatu.

Niinpä Joulukalenterin luukusta paljastuu tänään vintageaarre,20-luvun beiget korkokengät. Kauempaa katsottuna kengät näyttävät ihan tavallisille kengille, mutta lähitarkastelussa voi nähdä pienenpieniä yksityiskohtia jotka kertovat laadusta ja siitä paneutumisesta jolla kengät on valmistettu. Koron pieni valkoinen raita ja kengän reunaa kiertävät kerrokset ovat yksityiskohtia joita moderneihin kenkiin ei vaivauduta laittamaan. Nahka on niin ohutta että kolminkertainenkaan reunakoristelu ei tunnu paksulta ja tönköltä. Nilkkaremmin molemmin puolin olevat reikäkoristelut ja tikkaukset luovat koristeellisuutta.

Ostin kengät erittäin vähän käytettyinä, nettikaupasta jossa niitä väitettiin 50-lukuisiksi. Itse olen käyttänyt niitä vain kerran, Suvi-vintagen pukunäytöksessä. Nahka on hieman kovettunut ja vaatii kärsivällistä pehmennystä ennenkuin näitä uskaltaa käyttää enemmän ilman että vanha nahka alkaa murtumaan. Se homma on vielä vähän kesken, mutta ihailen niiden laadukasta käsityötä melkein päivittäin.

inenglish

When talking about vintage as a hobby, one question often rises: why would anybody want to wear old clothes and someone else’s shoes. One of the most common answers is the handcraft quality.

So the Christmas Calendar today reveals one of my vintage treasures, 20’s beige leather mary jane pumps. When looking a bit further, they look quite ordinary shoes, but when looking a bit closer you can see small details that tell about high quality and the effort put into them. Small white line on the heel and decorative layers around the edge are small details they don’t bother with modern shoes. Leather is so fine that even three layers of it on the edge doesn’t feel thick or stiff. Cutouts and stitching on both sides of the ankle straps give lovely decorative look.

I bought these shoes almost unused, from an online shop which claimed them to be from 50’s. I have used them only once, in Suvi-vintage fashion show. Leather has gone a bit dry and requires patience in softening it, before they can be properly used. Otherwise old leather might rip. I’m still in the middle of that process, but I can still admire the lovely quality and detail almost every day.

flappershoes1

flappershoes2

flappershoes3

flappershoes4

2 Comments

  1. Ei tuollaisia yksityiskohtia nykykengissä tosiaan ole!

    1. Rhia says:

      Metsäntyttö – Ei niin, ja minusta se on sääli koska tuollaiset pienet jutut tekee kengistä vieläkin erityisemmät.

Comments are closed.