Vaatevallankumous / Fashion Revolution

Tänä vuonna blogissa on keskitytty paljon ekologiseen ja eettiseen pukeutumiseen. Teema tulee jatkumaan ainakin koko tämän vuoden, ja luultavasti myös tulevaisuudessa jossain muodossa. Tänään haluan muistuttaa teitä huomisesta Vaatevallankumouksesta, jota vietetään bangladeshilaisen Rana Plazan vaatetehdaskompleksin romahtamisen vuosipäivänä. Onnettomuudessa kuoli 1133 ihmistä ja loukkaantui yli 2000. Ylen MOT teki jutun bangladeshilaisista vaatetehtaista, vuosi onnettomuuden jälkeen. Juuri mitään ei ole tapahtunut, paitsi työtahti kiristynyt yli-inhimilliseksi. Näissä tehtaissa valmistuvat myös suomalaisten tunnettujen merkkien vaatteet. Dokumentti Verentahrimat vaatteet on katsottavissa YLE Areenassa vielä 20 päivää.

Vaatevallankumouksen (englanninkielinen sivu) tarkoituksena on osoittaa muotiteollisuudelle että emme halua enää halpatuotantoa. Haluamme kestäviä vaatteita joiden valmistus on eettistä ja ekologista. Haluamme tietää kuka vaattemme valmistaa ja millaisissa oloissa. Ohjeet osallistumiseen löytyvät täältä. Myös Suomessa eri paikkakunnilla on tapahtumia päivään liittyen. Listan niistä löydät täältä ja täältä. Itse osallistun vaatevallankumoukseen tekemällä sitä mitä teen joka päivä, ompelemalla oman mallistoni vaatteita. Jos haluat nähdä missä ja miten Evil Dressmaker-vaatteet valmistetaan, voit tulla tutustumaan työhöni huomenna työhuoneelleni klo 9-16.00 välisenä aikana, Lähteenkatu 11, ovi N, Tampere. Tarjoan kahvit kaikille jotka uskaltavat poiketa sisään.

Mikäli omistat kotimaisia laatuvaatteita, voit ottaa niistä kuvan ja jakaa sen Ylen sivuilla tai Twitterissä. Mikäli sattuu vielä niin onnellisesti että satut omistamaan minun valmistamani vaatteen, jaa siitä kuva Twitterissä tai Instagramissa ja tägää se #evildressmaker #madeinfinland #fashionrevolution. Mikäli haluat tietää valmistamistani vaatteista lisää, kerron mielelläni. Kaikki Evil Dressmaker-vaatteet on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

inenglish

This year on the blog has been a lot about ecological and ethical clothes. Theme will continue atleast the whole year and probably also in the future, atleast in some form. Today I want to remind you about the Fashion Revolution which is spent tomorrow 24.4.2014 to remember the collapsing of clothing factory building Rana Plaza in Bangladesh. 1133 people died in the accident and over 2000 injured. They still haven’t found all victims. Each of them have to be dna-identified in order the relatives to get compensation for the loss of their family member.

Finnish broadcasting company made a documentary of bangladeshian clothing factories year after the accident. Pretty much nothing has changed, except the work pace have gone inhumane. Less than 2 cents of one garment sold in western clothing shop, goes to the person who made it. Their minimum monthly wage is about 60-90€ when it should be over 100€. Also our well known Finnish brands have their clothes made in those factories where people can’t even have a break to go to the toilet, because otherwise they don’t get their production goals filled and they have to work overtime for free. One manager of these factories told to the reporter that if these western clothing companies would pay just 50 cents more per one garment, they would be able to improve their work and fire safety significantly.

Fashion Revolution has been organized to show to the fashion industry that we don’t want cheap mass production any more. We want good quality clothes which are made both ethically and ecologically. We want to know who makes our clothes and in what kind of conditions. Instructions to join in you can find here. There are events organized around the world. Find out about your local events here. I am taking part on Fashion Revolution by doing what I do every day, sewing my collection pieces. If you want to know how and where Evil Dressmaker- clothes are made, you can meet and greet me at my work tomorrow during 9.00 – 16.00. I offer coffee to everyone who dares to pop in to my workspace in Lähteenkatu 11, door N, Tampere. If you happen to own any clothes made by me, do share photos of them in Twitter or Instagram and tag with #evildressmaker #madeinfinland #fashionrevolution. If you want to know more about clothes I make, feel free to contact me. All Evil Dressmaker- clothes are designed and made in Finland.

evildressmaker1

evildressmaker2

Uutuuksia valmistumassa / New items in the making

One Comment

  1. Upea idea! Tässähän voisi kunnostautua Twitterin puolella itsekin.

Comments are closed.