Kierrätyskeijut – Huhtikuu / Recycle fairies – April

Parin kuukauden päästä ollaan jo vuoden puolivälissä. Täytyy sanoa että Kierrätyskeijuhaasteeseen osallistuminen ei ole tuottanut oikeastaan minkäänlaisia ongelmia. Kun teen muutenkin suurimman osan vaateostoksistani kirppiksillä ja vintageliikkeissä en ole oikeastaan vielä kertaakaan kokenut hankalaksi tai vaivalloiseksi jättää uusia vaatteita ostamatta.

Vaikka haasteeseen osallistuminen ei sinällään ole ollut haasteellista, on siitä ollut hyötyäkin. Se on jälleen kerran vahvistanut ajatustani siitä että koen massamuodin ja halpatuotannon kerrassaan turhaksi. Muoti itsessään ei mielestäni ole turhaa, mutta se miten muotiteollisuus nykyisellään toimii on luonnon ja yhteiskunnan kannalta pitkällä tähtäimellä vaarallista. Olen haasteen myötä tullut muistamaan jälleen sen faktan miten helppoa on ostaa turhaa tavaraa sen kummempia harkitsematta. Itselleni haasteen tärkein anti onkin ollut nimenomaan jokaisen ostoksen harkitseminen hieman tarkemmin. Kirppiksillä ostoksia tehdessä on vaarassa käydä täysin sama kuin edullisen huippumuodinkin kanssa, tulee ostettua tarpeetonta kaappien täytettä vain koska se on edullista. Entistä useammin myös kirpputorilla jätän vaatteen ostamatta koska tajuan etten ollenkaan tarvitse sitä. Kaikkea kierrätettyäkään ei tarvitse omistaa Sulo Vilénin periaattein: ostin kun halvalla sain.

Kierrätyskeijut – Huhtikuu

Ostettu uutena
balettitrikoot
trikootoppi balettiesitykseen

Ostettu käytettynä
trikooshortsit balettiesitykseen
samettileggingsit
huivi
trikoomekko tuunaukseen

Itse tehty
sifonkihame balettiesitykseen

Ja nyt menen juhlimaan Vappua simalasin ja strassiliimailun ääreen. Vapun ja Kierrätyskeijujen kunniaksi otetaan pari asukuvaa menneiltä vappuaatoilta.

Hauskaa Vappuaattoa!

inenglish

Couple months and the year is halfway in. I have to say that taking part in Recycle fairies hasn’t been much of an effort. When I already do most of my shopping in thrift and vintage shops, I haven’t really felt it difficult to leave new clothes in the shops.

Even though taking part on this challenge hasn’t been that challenging, it has turned out to be useful to me. It has once again strengthened  my thought about mass fashion and cheap production fashion to be utterly useless. Fashion itself is not useless, but how the fashion industry works nowadays is very dangerous in long terms, for nature and society. I have remembered once more how easy it is to buy useless stuff to fill your closets, without any consideration or hesitation. The best part of this challenge for me has been the realisation that it’s best to consider every item: do I really need it or not. When shopping in flea markets and thrift shops you are in danger of slipping into the same method than in cheap fashion shops. Just buying it because it’s so cheap, weather you need it or not. More often I leave stuff behind, because I just don’t need it, which is a good thing. Buying just because it was cheap is not particularly clever nor sensible, even if it was second hand.

Recycle Fairies – April

Bought new
ballet tights
jersey top for ballet show

Bought Second hand
jersey shorts for ballet show
velvet leggings
scarf
jersey dress for revamp

Self made
chiffon skirt for ballet show

And now I’m off to celebrate May Day with the glass of home made mead and gluing some rhinestones. In honour of May Day Eve and Recycle Fairies, let’s have some outfit photos from past May Day’s.

Happy May Day Eve!

vappu2

Vappuna 2009
Mikroshortsit, kengät ja verkkosukkikset edelleen käytössä.
Korut, sakettitakki ja minisilinteri käytössä satunnaisesti. 

Toppi (meni pilalle pesussa) jossakin kaappien kätköissä.

May Day Festivities 2009
Micro shorts, shoes and fishnets still in use.
Jewelry, morning coat and mini top hat in occasional use. 

Top (got ruined in wash) somewhere in the wardrobe.

maydaybash5

Vappuna 2012
Samat mikroshortsit kuin edellisessä kuvassa, todistettavasti siis käytössä.
Trikootoppi, kaulakoru ja pitsiviitta edelleen käytössä.
Sulkapäähine satunnaisesti käytössä.

May Day Festivities 2012
Same micro shorts than in previous photo, so definitely in use.
Jersey top, necklace and lace cape still in use.
Feather head piece in occasional use. 

2 Comments

  1. You are just GORGEOUSSSSSSSSSSSSS

    1. Rhia says:

      Mis Papelicos – Thank you so much! These photos are old, but I suppose I haven’t really changed much over these couple years ;)

Comments are closed.