Lähellä täydellistä ripsaria / Getting closer to perfect mascara

Meikkiasiat ovat usein vähän hankalia juttuja. Hyvien tuotteiden löytäminen on vaikeaa, koska tarjontaa on niin paljon. Minä olen pitkään etsinyt täydellistä eyelineria ja täydellistä ripsiväriä. Pari vuotta sitten löysinkin kaverin suosituksesta rajausvärin joka on osoittautunut käytössä täydelliseksi, mutta ripsiväri on tuottanut ongelmia. Olen käyttänyt pitkään Kanebon 38-ripsaria, johon olen ollut varsin tyytyväinen, mutta sekään ei ollut ihan täydellinen.

Oman täydellisen ripsivärini ominaisuuksiin kuuluvat pieni harja, varisemattomuus, kököttömyys, että se ei leviä kyynelten/ihon rasvan mukana pitkin naamaa ja että se peseytyy pois ilman vahvoja puhdistusaineita (eikä pesun jälkeen näytä pandasilmältä). Kanebon 38-ripsarin loistava ominaisuus on ollut sen helppo puhdistaminen. Ripsarin koostumus muuttuu 38 asteisessa vedessä, jolloin se irtoaa ripsistä helposti. Se ei varise eikä tee kökköjä vaan peittää ripset täydellisen sileällä kerroksella. Ainoa mihin en ole ollut täysin tyytyväinen, on se että ripsari ei tee juuri lainkaan lisää volyymiä tai pituutta. Henkilökohtaisesti en tykkää yhtään ripsareista joissa on mukana kuituja tai muita sellaisia lisähärpäkkeitä. Ne muuttuvat tosi pian variseviksi kökkeröiksi ja saavat ripset näyttämään siltä kuin hämähäkki olisi päättänyt tehdä pesän silmäluomillesi. Ikävä kyllä volyymiä ja pituutta ei yleensä saa ilman kuituja. Olen myös tosi kriittinen siitä että ripset eivät saa jäädä klimpeiksi vaan niiden pitää olla hienosti erotellut.

Lontoon matkalta ostin matkakaverin suosituksesta Benefitin They’re real-maskaran. Benefitiä ei edelleenkään taida saada Suomesta mistään, mutta tuote on kyllä ennestään mulle tuttu. Benefitillä on söötti vintage-henkinen imago ja hupaisat tuotteiden nimet. Monille on varmaan jo tuttuja Dr. Feelgood-huulirasva (krhm!) -meikinpohjuste ja Lemon aid-silmämeikin pohjuste. Itselleni on arjen pientä luksusta Bathina-sarjan vartalovoide joka levitetään samettivipalla (vanha nimi Body-so-fine, uudelta nimeltään “take a picture…it lasts longer”). Ripsari on nyt ollut käytössä matkasta asti ja vaikuttaa oikein potentiaaliselta täydelliseksi ripsariksi. Vaikka siinä ei olekaan toivomaani pikkuharjaa, se on todella helppo käyttöinen sillä harjan päässä harjakset ovat hauskan pallomaisena.  Tuo muotoilu helpottaa maskaran levitystä myös hyvin lyhyisiin ripsiin. Katsotaan miten se toimii pidempiaikaisessa käytössä.

PS. Olen todellakin koko ajan kuvitellut että Dr Feelgood on huulirasva, kunnes ystävällinen lukijani korjasi väärinkäsitykseni :D En sentään ole käyttänyt sitä tuotetta. Jestas että nyt tunnen itseni tyhmäksi!

inenglish

Make up stuff are sometimes quite tricky. It can be hard to find good products, because there is so much of them. I have been searching for perfect eye liner and mascara for quite long time. Couple years ago I managed to finally find my perfect eyeliner, recommended by my friend, but mascara has been problematic. I have been using quite some time Kanebo 38-mascara. I have been quite happy with it, but it still isn’t perfect.

My perfect mascara must have small brush, it has to be non-smearing, non-clumpy, non-shedding. It must wash easy without harsh cleansers (without making me have panda eyes). Kanebo 38-mascara’s most brilliant feature is that it’s extremely easy to wash. Consistency of the mascara changes in 38 degree temperature water, and it comes off easily. It doesn’t shed nor make clumps, but covers lashes with smooth layer. Only thing I’m not extremely happy about is that it doesn’t really add any volume nor length. Personally I don’t really like mascaras which have fibers or other crap in them. They go very fast clumpy and start shedding crumbs under eyes and make lashes look like a spiders have decided to nest on your eyelids. Unfortunately volume and length usually require those fibers in mascara. I am also super critical about having perfectly separated lashes instead of lash clumps.

From London I bought Benefit’s They’re real-mascara, recommended by my travel companion. Even though Benefit is still not available in Finland, I do have some experience on their products. They got cute vintage styled image and funny product names. Many of you probably already know Dr. Feelgood-lip balm (krhm!) complexion balm or Lemon aid-eyelid primer. My little luxury is Bathina body cream, that spreads with velvet puff (old name Body-so-fine, now “take a picture… it lasts longer”). I have been using the mascara since the trip and it seems quite potential to be the perfect mascara. Even though it doesn’t have the small brush I hoped for, it is really easy to use. Brush end is like little spiky ball, which makes it easy to apply even for very short and fine lashes. Let’s see how it works on long term use.

PS. Silly me have honestly thought all this time Dr Feelgood is lip balm, until my kind reader corrected me :D I have never used it though. Damn I feel so silly now!

mascara1

mascara2

Tämän kuvan piti demonstroida tuota harjan piikki-pallomaista päätä,
mutta 
ei se tässä kyllä järin hääviltä näytä. No hyvä harja kuitenkin. /
This photo was supposed to demonstrate the spiky ballshaped tip of
the brush, 
but it doesn’t really show here. Well, good brush anyways. 

5 Comments

 1. Pauni says:

  Pakko tulla vähän pätemään =). Itse olen käyttänyt Benefitin meikkejä jo vuosia ja Dr Feelgoodhan ei ole huulirasva vaan meikinpohjustus voide jota voi käyttää sekä puuterin alla tai päällä. On yksi luottotuotteistani ja hillitsee tämän rasvanaaman kiiltoa kesäisin paremmin kuin mikään muu voide.

  1. Rhia says:

   Pauni – Voi hyvät hyssykät sentään! NIIN ONKIN! Olen tikahtua nauruun täällä koska mä olen KOKOAJAN luullut että se on huulirasva (balm) :D Jessus sentään miten tampio olen ollut! Kiitos tästä. Korjaan postaukseen :D

 2. Pauni says:

  =D Kerrankin näin päin, yleensä itse punastelen näytön tällä puolen tietämättömyydelleni…

 3. mia says:

  Tulipahan mieleen yksi juttu omalta kohalta joka vähän liippaa tähän “oikea tuote(ko) oikeassa paikassa-osioon;
  Aikoinaan kaverini kovasti intoili luonani käydessään miten tuoksuu niin hyvälle.Aikani pähkäilin ja totesin ihastuksen aiheena olleen silloin tällöin supsauttelemani huonetuoksu.
  Ostin sitten kaverille pikku lahjaksi samanlaisen pullon.
  Kaupungilla nähtiin tämän jälkeen ja hetken nuuhkuteltuani ja kummasteltuani (itsekseni..) tuttua tuoksua tajusin kaverin tuoksuvan huonetuoksulle suht voimakkaasti.
  Varovasti otin asian esille ja huudahtikin miten iloinen oli kun ostin hänelle samaa ihanaa hajuvettä kuin itselläni..
  Huonetuoksu toki oli suht kruusatussa pullossa ja sumutinosio kuin hajuvesipullossa.Toki kyllähän se varsinainen käyttökohde olisi ilmennyt jos tekstiä olisi lueskellut.
  En tohtinut kertoa asian oikeaa laitaa.Jos kerran tykkäsi niin siitä vaan.

  1. Rhia says:

   mia – No sattuuhan näitä :D Luulen että huonetuoksut eivät ole ihmisille vielä niin tuttuja että ehkä asia ei tullut ystävällesi edes mieleen että se voisi olla jotain muuta kuin hajuvettä. Pääasia kai että hän oli tyytyväinen :D

Comments are closed.