Arki häämöttää / Christmas almost over

on

Nyt on kolmessa päivässä ylensyöty useamman viikon edestä ja maattu töllöttimen ääressä lähes hulluuteen asti. On saunottu ja laitettu ruokaa, avattu lahjoja ja rentouduttu. On ehditty kehittää addiktio riisipuuroon ja täytetty jääkaappi juustoilla. Oli niin mukavaa, että voitteko kuvitella, en ottanut aattona yhtään valokuvaa! Tänään alkoi jo sen verran ahdistaa sisätiloissa, että oli ihan pakko tehdä pikku-retki Marjamäen Pajutilalle tuulettumaan. Mutta ei ole Pajutila kuin ennen. Ihastuneet huokailut ja innostuneet huudahdukset jäivät aika vähiin. Ennen niin inspiroiva putiikki on nyt täytetty geneerisillä luksusvaatteilla ja ylihintaisilla muka-antiikkihuonekaluilla, jotka yllättäen oli jätetty ravistumaan kylmiin ja kosteisiin ulkomajoihin. Kahvilan kanelikeksikin maistui niin teolliselle keksitaikinalle että yli puolet jäi syömättä. Voihan pettymys!

Ja sitten muihin asioihin. Kiinalaiset spämmirobotit rasittavat blogia nyt niin urakalla että oli pakko käydä taistoon spämmiä vastaan järeämmin asein. Nyt on kuulkaa semmoiset spämminesto-ohjelmat käytössä että ihan hirvittää. Ohjelman ei pitäisi estää normaalia kommentointia, mutta jos kuitenkin niin käy että kommentointi ei onnistu tai se ei tule näkyviin viimeistään seuraavana päivänä niin se on luultavasti estetty. Siinä tapauksessa kannattaa vinkata mulle meilillä niin poistan eston.

inenglish

Well then, in three day’s we’ve been eating too much food, probably worth of several weeks, lied down in front of tv until we got mad. We’ve done sauna, made some food, opened gifts and relaxed. Developed addiction on rice porridge and filled our fridge with cheese. It’s been so nice, I didn’t even take any photos on Christmas Eve! Today we needed a small break and went to visit the local willow farm Marjamäki. But it is not what it used to be. There was no fascinated sighs nor excited shouts this time. Boutique which used to be so inspiring, is now filled with generic luxury clothes and over priced “antique” furniture, which were btw, left outside on cold and damp huts. Even the cinnamon cookie from their cozy cafe tasted so industrially generic cookie dough I just had to leave over half of it on the plate. Oh what a disappointment!

Then the other issues on the agenda today: chinese spam robots are hammering the blog so much that I had to fight them with heavy duty weaponry. I now have hard core anti-spam program in use. That should prevent the spam but allow normal comments. However, because the program is such a heavy duty-stuff, in some cases it may prevent proper messages coming through. So if you’re not able to leave a comment or  you don’t see comment approved within the next day, it’s been blocked. In that case you should email me and I fix it and remove the block.

pajutila1

pajutila2

Pajutilasta on tulossa liian valkoinen ja kliininen /
Willow Farm is turning into too white and clinical.

pajutila3

xmas1

Joulun 30-lukuinen asu. /
My 30’s ensemble for Christmas.

xmas2

xmas3

Takukin halusi kuvaan (not!) /
Taku-cat wanted to be on the photo aswell (not!)

xmas4

10 Comments

 1. sad to hear you’re under attach.

  I do like the line up of doll heads

  1. Rhia says:

   thorne garnet – I think it’s actually more of a bother for my server provider than me, creating more strain on the server :D but hopefully it will now slow down with this new anti-spam. Well spotted with the doll heads! I didn’t even realize them there :D

 2. Elina says:

  Ihana joulumekko!

  1. Rhia says:

   Elina – Kiitos, niin minustakin! Ostin tämän toissakesänä Kalossin pariskunnalta enkä ole kertaakaan ehtinyt vielä käyttää kun se on ollut korjausosastolla. Nyt on korjattu niin että kaula-aukko ei ahdista ja lantio kiristä. Vielä pari pientä koinsyömää pitäisi parsia umpeen. Villakangas on niin ihanan pehmeää että ei kutita edes tämmöistä villalle herkkää hipiää :D

 3. Hehkuvainen says:

  Oi ei, valkoinen vallankumous on siis jyrännyt alleen jo etäisemmätkin paikat! Se leviää kuin rutto, kirottua! :( (En pidä liian “romanttisesta” eli valkoisesta tyylistä.)

  Mutta mekko on mahtava :).

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Joo näin on päässyt käymään. Aiemmin Marjamäessä oli rustiikkisempaa ja persoonallisempaa. Nyt siellä on vaan ylihintasta samanlaista kamaa kuin kaikissa muissakin sisustuskaupoissa. Erikoiset ja edulliset pikkutilpehöörit ja uniikit huonekalut on poistuneet lähes kokonaan ja niiden tilalla on sitte niitä luksusvaatteita (italialaista kashmiria mm.), perushuonekaluja ja liikaa valkoista. Siedän valkoista tiettyyn pisteeseen asti, mutta enemmän olen semmoinen shabby chic-tyyppi, just se joka tuolla Marjamäessä ennen niin kivasti viehätti. Isäntäkin on huomannut muutoksen vaikka tuo ei muuten olekaan sen lempi paikka visiteerata :D
   Ja kiitos, mekko tosiaan on mahtava. Olen asunut siinä kuluneen viikon aika tehokkaasti.

 4. Elise says:

  Kaunis mekko ja kampaus :) 30-luku on alkanut puhuttelemaan minua yhä suuremmissa määrissä. Hiuksenikin jo lyhenivät polkaksi, mutta en osaa tehdä vielä kampauksia.

  Minäkin olen ollut tosi pettynyt Marjamäkeen :( En ole tainnut vierailla siellä enää vuoteen.

  1. Rhia says:

   Elise – Kiitos! En minäkään kampauksissa kovin hyvä ole, laitan nuo kiharapötkylät yöksi, aamulla avaan, annan hetken “laskeutua”, silotan kammalla päälaelta, kiinnitän parilla pinnillä roikkuvammat suortuvat, lisään hiuslakkaa ja siinä se. Laineita en edelleenkään osaa tehdä :D ehkä joku päivä jaksan treenata niitäkin.
   Mä kävin Marjamäessä muistaakseni viimeksi vuosi sitten, vähän ennen joulua eikä se tehnyt kovin suurta vaikutusta silloinkaan. Siksi en ole minäkään käynyt siellä aikoihin, ja tilanne oli nyt huonontunut entisestään.

 5. Tuula Nykänen says:

  Jännä tuo mekko. Onko siinä tosiaan nuo muotolaskokset päälläpäin, kuten olin näkevinäni?

  1. Rhia says:

   Tuula Nykänen – Kyllä, etupuolen muotolaskokset on jätetty näkyviin koristeeksi. Kaventaa vyötäröä kivasti tuollainen linja. Rintamuotolaskokset ja muotolaskokset takana on normaalisti puvun sisällä. Muutamissa 30-luvun puvuissa olen nähnyt tällaista systeemiä.

Comments are closed.