Kumpparituunaus / Revamping wellies

Joulukalenterin 17. luukusta löytyy tuunausta. Nyt kun se ihana lumipeite on taas muuttunut loskaksi, oli pakko vetäistä jalkaan kumpparit. En ole vieläkään ehtinyt etsiä kaupunkikelpoisia kumisaappaita joten päätin sitten vähän kaunistaa noita armyvihreitä kammotuksia. Varren olin ehtinyt lyhentää jo aiemmin koska se puristi ikävästi pohkeesta. Sitten vaan vähän kultamaalia ja strasseja ja vot, nyt on sitten astetta kimaltavammat kumpparit. Alkuperäinen kuosi näkyy tuolta.

Maali on tavallista kankaanpainoväriä (jotain varastoista kaiveltua, jo vähän pastamaiseksi kuivahtanutta töhkää), strassit jostain kirppistopista ratkottuja muovistrasseja ja liima on Aleene’s Jewel It-strassiliimaa. Vedenkestävyyttä en ole millään tuotteilla henkilökohtaisesti testannut, joten käytössä vasta selviää miten pitkäikäiset näistä koristeluista tuli. Kuvio on kopioitu jostakin vanhasta tapetista, strassit räiskitty minne sattuu, miten sattuu. Kuvioita voi toki maalata vapaalla kädellä muunlaisiakin tai töpöttää salpoonan läpi.

inenglish

Behind the 17th Advent Calendar door I do some revamping. Now when the lovely white snow has yet again turned into icky slush, I had to wear my wellies again. I still haven’t had the chance to search more street-appropriate wellies, so I decided to beautify these army green uglies. I had already cut them a bit shorter earlier, they were a bit too tight around the calf. Then a touch of gold paint and rhinestones and voilá, shinier wellies. You can check the original style here.

Paint is ordinary fabric paint (something I dug out of my storages, already gone a bit dry), rhinestones are recycled plastic ones and glue is Aleene’s Jewel It- rhinestone glue. I haven’t tested if any of these are waterproof, so I will find out later when they are in use. Pattern is copied from some old wallpaper, rhinestones spread randomly here and there. You can also paint freehand what ever you like or use stencil.

wellies1

wellies2

wellies3

4 Comments

 1. Anne says:

  Jopas sattui! Olen nimittäin itsekin tässä pari päivää suunnitellut tuunaavani omat kumpparit kivammiksi. :) Tuolla metsässä rymytessä timangit saattaisivat kyllä kadota varvikkoon alta aikayksikön, joten omat saappaani saavat koristusta vaan maalista ja heijastinkankaasta, jahka saan aikaiseksi. Mutta komiat on sulla popot, kyllä noilla kelpaa lompsia kuralätäköissä. Nastat vaan alle ensin ettei muksahda kumoon, koska siellä lätäkön pohjalla on kuitenkin jäätä. ;)

  1. Rhia says:

   Anne – No tämähän tuli ihan kreivin aikaan sitten :D Tuo Jewel it on aika tuhtia liimaa, ainakin nuo strassit tuntuu olevan tosi tiukassa, mutta saattaahan ne tietty irrota jos kovin risukkoisessa paikassa tarpoo. Itse en ihan hirveän usein metsässä seikkaile niin ehkä nää on asfalttiviidakossa paremmin kestävät tuunaukset.

 2. Hehkuvainen says:

  Wellies oli ihan uusi sana minulle, hauska :). Toivottavasti timangit pysyvät paikallaan hyvin, niin että voit mahdollisimman pitkään nauttia työsi tuloksista.

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Hihi, muhun on tarttunut tuo sanonta isännältä, englantilaista alkuperää näes. Wellies on lyhennetty versio Wellington boots’ista, joka nimitys taas on alunperin tullut käyttöön tietyn tyyppisistä saappaista joita Wellingtonin Herttua tapasi käyttää ulkona. Alunperin herttuan saappaat olivat nahkaa, mutta nykyään nimeä käytetään kaikista kumppareista, mutta taitaa olla pääasiassa brittiläinen nimitys. Nyt ainakin tuntuu että timangit ovat tukevasti kiinni, mutta aika näyttää. On mulla noita strasseja vielä varastossa niin voin liimata lisää jos putoilee :D

Comments are closed.