Tunnelmamusiikkia / Soothing music

Joulukalenterin toisesta luukusta löytyy tänään musiikkisuosituksia. Minusta on jännittävä kuunnella toisinaan musiikkia jonka sanoja en ymmärrä. Lyriikat ovat toki tärkeät mutta joskus on hauska kuunnella vain fiiliksiä joita itse musiikki synnyttää. Ja tietysti hoilottaa sanoja ääneen ymmärtämättä mitä niissä oikeasti lauletaan.

Siispä pidemmittä puheitta esittelen teille jakartalais-syntyisen, Ranskassa asuvan Anggunin joka laulaa sekä äidinkielellään, englanniksi että ranskaksi. Anggun on jo pian nelikymppinen laulaja-lauluntekijä johon tutustuin ensimmäistä kertaa jo 90-luvun lopulla kun hänen Snow on the Sahara-albuminsa julkaistiin Euroopassa.

Anggunin tumma ja pehmeä ääni viehättää minua ja joissakin biiseissä kuultaa selvästi etninen tausta. Tyylilajia voisi kai kutsua melodiseksi popiksi joka on ryyditetty koskettavilla sanoituksilla. Myöhemmillä levyillä on myös vaikutteita jatsista ja moderneista tyylilajeista. 2012 Anggun osallistui Eurovision laulukilpailuun ranskankielisellä kappaleella Echo, joka oli yksi suosikkibiiseistäni viimevuotisissa Euroviisuissa.

Toinen musavinkki on naistrio nimeltä The Puppini Sisters. He elvyttävät hienosti harmonialauluperinnettä Andrews Sistersien hengessä,  tekemällä uusintalevytyksiä vanhoista klassikoista, mutta myös moderneista biiseistä. Ryhmä perustettiin vuonna 2004 mutta kuten muotia on niin tässäkin tyttöbändissä on kokoonpano jo ehtinyt muuttua sen jälkeen.

Suosittelen näin joulun alla tutustumaan erityisesti heidän joululevyynsä Christmas with The Puppini Sisters. Muita omia suosikkejani ovat erityisesti Puppinien versio Kate Bushin Wuthering Heightsista, Crazy in love-cover sekä ihana klassikko Moon river joka aika tehokkaasti aukaisee kyynelkanavat. Kommentoikaa ihmeessä olivatko nämä teille jo ennestään tuttuja ja mitä piditte jos eivät. 

inenglish

Second door in the Christmas Calendar presents music recommendations. Sometimes I find it exciting to listen music when I don’t understand the lyrics. Lyrics are important ofcourse, but sometimes it’s fun just to listen the music itself and what kind of feelings it gives. And perhaps sing out loud the lyrics without understanding what they say.

So without further ado, I give to you Anggun, who sings in her native language, english and french. She’s singer-songwriter soon in her 40’s, was born in Jakarta but has now moved to France. I first got familiar with her music in late 90’s when her Snow on Sahara-album was released in Europe.

Her dark and soft voice is very attractive to me and her ethnic background can be heard on some of the songs. I suppose the style could be described as melodic pop with touching lyrics. Later albums also take vibes from jazz and modern music styles. 2012 she took part in Eurovision Song contest with french song Echo, which was one of my favourites in the contest.

My other music tip is female trio called The Puppini Sisters. They are reviving the harmony singing tradition, in the spirit of Andrews Sisters, by making re-recordings of old classics, but also modern songs. Group was founded in 2004 but as the fashion goes, also this girlband has gone through some member replacements.

When Christmas is so close at hand, I recommend their Christmas album Christmas with The Puppini Sisters. My other favourites are especially Puppini-version of Kate Bush’s Wuthering Heights, Crazy in love-cover and lovely classic Moon river, which always clears out the tear channels for me. Please do leave your messages, did you already knew all these lovely ladies and what did you think of them if you didn’t knew them before.

4 Comments

 1. Hehkuvainen says:

  Anggun on ohimennen tuttu, eikä iske mitenkään hirveästi, vaikka pidän hänen äänestään.

  Mutta The Puppini sisters oli ihan uusi juttu ja tykästyin kovasti! Harmonialaulu on mahtavan kuuloista ja vanha tyyli jotenkin ihanan viattoman leikkisä. Ihan koko päivää ei jaksaisi harmonialauluakaan kuunnella, mutta pieninä tunnelmapätkinä menee oikein mainiosti. Kiitos tästä :).

  (Tuo Puppini sistersin video on poistettu juutuubista.)

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – En minäkään jaksa harmonialaulua koko päivää kuunnella, mutta silloin tällöin sitä on hauska kuunnella. Se on aina jotenkin niin pirtsakkaa, että siitä tulee hyvälle mielelle. No voihan sanonko mikä, kyllä se video vielä pari päivää sitten toimi. Hyvä kun sanoit siitä, noi on niin ärsyttäviä. Pitääpä sitten etsiä siihen uusi.

 2. Mrs. C says:

  Tutustuin jo vuosia sitte puppini sistersien albumii, ja hyvanmielen musiikkia se tosiaan on. Ma oon myos pitkaan kuunnellu swingia, rockia, jazzia ja countrya yhdistelevaa devil dollia (amerikkalaine), tosi mahti bandi.

  1. Rhia says:

   Mrs C – Kiitos vinkistä, pitääpä tsekata tuo Devil Doll myös.

Comments are closed.