Valmista palmikkoa / Finished some cables

Olen joskus nuorempana tötöillessä onnistunut palelluttamaan polveni sen verran huolella että nykyään ne kylmettyvät ja alkavat särkeä heti ensimmäisenä kun pakkaskelit alkavat. Ja voin kertoa että se ei ole kuulkaa mukavaa se. Uskokaa viisaamman sanaa: jos te armaat lukijat olette säästyneet palelluttamasta itseänne niin pitäkää huolta että niin ei tapahdu jatkossakaan.

Siksipä mulla on ollut työn alla neulepolvenlämmittimet ja tattadaa, sain ne vihdoin valmiiksi. Eipä mennyt niissäkään kuin sen kolmisen vuotta. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, mutta heti niiden valmistuttua huomasin niissä suunnitteluvirheen… Olis pitänyt tehdä pidemmät että ne olisivat peittäneet sekä polvet että nilkat. Aina ei voi voittaa, mutta lämmittivät ne silti ihan mukavasti maanantaina hikisenä balettitunnilta tullessa kun jonotin taas hinkki kourassa maitobaarin ulkopuolella syysviimassa.

Saatuani nämä vihdoin valmiiksi olen niiiiiiin onnellinen että osaan nyt tuon Magic Loopin seuraavaa projektia varten, joka on varmaankin sitten ne ranteenlämmittimet alpakasta. Pitänee hommata lisää pitkiä pyöröpuikkoja, niin voin tehdä montaa projektia kerralla. Haluaisin nimittäin aloittaa ne ranteenlämmittimet jo ENNEN kuin nuo kesken olevat ML-sukat valmistuvat.

inenglish

I have managed to freeze my knees when I was younger, some time in my teenager years I suppose. That means that nowadays they are the first part of my body that starts getting cold and hurting as soon as the freezing weather arrives. And I can tell you, that is not very nice. Believe me when I say: if you my darling readers have managed to stay safe from freezing, you want to keep it that way in the future as well.

But that is the reason why I have been making knee warmers and tadah, they are finally finished. And it didn’t take more than three years to do so. Better late than never, but as soon as I finished them I noticed a design flaw… I should have made them longer so that they would cover both knees and ankles. I suppose you can’t always win, but they were still warming nicely on Monday when I was queuing outside the Milk Bar with my little milk churn, after the ballet lesson.

After finishing these I’m soooo happy that I now know the Magic Loop technique for the next knitting project, which is quite likely going to be wristwarmers from alpaca yarn. I think I have to get more long knitting cables so I can have several projects at the same time. Because I want to start the wrist warmers BEFORE I finish those ML-socks I have in process right now.

kneewarmers1

kneewarmers2

Pahoittelut kissankarvoista, heikosta kuvanlaadusta jne, kyllä te tiiätte… /
Apologies for cat hair, poor picture quality etc. 

alpaca

Sormet niin syyhyävät päästä näiden lankojen kimppuun./
Fingers itching to start knitting these beauties.

3 Comments

 1. Hehkuvainen says:

  Onpa kauniit – ja tarpeelliset myös. Ja Magic Loop on kyllä aivan omiaan tuon kaltaisiin putkiloprojekteihin.

 2. Karakali says:

  Varmasti ovat lämpimät!! Tuo palmikkokuvio on näyttävä mutta kerran “juonen” hoksattuaan onneksi helpohko. Minun pitäisi neuloa säärystimet/nilkkaimet, mutta oikean käden rannehermon ahtauman aiheuttama kipu pistää lykkäämääm projektia.

  Hei, ja sanana alpakkalangasta; 100% alpakkalanka on ihanaa eikä kutita MUTTA se ei myöskään jousta niinkuin lampaanvilla ja menettää muotonsa varsinkin joustinneuleen osalta. Minä neuloin Poikaselleni odotusaikana ihanat alpakkaiset junasukat jotka läpsähtivät lähes välittömästi käytössä ja peseminen ne vasta löpsöiksi saikin! Toisin kuin lampaanvilla joka “kuroutuu” muotoonsa pestettä. Joku alpakkasekoitelanka olisi paras.

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – nätit niistä tosiaan tuli vaikka eipä ne tuolta hameen alta paljoa näy ;)
   Karakali – Tänään oli juuri puhetta alpakkalangasta kun kaveri valitti että hänen alpakkaneuleensa oli löpsähtänyt heti käytössä. Epäilin jos se johtuisi langan kierteestä kun en tiennyt että sillä on sellainen ominaisuus. Johtuisiko siitä että alpakoilla ei ole peitinkarvaa laisinkaan mitä lampaanvilla kai suurimmaksi osaksi on? Tuossa Metsänkylän alpakkalangassa on 30% villaa, eli ei ole 100% alpakkaa. Mulla on isältä perittynä ominaisuutena että villa kutittaa joten en voi ranteisiin laittaa 100% villaa koska muuten en pysty niitä pitämään. Nuo polvenlämmittimetkin kutittavat jopa sukkahousujen läpi, mutta sen kestää kun eivät ole ihoa vasten. Ja niissäkin löpsähti tuo resori kyllä heti jo ekassa käytössä niin että mun on pakko lisätä niihin kumilankaa jotta pysyvät päällä, vaikka ovat ihan 100% villaa. Taisin neuloa päiden resorit liian suurella puikolla vaikka oli numeron pienempi kuin palmikon osuus. En kyllä aikonut niihin ranteenlämmittimiin oikeastaan edes joustinneuletta laittaa vaan jotain muuta kuviota.

Comments are closed.