Meikki-taiteilijan meikkipussissa


Olen aiemmin jo sivunnut hieman aihetta mitä löytyy meikkaajan omasta meikkipussista. Monesti minulta kysytään mikä on suosikki-sarjani tai mitä sarjaa edustan. En myy mitään sarjaa joten voin vapaasti valita mitä sarjoja käytän. Olen vahvasti sitä mieltä että maailmasta ei löydy sellaista meikki- tai kosmetiikkasarjaa jonka kaikki tuotteet olisivat huippuhyviä ja kaikille ihotyypeille sopivia. Suosittelenkin että jokainen valitsee juuri sell
aiset tuotteet, merkistä riippumatta, jotka sopivat parhaiten omalle iholle. Yleensä ihonhoitotuotteet on suunniteltu niin että saman sarjan tuotteet toimivat parhaiten yhdessä käytettynä, mutta aina sekään ei välttämättä toimi parhaalla mahdollisella tavalla. Ihotyyppejä on lähes yhtä paljon kuin on ihmisiäkin joten ei voida sanoa että tuotteet jotka sopivat sinulle sopivat minulle, tai toisinpäin. Kaikki hoitotuote- ja meikkipohjavinkit ovat siis lähinnä viitteellisiä. Kosmetiikka on siitä ärsyttävä tuoteryhmä että parhaimmat tuotteet löydät vain kokeilun ja erehdyksen kautta. Asiaa vaikeuttaa lisäksi se että iho muuttuu jatkuvasti. Kesä ja talvi vaativat omat tuotteensa. Nuori, aikuinen ja ikääntyvä iho vaativat kaikki omat tuotteensa. Raskauskin voi muuttaa ihon käyttäytymistä. Omat kokeiluni jatkuvat edelleen. Mutta kurkistetaanpa sinne meikkipussiin.

1. Hoitokosmetiikka
Ihoni on siitä hankala käsiteltävä että se on pintakuiva ja hilseilevä, mutta nopeasti rasvoittuja ja näppyilevä. Nuorempana ei ollut niin väliä oliko se Tummelia vai Erioilia mitä sinne naamariin tuli tuupattua. Nykyään kuitenkin olen alkanut miettiä onko olemassa tuotetta, joka helpottaisi elämääni punoittavan ja läikikkään naamavärkin kanssa tasapainoilemisessa. Olen testannut Nuxet, Lancomet, Lumenet jne. Toistaiseksi en ole yrityksistä huolimatta löytänyt kosteusvoidetta joka kosteuttaisi riittävästi mutta tekisi tarpeeksi mattaisen pinnan ettei meikki ala kiiltää heti parin tunnin päästä. Puhdistustuotteen kanssa on sama ongelma. Olisi löydettävä aine joka syväpuhdistaa meikin kunnolla, mutta ei pahasti kuivata jo ennestään kuivaa pintaa.
Käytössä:

Vichy Oligo 25 foaming cleaning face wash, ylellisen tuntuinen puhdistusvaahto, joka puhdistaa tehokkaasti mutta vaatii seurakseen tehokkaasti kosteuttavan kosteusvoiteen, hellävaraisempi tuote haussa
Lumene 24h Tasapainottava kosteusemulsio, tuntuu miellyttävälle mutta ainakin omalle iholleni vaatii kaksi levityskertaa riittävän kosteutuksen saamiseksi, talveksi vaihdettava kosteuttavampaan
Lumene Tasapainottava kasvovesi ja Septidin anti
septinen liuos, käytän harvoin kasvovettä mutta välillä ärtynyt iho ja tulehtuneet näpyt vaativat viilentävää ja rauhoittavaa tuotetta.

2. Meikkipohja
Ihotyyppi vaikuttaa meikkipohjan valintaan yhtä paljon kuin hoitotuotteisiin. Täydellisen meikkipohjan metsästys on ikuisesti päällä. Asiaa hankaloitt
aa lisäksi skandinaavistakin skandinaavisempi kalpea iho. Kalkkilaivan kapteenin on turha etsiä sopivaa sävyä halpis-sarjoista. Toistaiseksi parhaimmat sävyt on löytyneet Lancomen Color ID:stä ja Lumenen Matt Touchista, joka valitettavasti on lopetettu tuote. Parhaiten läikikästä ihoa tasoittaa hyvä meikkivoide ja sen kiinnittävä hienojakoinen irtopuuteri, mutta usein sorrun laiskana meikkipuuteriin. Hetken hurmoksessa hairahduin testaamaan myös TV-Shopin Sheer Cover-mineraalimeikkipuuterin. Peitevoide oli ok, ja mineraalimeikin peittävyys kohtalainen joskin parantamisen varaakin oli. Meikin vaaleimman sarjan vaaleinkin sävy oli kasvoilleni järkyttävästi liian oranssi. Huh mikä naamari siitä tuli.Tuote lähti siis samantien paluupostina takaisin. Muita mineraalimeikkejä en ole vielä testannut koska en ole löytänyt tarpeeksi vaaleaa sävyä. Pitänee kääntyä Lumenen puoleen. Toisinaan levitän meikkivoiteen alle ohuen kerroksen Lumenen Crystal Glow ihonsävyn heleyttäjää.
Käytössä:
Lumene Matt Touch tasapainottava meikkivoide, hyvin peit
tävä ja tarpeeksi vaalea sävy, alkaa kuitenkin kiiltää muutaman tunnin kuluttua häiritsevästi, kuluu päivän aikana pois kaikkein rasvoittuvimmilta kohdilta kuten leuasta, nenästä ja otsan keskeltä.
Kryolan Vistique irtopuuteri, maskeeraajien käyttämä ammatti-sarja, kevyt ja hienojakoinen koo
stumus, sävy transparent ei muuta meikkipohjan sävyä, riittoisa ja kohtuullisen edullinen, huonona puolena heikko saatavuus
Lumene Skin Couture meikkipuuteri, kohtuullisesti peittävä mutta kuitenkin kevyt, riittävän vaalea sävy kalvakalle iholleni
, alkaa kiiltää aika nopeasti
— meikkivoiteen levitykseen kolmiomainen meikkisieni, puuterin levitykseen iso puuterivippa

3. Luomivärit ja poskipunat
Pidän vaihtelusta, kyllästyn helposti. Vaihtelen etenkin luomivärien sävyjä mielialan ja tyylin mukaan. Viimeaikoina poskipunasävyt ovat jumittaneet hennossa pinkissä ja persikan sävyissä. Rusehtavat poskipunat tekevät helposti kalpeasta ihostani tunkkaisen.
Vaaleat, kevyet pinkit taas raikastavat ja luovat luonnollisen punastuksen sävyjä. Toisinaan voin käyttää myös hieman rohkeampaa oranssinpunaista. Usein ostan poskipunani luomiväri-osastolta sillä Suomessa myytävät poskipunat ovat kovin ruskeaan taitettuja *ärrrrrrhh*. Luomiväreistä suosikkejani ovat ivory, vaalea persikka, roosan sävyt, viininpunainen, harmaa, ruskean sävyt. Usein käytän arkimeikissä liikkuvalla luomella vaaleaa ja luomivaossa banaanivarjostuksena tummempaa. Kulmaluulle ja silmän sisänurkkaan ivory tuo valoa vaikka muu meikki olisi tummempikin.
Käytössä:
Revlon Colourstay 12h eyeshadow, neljän värin paletti 05 b
lushed wines, hintaan nähden erittäin hyvä pigmentti ja pysyvyys
Grimas luomiväri/poskipuna, sävyt 575, 532, 101 ja 580, edullinen teatterikäyttöön suunniteltu sarja jossa hinta ja laatu kohtaavat erinomaisesti, pakkaukset eivät juuri silmiä hivele mutta laatu peittoaa jopa isot huippumerkit kuten Chanel ja Lancome, sopii sekä luomille että poskille (niinkuin melkein kaikki luomivärit ja poskipunat muutenkin), myydään naamiaistarvikeliikkeissä
Chanel Multieffects eye shadow, sävy 24 Air, sololuomiväri jonka pigmentissä on toivomisen varaa eikä se iholla lopulta ole ollenkaan niin multieffects ku
in antaa pakkauksessa ymmärtää, sopii kuitenkin arkimeikkiin kivasti valoa ja hehkua tuomaan
Kryolan mattaluomiväri, sävy TC 1, persikkainen, neutraali, luomille ja poskille sopiva sävy

Guerlain Divinora Radiant Colour luomiväri, sävy no 45 Corail Feu, käytän lähes yksinomaan poskipunana, hehkuva oranssiin taittuva punainen, mainio iltamenoihin
— isot ja pienet luomiväri- ja häivytyssiveltimet, vaahtomuoviaplikaattorit, poskipunasivellin

4. Kulmavärit ja rajaukset
Maskeerauksen opettajani Päivi Laaksonen jaksoi aina muistuttaa että ei haittaa jos ei ehdi tehdä koko meikkiä, näytät aina skarpilta kun muistat kulmat ja
huulet. Tätä neuvoa yritän noudattaa hamaan hautaan asti. Säännöllisiin rutiineihin kuuluukin kulmien siistiminen nyppimällä. Kulmani ovat verrattain vaaleat joten värjääminenkin olisi suositeltavaa aamurutiinien helpottamiseksi mutta siihen olen hivenen liian laiska. Meikkaan kulmat useinmiten puuterimaisella kulmavärillä, joskus kynällä. Rajauksia vaihtelen tyylin ja mielialan mukaan. Rajauskynää en käytä ylärajausten tekemiseen ikinä koska se venyttää ihoa ja väri ei tahdo tarttua tasaisesti. Ylärajauksena joko pehmeästi siveltimellä tumma luomiväri, kostealla siveltimellä levittty luomiväri tai nestemäinen eyeliner. Joskus saatan käyttää myös voide- tai geelimäisiä siveltimellä levitettäviä linereita. Sisäkajalina arkimeikissä luonnonvalkoinen tai valkoinen.
Käytössä:

Kanebo 38 eyeliner, musta, siisti ja terävä rajaus, kestää läpi tuulen, tuiskun ja harmaan kiven.
Biotherm Play on Velvet luomiväri, sävy 710 tummanharmaa kimaltava, loistava pehmeän rajauksen tekemiseen tai smokey eyes-tyyliin

Joe Blasco Ultamatte, sävy Midnight brown, kestävä voidemainen väri joka soveltuu rajaukseen, kulmiin, luomiväriksi jne, monikäyttömeikki joka puoltaa paikkaansa esim matkameikkinä, raskailla ja rasvoittuvilla luomilla saattaa nuhraantua ja levitä, hinta vähän turhan kallis
Kryolan Kajal, ivory tai white, raikastaa väsyneet silmät
hetkessä, kestää sisäkajalina kohtalaisen hyvin, vaatii kuitenkin päivän aikana lisäystä jos haluaa pitää täysin skarppina
Make up Store Trio Brow color, käytössä trion vaalea ja keskiruskea, värejä voi sekoittaa keskenään tai käyttää sellaisenaan, levittyy parhaiten tarkoitukseen suunnitellulla kulmakarvasiveltimellä
— kulmakarvasiveltimet ja -harjat, erilaiset rajaussiveltimet

5. Ripsiväri
The one and only Kanebo 38, mustana. Mitään muuta en suostu kokeilemaan. Tämä on ainoa joka pysyy ripsissäni rapisematta ja suttaamatta ja peseytyy pois ilman silmämeikinpoistoainetta. Raskaat ja rasvoittuvat luomet pitävät siitä huolen. Tästä a
siasta ei keskustella eikä neuvotteluvaraa ole. Piste.

Ripsari alkaa pilaantua välittömästi kun ripsissä elävät bakteerit
joutuvat ripsarituubin sisään. Kosmetologit ja muut suosittelevat ripsarin vaihtamista kuukauden välein juuri tämän vuoksi. Joo-o, kaikki maailman bakteerikammoiset, olen pahoillani mutta ripsissänne elää miljoonia bakteereja, halusitte tai ette. Ne kuuluvat ihmiskehon normaali-flooraan ja jos niistä hankkiudutaan eroon tulee ihminen aika pian sairaaksi.
Minä käytän levitykseen vanhasta ripsarista otettua, pestyä pikkuharjaa.
Otan tuubissa olevan harjan ja levitän siitä ripsaria puhtaaseen harjaan niin että harja on kauttaaltaan ripsarissa. Pistän tuubin kiinni enkä ota väriä enää uudestaan samalla meikkauskerralla. Levitän ripsarin tällä toisella harjalla ja tämä yksi värinotto riittää kaikkiin ripsiin. Ripsiäni koskenut harja ei koskaan mene tuubiin sisälle. Tämä pitää ripsivärin hygienisenä ja ripsiväri säilyy käyttökelpoisena tällä konstilla melkein vuoden. Jos ottaisin värin suoraan tuubista ripsiin, kestäisi ripsari ehkä pari kuukautta ennenkuin se kuivuu ja pilaantuu käyttökelvottomaksi. Pikkuharjan pesen jokaisen käyttökerran jälkeen saippualla.

6. Huulipunat ja muut huulituotteet
Aiemmassa työpaikassani hääpukuliikkeessä kyllästyin putsaamaan voimakasta huulipunaani puvuista, kun asiakkaan sovitellessa hän saattoi löyhäyttää puvun helmaa niin että se laappaisi kasvojani. Käytin sen vuoksi pitkään pelkkää huulirasvaa. Nykyään käytän eniten sävytettyä huulirasvaa tai pinkkiä tai tummanpunaista huulikiiltoa. Nuorempana tuli kokeiltua kaikenlaisia sävyjä, laatuja ja koostumuksia. Nykyään suosikkisävyni ovat heleitä, vaaleita pinkkejä (sopii kalpealle iholle) tai tummia punaisia joko hileillä tai ilman. Aiempi huulikiilto-suosikkini oli Chanelin Cristalle Gloss mutta ne juuttaat menivät ja lopettivat sen valmistuksen! Vedänkö heti oikeuteen vai lähetänkö kirjepommin Chanelille? No, onneksi löysin uuden rakkauden Cargon duo-huulikiilloista, josta kerroinkin jo ne tärkeimmät aiemmin. Jännittävin rajauskynä on Gurelain Divinoran lipliner Cupidon, joka on hyvin vaalea hohteleva sävy. Sitä levitetään huulten rajojen ulkopuolelle.
Käytössä:

Dove Lip Care sävytetty huulirasva, ruismarjapuuron sävyinen
Cargo huulikiilto duo, sävy Bora Bora, tummemmalla sävyllä saa täyteläiset huulet, vaaleampi helakoittaa huulten omaa sävyä
, ei myydä Suomessa (paitsi ehkä jossain nettikaupassa)
Chanel Cristalle Gloss, sävy 17, lopetettu tuote, sopi mainiosti kalpealle iholle oman huultensävyn korostamiseen
Guerlain Divinora lip pencil, sävy no 00 Cupidon, vaikka et haluaisi käyttää voimakasta punaista huultenrajausta saat tällä vaalealla lähes ihonsävyisellä rajauksella rajat skarpattua ja korostettua, häivytä mukana tulevalla siveltimellä

Guerlain Divinora liplift, suojakertoimella varustettu huultenpohjuste, auttaa tummaakin punaa pysymään paremmin
Chanel Sheer lip colouring pencil, sävyt Cerice ja Grenadine, huulikiillonkevyt rajauskynä jota voi käyttää joko rajauksena tai koko huulille

7. Muut tuotteet
Muita meikkipussista löytyviä mutta harvemmin käytettyjä tuotteita ovat aurinkopuuteri, korostus ja varjostusvärit, peiteaineet jne. Juhlameikkiin laitan luomenpohjusteen mutta arkimeikkiin en. Toisinaan innostun käyttämään Bootsin No7:n Tint stickiä poskille tavallisen poskipunan sijaan. Se sopisi huulillekin erinomaisesti mutta maku on niin karsea että ei pysty. Jos laitan irtoripset tai ripsitupsut, liimaan ne aina Duon surgical adhesiv’lla, joka on ripsiliimoista ylivoimainen, kestoliimoja lukuunottamatta. Hopeanhohtoista
irtohelmiäistä käytän usein juhlameikissä kulmaluulla ja poskipäällä. Kokeilen monesti uusia juttuja jotta pysyn ajan hermolla alani uutuuksista ja tietenkin kiinnostaa erikoistuotteet joita ei välttämättä saa edes Suomesta.

8. Siveltimet
Ammatista johtuen siveltimiä on kertynyt paljon erilaisia. Hankalinta on ollut löytää lyhyt, mutta napakka rajaussivellin. Yrityksen ja erehdyksen kautta niitä on kertynyt lukuisia mutta käytän vain tiettyjä parhaimmistoksi valittuja. Etenkin kun työkseen tekee niin sitä arvostaa hyviä työvälineitä ja valitettavasti siveltimien kohdalla hyvin usein pitää paikkansa se vanha klisee että halvalla ei hyvää saa. Raivostuttavinta on kun juhlameikkiä asiakkaalle tehdessä asiakkaan naamasta löytyy siveltimen karvoja, tai kun teet tarkkaa valokuvameikkiä ei rajaussivellin pysykään siistinä vaan harjakset sojottavat joka suuntaan ja tekevät monta pikkupikku rajausta ympäri luomia. Käytössä parhaimmiksi ovat osoittautuneet esim. Bobby Brownin rajaussivellin, Duroyn poskipunasivellin, Kanebon luomivärisivellin, Kryolain pyöreä häivytyssivellin ja Make Up Storen kulmakarvasivellin.
Yksi parhaimmista löydöistäni on Tweezermanin matkakok
oinen ripsikampa jonka piikit ovat neulanterävät. Toimii paremmin kuin yksikään niistä muovisista tai metallisista muka-ripsikammoista joita marketit on pullollaan. Kuka tosissaan kuvittelee että sellaiset paksut piikit muka menevät ripsien tyveen tehden niistä kauniisti erotellut ja kökkö-vapaat. HA! Nauran teille tietämättömät höpsöt. Tätä kampaa kokeiltuasi et muuta enää halua käyttää. Etenkin jos ripsesi ovat lyhyet ja hennot. Kuvassa pöydällä päivittäin käytössä olevat siveltimet, sivellinkotelossa ammattikäytössä käytettävät.

9. Erikoisuudet Lopuksi vielä esittelen muutamia kokeilemiani erikoisempia merkkejä joita ei läheskään kaikkia myydä Suomessa. Nettikauppojen välityksellä kuitenkin näihin saattaa päästä käsiksi Suomessakin.

Kuvassa etualalla:
DuWop Reverse lipliner, ajaa saman asian kuin Guerlain Divinoran Cupidon, mutta on väritön ja hiukan vahamainen, vaatii päälleen puuterin
Stila Color Courier, multi-use puikko, sävy quick nude, hauska pehmeä ja paksu kynä sopii niin poskille, huulille kuin luomillekin, parhaiten sopii iholle joka ei rasvoitu kovin helposti
Shiseido huulipunapuikko, aarteeni jota en uskalla edes käyttää, legendaarinen, geishojen käyttämä huulipuna joka on kääritty paperinpalaan

Luomivärit vasemmalta oikealle:
Hard Candy luomiväri, sävy Firefly, rasia on hauska mutta se ei paljon lämmitä kun pigmenttiä on vain nimeksi, vastaa laadultaan ehkä Lumenen lopetettua Anytime-sarjaa
Bobby Brown poskipuna, sävy 10 Blushed, käy myös luomiväriksi, paljon hehkutettu mutta ei mitenkään normaalia ihmeellisempi, perusposkari
Nice Face poskipuna, sävy natural, luonnollisen punastuksen sävyinen poskipuna, yksi suosikkiposkareistani kuten näkyy (pohja loistaa), hinta on niin suolainen (2006 hinta oli 24€) että en raaski ostaa uutta, siksi yritän säästellä sitä enkä käytä kuin harvoin
Smashbox irtoluomiväri, sävy Smashing Ingenue, vähän käyttämäni, ihanan sävyinen, pigmentissä on toivomisen varaa
Diane von Furstenberg luomiväriduo, sävy Lemon ice/Nirvana, niinkin nimekkääksi merkiksi kuin Furstenberg on pigmentti aivan olematon, tyylikäs rasia mutta siihen se jääkin, ei maksa vaivaa
Jane Radiation irtoluomiväri, sävy 4 Good Fairy, hopeanhohtoinen jokapaikan hohde, sopii poskille, kulmaluulle, luomille, vaikka kaulalle jos haluaa hehkua päästä varpaisiin =) jenkkilän markettimerkki joka myydään pahvikortteihin pakattuna kuten Cover Girl aikoinaan Suomessa, ainakin tässä hohteessa on hinta-laatusuhde kohdallaan, rasiasta hankala ottaa koska pöllähtelee ympäriinsä
MAC luomiväri, sävy Contrast, paljon mainostettu, minusta aika paljon ylihinnoiteltu ns. ammattilaisten suosima sarja, hintaan nähden rasioissa on todella vähän tavaraa eikä se laatukaan nyt ihan niin huippua ole, mieluummin ostan Grimasia =)
Prestige luomiväri, sävy C-96 Onyx, jo esittelemääni Biothermin harmaata luomiväriä vastaava hohteleva sävy, pigmentissä on toivomisen varaa
Trucco luomiväri, sävy Venus, hiustuote-valmistaja Sebastianin meikkisarja, ainakin kyseisessä luomivärissä hyvä pigmentti ja hauska sävy, saa Sebastiania edustavista kampaamoista
Benefit Show Offs, sävy Bambi, jokapaikan irtonainen hohdetuote, erikoinen sävy joka näyttää purkissa persikalle ja iholla vaaleanpunaiselle, hyvä pigmentti

Muut tuotteet:
Palladio Rice Powder irtopuuteri, riisistä valmistettu puuteri jota käytetään meikin kiinnittämiseen ja korostustuotteena poskipäillä, tuotetta ei ole testattu eläimillä, hankalan mallinen rasia, kulmikas muoto valskaa ja reikäkannesta huolimatta pöllähtelee, kohtalainen laatu (kuvassa vasemmalla)
Les Botaniques botanical face powder, sävy Oopsidaisy, hauskasta päivänkakkarasta huolimatta aika mitäänsanomaton kivipuuteri, menee ehkä pieneen meikin korjailuun päivän mittaan, mutta siinäpä se
Benefit Lemon Aid sävyä tasoittava silmämeikin pohjuste, legendaarinen, raikas sitruunankeltainen heleyttää mainiosti tummatkin silmäluomet, kiva tuote, joskin ehkä hivenen kuivattava koostumus, voi käyttää ilman luomiväriäkin tuomaan valoa luomelle, vaatii päälleen kevyen puuteroinnin, tyylikäs tukeva rasia (kuvassa oikealla)
Benefit Bathina Body so Fine, maailman paras vartalotuoksu, voidemainen kevyesti hohtava, levitetään samettisella mustalla vipalla ylt ympäriinsä. Rasia kertoo näin: ” The silky velvet finish is slightly naughty and totally irresistible. This is all you will want to wear.” I’m in love!

Haastan omaa meikkipussiaan raottamaan ja kauneutensa salat paljastamaan Nelliinan, tiitin ja sarakissan.

ENGLISH SUMMARY
Many times people ask me recommendations for cosmetics. I dont represent any brands so i dont have to make sales speaches. In my opinion, cosmetic brand that includes only brilliant, high-quality products that everybody can use doesn’t exist. What i recommend is, that people choose products that go well for their complexion and colours, no matter what brand or quality. Tricky thing is that skin changes all the time. You need to get different products for winter and summer, for young, adult and aging skin, etc. But lets peak into my make up purse.

1. Skincare
My complexion is tricky combination skin. It has spots and red areas and gets oily very easily, but is still dry and little flaky. I have tested Nuxe, Lancome, Lumene etc, but no luck finding products that gives enough moisture without making skin shine after couple hours.
In use:
Vichy Oligo 25 foaming cleaning face wash, luxurious foam, affective cleansing but a bit too hars for my sking
Lumene 24h Balancing Emulsion, feels nice, but especially during winter needs couple layers to give enough mjoisture
Lumene Balancing Toner ja Septidin anti
septic liquid, i don’t use much toners but sometimes spots require soothing and cooling treatment

2. Foundation
Hunt for perfect foundation is neverending task. And ofcourse skin type affects on your choise. My problem is very pale scandinavien skin. It is very difficult to find even suitable shade of foundation, and to combine that with my skin type is almost impossible. Best shades so far I have found from Lancome Color ID and Lumene Matt Touch, which is discontinued now.
I also made mistake to try Sheer Cover-mineral foundation. Even the lightest shade of the lightest palette was way too orange on my skin.
In use:
Lumene Matt Touch Balancing foundation, pale enough
, rather good cover, but starts to shine only after couple hours
Kryolan Vistique loose powder, professional series, light and fine and transparent shade, longlasting stuff

Lumene Skin Couture makeup powder, rather good cover but starts to shine soon

— make up sponge, powder puff

3. Eye shadows and blushes
I like variation, i get bored easily. So i change colours easily, especially eye shadows. Favourite blushes atm are light sheer pinks and peaches. In Finland sadly they sell lots of brown-toned blushes that don’t go well with pale complexion. Thats why I usually buy my blushes from eye shadow-section. Faw eye shadows are ivory, light peach, light pink and dusty pink, wine, burgundy, gray, brown shades etc.

In use:
Revlon Colourstay 12h eyeshadow, quatro 05 b
lushed wines, good pigments and stays long
Grimas blush/eye shadow, shades 575, 532, 101 ja 580, theater-make up that is cheap and high pigment quality, beats easily high end brands like Chanel and Lancome
Chanel Multieffects eye shadow, shade 24 Air, not as much pigments as you could hope with that prise, but goes nicely on your day make up

Kryolan matte eye shadow, shade TC 1, neutral peach, goes nicely on your cheeks and eyes

Guerlain Divinora Radiant Colour , shade no 45 Corail Feu, glowing orange red, made for eyes but i use it as blush, lots of pigments
— small and big eye shadow brushes, blending brushes,foam applicators, blush brushes

4. Brows and liners
My make up teacher always told us to remember brows and lips
. So no matter if you use make up or not as long as you take care of your brows and lips. My regular routines are shaping brows and nourishing lips. For brows I usually use powdery brow colours, sometimes pencil. And i always brush them after adding colour. For liners i usually use powder eye shadow applied either with dry or wet brush, or liquid liner. I never use pencil for upper lid liners. On lower eyelid i always use ivory or white kohl.
In use:

Kanebo 38 eyeliner, black, neat and sharp, lasts trough wind and rain and thick and thin.
Biotherm Play on Velvet shadow, shade 710 glimmerng dark gray, brilliant for soft liners or smokey eyes

Joe Blasco Ultamatte, Midnight brown, longlasting gel for liners, brows, eye shadow etc, might smear on oily skin
Kryolan Kohl, ivory or white, refreshens tired eyes in an a flash

Make up Store Trio Brow color, mixable colours
— brow brushes, variety of liner brushes

5. Mascara
The one and only Kanebo 38, in black. This is the only mascara I agree to use. Others just flake and smear and smudge on my eyes. I’m not even willing to negotiate on this, period.


Mascara starts spoiling as soon as bacteria living in your eyelashes go inside the tube with the brush. That’s why it is commonly recommended to change mascara every month. Yes, all of you with bacterial fobias, i am sorry but there are millions of bacterias living on your your lashes. These are natural part of your skin. Suppose you manage to get rid of them and you get sick very soon.
I take the brush in tube and take mascara from it on other washed old brush
. Then i close mascara tube and apply mascara with this other brush. I never take more mascara on that brush, i apply enough on first time so it is enough for all lashes. After every use i was that brush. This is the way to keep mascara hygienic, moisture and usable almost a year. If i would apply straight from tube it would start drying and spoiling and would be unusable within month or two.

6. Lip products
Usually i use tinted lip balm or gloss. For party i might use more opaque lipstick. Favourite colours are light pinks (nice for pale skin) and dark wine and burgundy with or without sparkles. My favourite used to be Chanel Cristalle Gloss, but that is now discontinued. Then I found Cargo duo glosses and now i’m inh love. Most exciting lip liner must be Guerlain Divinora Cupidon that you apply outside lip edges to sharpen and highlight liplines.
In use:

Dove Lip Care tinted balm, wine
Cargo lip gloss, Bora Bora, darker shade gives full lips, lighter boosts up your natural lip colour

Chanel Cristalle Gloss, shade 17, discontinued, suitable for pale skin to boost up your natural colour
Guerlain Divinora lip pencil, no 00 Cupidon, for you who dont want to use ordinary lipliner, blend with brush that comes with pencil

Guerlain Divinora liplift, primer that helps even darker shades to stay better
Chanel Sheer lip colouring pencil, shades Cerice and Grenadine, liner as sheer as lip gloss, use as liner or apply on whole lips

7. Other products
Other stuff I use not so frequently, but sometimes they midght add interesting touch. Depending on situation i might use bronzers, highlighers, shaders, cover products etc. Under evening make up I use primers. Sometimes i use Boots No7 Tint stick on my cheeks. That would go nicely on lips aswell but it tastes horrible. False lashes i always glue with Duo sugical adhesive. Loose shimmers i use for evening makeup.

8. Brushes
I have lots of different brushes since doing make up’s is one profession of mine. Trickies part has been finding short but stiff liner brush. With trial and error i have maniged to find several good ones. When you do this for profession you start to appreciate good quality in your tools. My favourites are Bobby Brown eyeliner brush, Duroy blush brush, Kanebo eye shadow brush, Kryolan round blending brush and Make Up Store eye brow brush. One of my best findings is Tweezerman’s
needlesharp lash comp. I laugh at poor fools who seriously think that those plasstic and metallic combs that you can buy cheap are any good. Tweezerman is the best. Brushes in everyday use are on table, in brush pouch are the ones in professional use.

9. Specials
And for last i represent some stuff that i have tried but you cannot buy from Finland (exept maybe from online shops).

In front:
DuWop Reverse lipliner, does same thing than Guerlain Divinoran Cupidon, but is colourless and little bit waxy
Stila Color Courier, multi-use stick, quick nude, soft and thick pencil for cheeks, lips, lids etc
Shiseido lipstick, my precious, legendary lipstick used by geishas wrapped in piece of paper

Shadoes/blushes from left to right:
Hard Candy eye shadow, Firefly, funny package but not much pigment, not very good quality
Bobby Brownblush, 10 Blushed, hyped but not that amazing, just another ordinary blush
Nice Face blush, natural, creates natural blush on your cheeks, one of my favourites but i use it only rarely now (you can see the bottom) because price doesnt appeal to me (in 2006 it cost me 24€)
Smashbox iloose eyeshadow, Smashing Ingenue, lovely colour, could have more pigments
Diane von Furstenberg duo, Lemon ice/Nirvana, as famous brand as Furstenberg there is hardly any pigment on it, stylish case, but thats it
Jane Radiation loose shadow, 4 Good Fairy, silvery all around shimmer for cheeks, browbone, lids or even on your neck if you want to glow from head to toe, be carefull when opening otherwise you just sprinkle it all over your makeup table
MAC eye shadow, shade Contrast, hyped but overprised so called professionals favourite, not enough stuff for the price and quality isn’t that amazing either, I’d rather buy Grimas, better quality and much much cheaper =)
Prestige shadow, shade C-96 Onyx, similar colout to Biotherms Play on shadow, pigment could be better
Trucco shadow, shade Venus, made by haircare product manufacturer Sebastian, good pigments and nice colour
Benefit Show Offs, shade Bambi, all over glimmer, funny shade that looks peach in tube but pink on skin, high pigments

Other products:
Palladio Rice Powder, made of rice, use for highlighter and make up setter, not tested on animals, package is awqward, lid isn’t very tight because of squred shape
Les Botaniques botanical face powder, Oopsidaisy, despite of funny daisy rather dull product, might go for small make up correction, otherwise useless
Benefit Lemon Aid tone correcting primer for eyes, legendary eyelid primer, lovely product but maybe little bit too dry, goes flaky rather easily, can be used without eye shadow to bring light to your lids, stylish package
Benefit Bathina Body so Fine, the best body scent in the world, creamy, slightly shimmering, apply with velvet puff all over. Say in the package: ” The silky velvet finish is slightly naughty and totally irresistible. This is all you will want to wear.” I’m in love!

2 Comments

 1. ruusu says:

  Ihotyyppisi kuulosti samanlaiselta kuin omani, joten kokeilepa kosteusvoiteeksi Kanebon Sensai Silk -tuotteita. Itselleni ne ovat ollleet tähän asti ainoat, jotka imeytyvät hyvin, kosteuttavat eivätkä aiheuta finnejä. Tyyriitä kyllä, mutta pullot ovat puolta isompia kuin muissa sarjoissa. Laivalta ja usein Hulluilta päiviltä saa halvemmalla. Softening lotion alle ja jokin kolmesta kosteusvoiteesta päälle. Itse käytän kolmosta, koska ihoni on niin pintakuiva. Puhdistustuotteetkin ovat erinomaiset. Mudsoap kuorii hyvin kevyesti ja meikin poistoon sopii se pumppupullossa oleva öljyisempi tuote.

  1. Rhia says:

   ruusu – Kiitos vinkeistä, pistän tuotteet muistiin vaikka tämän postauksen kirjoittamisesta onkin jo vierähtänyt parisen vuotta aikaa ja ihoni on tässä välissä muuttunut jonkin verran. Näppyjä tulee vähemmän. Iho on vähemmän pintakuiva meikkipohjan vaihduttua nestemäisestä mineraalimeikkiin ja sekin varmaan osaltaan auttanut näppyjen vähenemiseen. Mineraalimeikki on myös auttanut ihon rasvoittumiseen sillä se on ainoa meikki joka kestää ihollani hyvänä pitkän päivän nuhraamatta ja kiiltelemättä sen ihmeemmin.

   Hassuinta on että ihonhoitoni on tällä hetkellä jokseenkin retuperällä. Puhdistukseen käytän Apteekin ACO-sarjan vaahtomaista puhdistusainetta joka on samantapaista kuin postauksessa mainittu Vichy, mutta hieman kevyempi ja iholleni paremmin sopiva. Kosteutukseen Erisanin herkän ihon kosteusvoidetta tarvittaessa, en siis välttämättä edes joka päivä jos en meikkaa. Meikin alle kosteutan kyllä aina. Ainoa asia joka tällä hetkellä harmittaa on ihon läikikkyys joka ei tunnu muuttuvan miksikään vaikka ihon muut ominaisuudet ovat muuttuneetkin. Kasvoissani on punaiset läiskät otsalla kulmakarvojen välissä sekä nenän molemmin puolin poskilla. Suurin osa meikkaamiseen käyttämästäni ajasta menee näiden läikkien peittämiseen.

Comments are closed.