Martinellista Hanna Saréniin


Tein keskiviikkona jotakin mitä en ole tehnyt aikoihin. Kävin kaupungilla kiertelemässä ja poikkesin sekä Seppälään että H&M:ään. Hämeenkadun Seppälä teki sinänsä vaikutuksen että liike vaikutti kovin mannermaiselta ja modernilta. Ainoa miinus tuli ikävästi kilisevistä metallihenkareista joissa vaatteet eivät meinanneet pysyä kunnolla. Tutkailin läpi paljon hehkutetun Seppälä by Hanna Sarén-malliston. Olin sikäli yllättynyt että mallit olivat ihan kivoja ja
materiaalit vaikuttivat kohtalaisen laadukkaille, paljon hyvälaatuista villakangasta, ohuita neuleita ja napakkaa trikoota. Jännittävää oli erilaisten materiaalien uudenlainen yhdistely. Esim yhdessä mohair-neulemekossa oli silkki-vuori ja sifonkiset hihat. Hanna Sarén käytti mallistoon paljon mustaa, turkoosia ja lilaa, mutta myös perusbeige, kirkas punainen ja valkoinen olivat edustettuina. Mallistossa oli paljon kivoja yksityiskohtia kuten rypytyksiä ja rusetteja. Ei pöllömpää. Täytyy myöntää että Seppälä on onnistunut oivasti kasvojenkohotuksessaan. Martinelli-mallistoa myyneestä teinikaupasta on kasvanut moderni muodikas ketju. Aplodit!

Kuvat / Pictures: Seppälä


ENGLISH SUMMARY:
On wednesday I did something I haven’t done for ages. I was walking in town and went to browse some clothing shops. In Seppälä I checked new Seppälä by Hanna Sarén-collection. I was surprised about the good quality of materials and nice detailes. Hanna Sarén combined different materials in exciting ways, like in one knitted mohair dress that had silk lining and chiffon sleeves. Lots of ruffles, pleats and bows. Colours were black, turqoise and lilac, but also natural white, beige and bright red. Well done!