August in my mind

Kyllä se nyt on tunnustettava että kesä alkaa olla ohi. Vaikka päivät ovat vielä lämpimiä niin parhaiten syksyn tulemisen huomaa siitä että pyykki ei enää tahdo kuivua parvekkeella ja kasvit alkavat muuttua ruskeanpuoleisiksi. Lisäksi opin juuri jotain uutta Suomesta ja syksystä.

Oletteko koskaan kuulleet juhlista nimeltä venetsialaiset? Minä en ollut, siitäkään huolimatta että Tampereella niitä juhlittiin menneenä viikonloppuna kuulemma jo toista kertaa. Lyhyestä virsi kaunis: venetsialaiset ovat kuuleman mukaan jo yli 100 vuotta länsirannikolla juhlittu elokuun lopun juhla. Ikäänkuin syksyinen juhannus: poltetaan kokkoja, ammutaan ilotulitteita, grillataan, harrastetaan kuutamouintia, sytytetään ulos kynttilöitä, ulkotulia ja paperilyhtyjä. Siis aivan täydellinen tapa juhlia sadonkorjuuta ja syksyn alkamista.

Olen ikäni haaveillut omistavani puutarhan jotta voisin järjestää syksyiset puutarhajuhlat. Sellaiset missä tanssitaan omenapuiden alla, soitetaan savikiekkoja vanhalla grammarilla, herkutellaan salaateilla ja suolaisilla piirakoilla, sytytetään paperilyhtyjä ja kynttilöitä ulos, nautitaan lämmitettyä mausteista punaviiniä ja kääriydytään huopiin kun ilta alkaa pimentyä. Mä vannon että ensi vuonna järjestän venetsialaiset, sitten vaikka tuossa parvekkeella (jotenkin en usko että vuodessa ehdin säästää niin paljon että saan ostettua vanhan puutalon ja sen puutarhan…). Muistuttakaa mua sitten hyvissä ajoin!

Syyskuun alkajaisiksi muistellaan nyt vielä vähän mitä kesällä tapahtui… nyt ah niin muodikkaan Instagramin muodossa. Heinä- ja elokuun kollaasit olkaa niin hyvät.

IN ENGLISH
I must now admit that Summer is finally over. Even though the days are still warm you can feel the Autumn in the air: laundry doesn’t get dry on the balcony anymore and plants are starting to turn brown. I also reacently learned something new about Finland and Autumn.

I assume that none of you my foreign readers have ever heard of Venetian Party in Finland (you must know the real Venetian Carnival in Venice). Well, most Finns haven’t heard about them either even though they know the actual Carnival. But apparently it is already over 100 years old tradition on the West Coast of Finland. At the end of August people gather together, burn bonfires, grill good food, go for nightly swims, lit up some paper lanterns and candles and celebrate. It is like the Harvest Feast, but it’s only called Venetians. Funny thing is that even though it is a long and still ongoing tradition, most Finns don’t know anything about it.

Most of my life I have dreamed about a garden so that I could arrange Autumn feast in the garden. You know, the kind of feast when you dance under the apple trees, play old records on the gramophone, eat delicious salads and pies, lit up paper lanterns and candles, consume intoxicating amounts of warmed spiced red wine and wrap yourself inside warm blankets when it gets chilly at night. I swear I will organize Venetians next year, even if it is just on our balcony (somehow I don’t believe that we are in just one year able to save enough money to buy our own house and garden…). Remind me next year in time!

But even though it is getting colder and darker, let’s remember the summer little while longer… with oh so popular Instagram. July and August collages for your pleasure.

july2013

HEINÄKUU
1. Herkullista grilliruokaa / 2. Uudet hopeiset kengät

3. Vintage-kampausten työpaja / 4. Kaunis rantamaisema
5. Sunnuntaiaamun meikki / 6. Uudet 20-luvun kengät

JULY
1. Yummy grillfood / 2. New silver heels

3. Vintage hairdo workshop / 4. Lovely scenery by the lake
5. Sunday morning make up / 6. New 20’s leather heels

August2013

ELOKUU
1. Kahvitauko kirppiksellä / 2. Ensimmäinen sienisaalis
3. Aurinkoinen aamu metsässä / 4. Kaunis paketti

AUGUST
1. Coffee break at flea market / 2. First mushroom harvest
3. Sunny morning in the forest / 4. Pretty parcel I recieved

6 Comments Add yours

 1. Hehkuvainen says:

  Viime vuonna kävin katselemassakin venetsialaisia, tänä vuonna en jaksanut. Ilotulitus oli kuulemma oikein kaunis, joten ehkä olisi kannattanut raahautua paikalle. Hauskaa että sait eksoottisen kuuloisen nimen juhlalle, jonka olet aina halunnut järjestää :).

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Ilotulituksia on aina kiva katsella, kun niitä näkee niin harvoin. Meille hervantalaisille on tulossa seuraavan kerran ilotulitus perjantaina kun juhlitaan Hervannan 40-vuotissynttäreitä. Itsellä tyssää tapahtumiin meneminen aina siihen ettei huvita tuppautua siihen hirveään ryysikseen mikä nykyään aina tapahtuu, oli tilaisuus mikä hyvänsä. Perjantainen ilotulitus kyllä näkyy meille kotiin joten ehkäpä järjestämme myöhästyneet minivenetsialaiset isännän kanssa tuolla parvekkeella samalla kun katselemme sitä ;)

 2. limperi says:

  Tuo Riksin sarjan kirjan kannen muistan nuoruusvuosiltani, tuntuu jännittävältä.

  1. Rhia says:

   limperi – Itseasiassa se on varsin viihdyttävää iltalukemista. Jännitystä ja vähän romantiikkaakin (hyvin hienovaraista tosin) samassa paketissa. On vielä mulla hiukan kesken kun luen sitä vain pari sivua kerrallaan nukkumaan mennessä. Tykkään myös tuosta kannen kuvituksesta ja se itseasiassa on se syy miksi ostin tuon kirjan.

 3. Elina says:

  Venetsialaisten kuvaus löytyy myös Muumeilta, se suuri elokuun juhla :) onkohan nyt Taikurin hattu -kirjassa.

  1. Rhia says:

   Elina – No kappas kappas, mutta minä kun en ole koskaan välittänyt Muumeista niin en tiedä Muumikirjojen tapahtumista oikein mitään :D Ehkä pitää nyt sitten alkaa niitä Muumejakin lukea…

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.