Endless junk!

Vielä kun aurinkoisia viikonloppuja riittää niistä kannattaa nauttia täysillä. Siksi lähdimmekin tänään aikaisin ensin maidonhakuun ja sen jälkeen Syysrestaurantapäiville Kangasalle. Heinäkuisilta Kesärestaurantapäiviltä en juuri ehtinyt kuvia nappailla mutta tänään oli rennompi meno ja ehdin ottaa jopa pari kuvaakin. Vaikka tapahtumasta melkein aina tarttuu jotain matkaan niin joskus on silti kiva vain katsella.

Syys-tapahtumassa myyjiä oli vain murto-osa kesä-tapahtumasta, mutta se ei suinkaan estä tekemästä löytöjä. Hintataso tuolla on kohonnut parin viimevuoden aikana reippaasti. Hintoja kannattaa kyllä vertailla sillä monilta myyjiltä löytyy samaa tavaraa. Ja tinkaaminen toki kannattaa aina. Itse en ole kovin hyvä tinkaamaan, mutta opettelen sitäkin.

Tällä kertaa ehdimme vilkaista myös harraste-parkin jonne autoharrastajat voivat jättää autonsa näytille tapahtuman ajaksi. Sieltä löytyi muutama tuttu kyyti sekä mm. upeasti entisöity Split-korimallin Kupla. Ikävä kyllä valokuva ei tee Kuplalle oikeutta. Autojen enemmistönä olivat toki Suomessa suositut 50-luvun leveät ja kulmikkaat amerikanraudat, mutta itse lämpenen parhaiten korkeille 10- ja 20-luvun ja pitkänokkaisille 30-luvun automalleille.

Aurinkoista päivää on vielä jäljellä joten saattaa olla että illalla käväisemme vielä sienimetsässä, saa nähdä miten jalat jaksavat kun kävelyä on tänään tullut jo jonkin verran. Mutta sitten vielä nippu valokuvia tältä päivältä.

IN ENGLISH
When there’s still some sunny weekends left this summer, we better take all the advantage there is. That’s why today we got up early to get some fresh milk from the farm and then after that straight to one of Finlands biggest swap meets, Autumn Restauranta-event. Their summer event was held just a month ago. Our vintage association had their own stall there so I didn’t have much time to take photos nor do finds. However today I wasn’t working so we had more time to wander around and snap photos. Even though I find something pretty much every time, sometimes it’s just nice to browse.

Autumn event had just the fraction of the sellers than the Summer event had, but that doesn’t prevent from doing some good finds. Price range has really gone up during recent years. And it’s also worth comparing prices, because many sellers have similar stuff for sale. And it’s always worth bargaining. I’m not particularly good at it, but I’m learning.

This time we also had time to check the vintage car park where people can leave their fancy cars during the event. We found couple familiar rides and also rather fabulously restored Split-model Beetle. Photo doesn’t do justice to it. Cars were mostly the oh so popular 50’s wide and pointy american cars, but I fancy more the high roofed 10’s-20’s cars and long nosed 30’s models.

There is still plenty of sunshine left for today, so we might even go to do some mushrooming in the forest. We’ll see how our legs work, we have already been walking quite a lot today.

syysRR1

syysRR2
Söpö nukkepariskunta, ulkonäön perusteella
kovasti rakastettuja ja leikittyjä. /

Cute doll couple, much loved and played with,
based on how they look.

syysRR3

syysRR4
Kemisti-setti / Chemistry set

syysRR5

syysRR6

syysRR7

syysRR8

syysRR9

Jos katsot tarkkaan voit nähdä minut
ja isännän puskurissa. /

If you look closely you can see me
and hubby in the bumper.

syysRR10
 Yksi suosikeistani. / One of my favourites.

syysRR11

 Hienosti entisöity kupla. / Nicely restored Beetle.

syysRR12
Omat löytöni: 
kolme tarpeellista aluspaitaa, vanhoja postikortteja ja nappeja
ja sisäisen steampunkkarini toiveostos: hitsarinlasit /
My finds:
three much needed chemises, old postcards and buttons
and something from my inner steampunkers wishlist:
welders goggles

9 Comments

 1. Hehkuvainen says:

  Kemisti-setti! Ooh ja wau :). Tiedänpä pari ihmistä jotka olisivat tapelleet noista hitsarinlaseista… melkoisen hieno löytö!

 2. Susan says:

  Great pickings, I love those postcards!

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Myyjällä oli noita hitsarinlaseja itseasiassa kaksi paria ja hän yritti saada meitä ostamaan molemmat, katsos isännälle kanssa :D Tämä naismyyjä jopa esitti ehdotuksen että tarjoilisin isännälle aamupalan vuoteeseen ylläni pelkät hitsarinlasit ;) meinasin tikahtua nauruun! Mutta emme siitä huolimatta ostaneet niitä toisia.

   Susan – Thanks! Postcards were lovely and quite a good bargains aswell. Unfortunately the guy had already sold most of his cards and there was only couple left. One of the cards is actually a photo of a girl with bike. I collect old bike photos. I have about 20 of them now. They are surprisingly hard to find.

 3. Lotta says:

  Aivan hurmaavia aluspaitoja ja nappeja! Mekin käytiin tänään Wanhan ajan markkinoilla naapuripitäjässä, vaan jäi kirrpissormia kutittamaan, kun ei siellä ollutkaan mitään vanhaa rojua, vaan keskiaikaisia perinnesoittimia, komeljanttareita ja nukketeattteria. Mukavaa kyllä, mutta juunou.

  1. Rhia says:

   Lotta – Siellä olis ollu kaksi pahvilaatikollista hurmaavia aluspaitoja. Keski kauan valita! Luulen että tuo päällimmäinen suorareunainen on vähän vanhempi… Kalsonkeja oli myös mutta ne oli pieniä. Kirppiskutina on kyllä mälsä homma! Sitä kun ei voi raapia.

 4. Desiree says:

  I’m so glad you scored some more chemises, if anyone should have them, it’s you!! The dolls look like they’re sweethearts and I do hope they go to a good home and no-one separates them. What a wonderful day, it’s interesting to me that you’re in a way counting down the weekends to autumn, I can understand how you’ll both be keen to make the most of the long days and sunshine, getting outdoors and enjoying life! xoxo

  1. Rhia says:

   Desiree – I finally managed to try the chemises on, thankfully they all fit, allthough two of them are a bit on the skimpy side. The person selling them dolls, said that he only sells them as a pair. He estimated that they are from around 30’s or so. Summer here in Finland ends so quickly and turns into rainy and cold Autumn (I hate rain because it ruins my shoes, and I don’t have pretty wellies to wear and unfortunately Melissa boots don’t suit my feet). Very rarely we get to enjoy sunny weekends all the way untill the snow comes in November.

 5. Omppu says:

  Ooh! Miksi, voi miksi en ole tiennyt näistä markkinoista mitään ennen?

  nimim. Tahtoo ne hitsarinlasit ;)

  1. Rhia says:

   Omppu – Jaa-a :D ei sitä tapahtumaa hirveästi mainostella muuta kuin harrastajien piireissä. Kyseessä on siis Tampereen Mobilistien järjestämä tapahtuma mikä on alkanut ihan vain autovaraosien myynti-tapahtumana. Mutta nykyään siellä on paljon muutakin tavaraa myynnissä. En tiedä kuinka pitkään sitä on järjestetty mutta varmasti yli kymmenen vuotta jo ainakin, luultavasti kauemminkin.

Comments are closed.