Peasantly cute (pun intended)

Ei voi kuin ihmetellä että miksi ihmeessä istun täällä tuorekelmua päässä. Kaikkea sitä ihminen kauneutensa eteen tekee. Toisin sanoen, kokeilen tässä ensimmäistä kertaa hiusten hennavärjäystä. Tästä aiheesta jatkan lisää toisella kertaa. Nyt minun piti esitellä teille toinen paitaprojekti joka toteutui ideasta valmiiksi vähän nopsempaa kuin edellinen silkkipusero.

Olen yrittänyt etsiä kirjailtua peasant-pusero tyyppistä kesäpaitaa, tuloksetta. Tai no paitoja on löytynyt, mutta ovat aina olleet liian pieniä. Joten oli sitten tehtävä tämäkin homma ihan itse. Muutama kuukausi sitten törmäsin Jyväskylässä kirppiksellä kahteen hauskasti kirjottuun valkoiseen puuvillaverhoon ja idea alkoi hahmottua varsin nopeasti. Verhon alareunan näyttävä kirjailu sopi hienosti paidan miehustaan, väliin oli häveliäisyys-syistä ommeltava kapea kangassuikale. Verhon reunakirjailua hyödynsin myös hihansuissa. Muutoin paidan malli on varsin yksinkertainen. Mieluiten olisin halunnut puseroon kirjailua muillakin väreillä, mutta on tämä nätti näinkin. Pääntien sulkee ohuesta langasta virkattu nyöri.

IN ENGLISH
I can only wonder why I’m sitting here cling film on my head. The things people do for prettiness. In other words, I’m trying henna dye for my hair for the first time. I will continue about this issue some other time. Now I’m going to show you my other blouse project, which proceeded from idea to finished item much faster than my silk blouse did.

I have tried to find embroidered peasant style summer blouse for some time now, without luck. Well, there has been peasant blouses, but always too small. So yet again, I had to make it myself. Couple months ago I found two white embroidered cotton curtains from flea market. Idea occurred to me pretty fast. Bottom edge embroidery suited the bodice quite nicely, all though I had to put a strip of fabric under the center to keep the blouse decent enough. I also used embroidered edge on the sleeves. Otherwise the style is pretty simple. I’d rather have multi coloured embroidery, but this is quite pretty as it is. Neckline is closed with thin crochet ribbon.

 peasant

peasant2

peasant1

peasant3

peasant4

5 Comments

 1. Your curtain blouse turned of beautifully!

 2. Hehkuvainen says:

  Toinen hennaaja toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi hennavärjäyksen maailmaan! Jään jännityksellä odottamaan kokeilusi tuloksia :). Upea paita, tahtoo kans!

  1. Rhia says:

   thorne garnet – Indeed it did, all though wearing it with these jeans isn’t the most flattering way. But I love it anyway.

   Hehkuvainen – Newbie-hennaaja kiittää. Kamalan sottaista ja hidasta puuhaa se on, mutta lopputulos oli parempi kuin odotinkaan.

 3. Karakali says:

  Oi, idea joka selvästi kaipaa härskiä kopiointia ;) Kunhan jostain löytyisi kivaa kangasta… Hei, en tiedä miten tämä sopii tyyliisi mutta on ihana idea!

  http://www.scjohnson.com/en/family/family-economics/12-07-16/Doily-T-shirt-Embellishing.aspx

  1. Rhia says:

   Karakali – Siitä ihan vapaasti vaan kopiointiin :D toivottavasti löydät jonkun hyvän kankaan. Hei tuo t-paita-hommelihan on aivan loistava. Tuunasin yhden t-paidan joskus pari-kolme vuotta sitten enkä oikein ole siihen tyytyväinen, mutta nytpä sain tuosta doily-ideasta uuden idean jolla fiksaan paidan käyttökelpoiseksi. Se on nimittäin “bändi”paita yhdeltä ikimuistoisimmista keikoista jolla olen koskaan ollut ja haluaisin ottaa sen käyttöön mutta semmonen perusteeppari ei oikein ole mun juttu. Mutta nytpä siitä tulee mun juttuni parilla pitsiliinalla ;) Kiitos vinkistä!

Comments are closed.