Green smoothies don’t cure the flu

Noniin, se kevätflunssa sitten sai minutkin vaikka olen yrittänyt esilääkitä itseäni vitamiinipitoisilla viherpirtelöillä. Ei auttanut, joten yskin parhaillaan keuhkojani pihalle ja niistän kolmen minuutin välein. Mutta ei hätää, kävin juuri kaupassa täydentämässä nessu-varastojani joten niiden turvin pystyn esittelemään teille vihdoin tämän yhdenkin iisakin kirkon jota on ainakin suunniteltu kauan ja hartaasti.

Reipas vuosi sitten kyselin lukijoiltakin mielipiteitä siitä millaisen puseron tekisin, sillä en vain osannut päättää. Loppujen lopuksi päätin että malli oli parasta pitää mahdollisimman simppelinä koska kankaan kuosi on niin kirjava. Päädyin tähän 20-luvun henkiseen suoraan malliin jossa on terävät kauluset ja kangaspäällysteiset pallomaiset napit. Ikävä kyllä napit hieman hukkuvat kankaan kuvioihin, mutta kangaspäällysteisissä napeissa on jotain niin söpöä että halusin tähän ehdottomasti sellaiset.

Nyt menen tekemään itselleni vielä yhden viherpirtelön ja lukemaan Sookie Stackhousen seitsemättä osaa jonka isäntä ystävällisesti minulle osti muuten-vaan-lahjaksi. Ihanan höpsö.

IN ENGLISH
Well well, the spring flu finally got me, even though I have tried to pre-medicate myself with vitamin-saturated green smoothies. Didn’t help, so right now I’m coughing my lungs out and blowing my nose every three minutes. But not to worry, I just re-stacked my paper tissue supply so I’m able to finally show you one of my long-term projects. Well, atleast I have been planning it long and hard.

Over year ago I was asking your opinion about what kind of blouse I should make. I just could not decide. In the end I decided that with this print fabric it would be best to keep it simple. I ended up with this 20’s style number with sharp collar and fabric covered buttons. Unfortunately buttons disappear a bit to the print, but I just had to have them because they are rather cute.

And now I think I’m going to make myself one more green smoothie and go and read seventh Sookie Stackhouse-novel. My hubby got it for me as a present, just for the hell of it. Isn’t he cute!

blouse1

Never mind ryppyiset hihat, olen flunssan takia hikoillut tänään
kuin pieni porsas. /
Never mind my wrinkly sleeves, because of the flu I have been
sweating today like a little piglet.

blouse2

2 Comments

  1. get well so you can enjoy spring

    1. Rhia says:

      thorne garnet – I hope this is only a quick little flu. Atleast it has been advancing rather rapidly from sore throat into coughing and sneezing. That usually hints that it will be short. But we’ll see. I will be medicating myself with more green smoothies that hopefully boost up my vitamin levels.

Comments are closed.