Antique addition, vintage find, selfmade cuteness

Nyt kun Vapriikki-Vintage on kunnialla hoidettu alta pois (ISO KIITOS kaikille ihanille asiakkaille ja muille tervehtimässä poikenneille!) voin esitellä teille pari uutta hankintaa.

Isäntä ja minä omistamme aika vähän antiikkia, mutta jokin aika sitten kokoelmamme karttui jännittävällä löydöllä. Törmäsin kirpputorilla erikoiseen puiseen rasiaan. Hintalapussa luki vain “antiikkinen laatikko 20€” joten oli ilmiselvää että rasian myyjä ei tiennyt mikä se on. Itsekään en osannut arvata mihin tarkoitukseen tätä erikoista esinettä oli käytetty enkä todellakaan arvannut että sellaista olen juuri yrittänyt etsiä jo vuosia. Monet ystävät esittivät hyviä arvauksia käyttötarkoituksesta mutta isäntä lopulta onnistui selvittämään totuuden.

Olen jo vuosia sitten ostanut kirpputorilta useita stereokuvia, pahvisia kortteja joissa on kaksi lähes identtistä valokuvaa rinnakkain. Näiden kuvien katselulaitetta en kuitenkaan ole onnistunut löytämään. En ennenkuin nyt. Mysteerilaatikko on kuin onkin stereokuvien katselulaite. Tällä nimenomaisella laitteella, grafoskoopilla,  saattoi myös katsella kuvia ja tekstiä suurennuslasin läpi. Valitettavasti tästä yksilöstä puuttuvat sekä suurentava linssi että stereokuvien katseluun tarkoitetut pienemmät linssit. Yritämme kuitenkin jos saisimme isännän kanssa entisöityä tämän upean laitteen.

Muut uudet jutut ovatkin sitten vaatepuolelta. Viikonlopun vintage-tapahtumaa varten päätin tehdä vihdoin ruudullisen 30-luvun tyylisen liivimekon jollaista olen kaivannut vaatekaappiin jo pidempään. Liivimekko onnistuikin yli odotusten vaikka ehkä aavistuksen epäröin kankaan värin sopivuutta. Huoleni oli turha, väri sopii täydellisesti. Vielä iloisemmaksi tulin kun löysin vintage-kojuista siniharmaan kevyen villajakun joka sopii liivimekon kanssa yhteen erinomaisesti. En ole jakkupuku-ihmisiä, tunnen itseni niissä liian viralliseksi ja jäykäksi, mutta tälläinen kevyt puseromainen jakku toimii paljon paremmin.

IN ENGLISH
Now when the vintage fair is finally finished (HUGE THANK YOU to all my lovely customers and others who stopped by to say hello!), I can show you couple new acquisitions.

My hubby and I own just a little bit of antique, but recently we were able to get one very exciting item. I bumped into this odd box in a flea market. Price tag said just “antique box 20€” so obviously the person selling it didn’t know what it is. I could not guess what it was meant for and I certainly did not guess that I have tried to find one like it for years. Many of our friends tried to guess what it is, but my hubby finally figured out what it actually is.

I have owned several stereoscopic pictures for years. They are cardboard pictures with two almost identical photos side by side. I haven’t been able to find equipment for watching these pictures. Untill now. This mysterious box is, infact, a machine for watching stereoscopic pictures. This particular equipment, graphoscope, is also for viewing photos and text through magnifying glass. Unfortunately this individual has lost it’s lenses, the magnifying one and also both of smaller lenses meant for watching stereoscopic pictures. However me and my hubby are trying to restore this magnificent thing.

My other new items are in my wardrobe. For the vintage fair I decided to finally make the plaid 30’s pinafore dress, I have been coveting for ages. It turned out great, even though I itsy bitsy doubtfull about the colour of the fabric. But that worry was unnecessary, colour was perfect. And I was even happier after I found smoke blue light jacket from the fair. It matches the pinafore amazingly well. I’m not really jacket suit person, but  this kind of light blouse-like jacket without lining works much better.

mysteerilaatikko
Tältä mysteerilaatikko näytti kirppiksellä. /
This is what the mystery box looked at the flea market.

graphoscope
Grafoskooppi in action, joskin ilman linssejä. /
Graphoscope in action, even though without lenses.

wooljacket
Siniharmaa villajakku (vaatii ehkä vähän päästöä saumoista)
liivimekon ja tuunattujen kenkien kanssa./

Smoke blue jacket (just little bit letting out the seams perhaps)
with my new pinafore and revamped shoes.

evening
Bonuskuva:
Tältä näyttävät iltani useinmiten. /
Bonus photo:
This is what my evenings look like most of the time.

2 Comments

  1. Hehkuvainen says:

    Mahtava kirppislöytö O_o! Kiitos vielä vinkeistä hatun kanssa; sisänauhan poistaminen ei ihan riittänyt, mutta ulkonauhan uudelleen asettelu taitaa toimia :). Ehkäpä voin tänä vuonna osallistua uuden hattuni kanssa hattukävelylle, jos sellainen jälleen järjestetään!

    1. Rhia says:

      Hehkuvainen – Niin oli! Pidin hintaa ensin vähän kalliina kun en tiennyt mikä laite on, mutta kun kuulin sen käyttötarkoituksen niin maksoin ilomielin sen 20€. Hyvä jos sait hatun sopimaan. Jos se vielä tuntuu turhan napakalta päässä niin sitten vain höyryn kanssa sitä vähän venyttelemään. Helpoiten se käy niin että jos löytyy kulho (ei muovinen) jonka suu on ihan aavistuksen suurempi kuin hatun sisäympäryysmitta niin se hattu kiskotaan siihen kulhon suulle (ei liian syvälle) ja sitten ulkopuolelta annetaan höyryraudalla höyryä. Raudan ei tarvitse koskea itse hattuun, kunhan höyryä menee siihen kankaaseen. Sitten annetaan jäähtyä ja kun hattu on jäähtynyt sen pitäisi myös olla vähän venynyt. Kannattaa kumminkin mitata tarkkaan se kulhon suun ympäryys kulhon ulkopuolelta ja hatun sisäpuolen ympäryys että niissä ei ole eroa kuin puolisen senttiä tai sentti maksimissaan, ettei tule liian suuri hattu :D

Comments are closed.