Inhaling the spirit of big C

Jos olet lukenut blogiani pidempään, saatat jo tietää että olen jokseenkin jouluihminen. Inhoan sitä että joulutavaran myynti alkaa jo lokakuussa, mutta joulukuu, silloin saa joulu näkyä ja kuulua. En välitä niinkään siitä joulun uskonnollisesta sanomasta, enemmän minuun vetoaa sellainen hyväntahtoinen joulumieli ja -musiikki,  jouluinen askartelu-paskartelu ja perheen kanssa yhdessä vietetty aika. Sekä tietysti joulu-ruuat joita rakastan.

Meillä joulukoristelaatikot tuntuvat lisääntyvän lähes itsestään, sillä hankin joka joulu muutamia uusia koristeita. Joko valmiina kaupasta tai itse tehden. Viimevuonna askartelin paperitähtiä ja sydänkoreja. Tein viime vuonna myös ohjeen pieniin pehmoluistimiin jotka näyttävät söpöiltä kuusessa tai ikkunassa. Pari vuotta sitten tein meille englantilaiseen tyyliin joulusukat. Toissajouluna askartelin kynttiläkruunun.

Koska joulukuu on käsillä aivan kohta, kävimme isännän kanssa jokavuotisella tunnelmanhakureisulla Marjamäen Pajutilalla. Tonttujen kolosta huolimatta joulutunnelma oli jäänyt vähän likilaskuiseksi eikä käteen jäänyt enää niin kouriintuntuvaa joulun tunnelmaa kuin aiempina vuosina. Isännän mielestä tänä vuonna erottui selkeä turistimainen mutta hintava massatuotanto, kun aiemmin mielikuva on ollut rippusen enemmän kotikutoinen ja kodikas. Muutama kaunis kuva tarttui kuitenkin kameraan.

Aiemmat postaukseni Pajutilalta löydät täältä & täältä.

IN ENGLISH
If you have been reading my blog a bit longer, you might already know that I’m sort of a Christmas-person. I hate the fact that they start selling Christmas stuff in October, but in December, then Christmas should be loud and clear. I don’t care about the religious message, I fancy more of a Christmas spirit and music, handcraft things and time spent with family. And of course Christmas food, which I love.

We have several boxes of Christmas decoration and they seem to multiply almost on their own. I like to get something new every year. Either straight from shop, or by making it myself. Last year I made some paper stars and heart baskets. I also made tutorial for tiny skates which look cute on the three or in your window. Couple years back I made english style Christmas stockings for us. Two years back I made chandelier.

Because December is almost here, me and my hubby went to our annual trip to Marjamäki Willow farm. They even had little den for elves and everything, but somehow the Christmas spirit wasn’t as strong as it has been on previous years. I was a bit disappointed. Hubby said that this time the feeling was more like expensive mass production for tourist than the homemade and cozy feeling what they’ve had before. However I still managed to get couple pretty photos.

My earlier posts about Willow farm you can read here & here.

 
Dr Who, HELP! En varmaan koskaan pystyisi hommaamaan
mitään valkoisia enkelipatsaita, liian creepyä! /
Dr Who, HELP! I’m probably never able to get any white
angel statues, way too creepy!


Iskin silmäni tähän! / I got my eyes stuck on this!


Queen Rhiannon on the go!

9 Comments

 1. When i saw those angels, I thought the same thing! I love Dr.Who. The crown is beautiful, but looks looks it would hurt.

 2. Hehkuvainen says:

  Minulla on jouluun aikalailla samanlainen suhtautuminen kuin sinulla. Tänä vuonna meinasi tulla vaikeaa joulukorttien kanssa, en tiedä mistä johtui mutta ei millään meinannut syntyä. Jotenkin puuttui inspis. Mutta nyt inspis on iskenyt riittävän monta kertaa ja kortteja on valmistunut riittävästi, huh. Tuo kruunu on mahtava, kyllä sun täytyy joku tuollainen saada :).

  1. Rhia says:

   Thorne Garnet – Perhaps we’ve been watching too much Dr Who :D They had the whole yard full of those angels, in different sizes and shapes. The creepiest thing is that the owners actually live there so basically that army of angels is on their yard. It really gives me the chills when I think about it. That crown was actually quite soft metal so it could be molded to the shape of one’s head. So I don’t think it would hurt that much.

   Hehkuvainen – Mä en oikeastaan edes lähetä joulukortteja. Pari korttia sukulaisille, mutta muutoin lähetän jouluterveiset blogin tai tekstareiden välityksellä. On tietysti ihan kiva saada joulukortteja, mutta silti pidän sitä jotenkin turhana. Kun ne menee kuitenkin suurimmalla osalla ihmisistä roskiin niin mietin aina sitä roskan määrää aina joulun jälkeen… Itseasiassa toivoin jo isännältä kruunua joululahjaksi ;)

 3. Moarre says:

  Weeping angels <3 Mutta en miekään kyllä niitä omalle pihalleni ottaisi..

  1. Rhia says:

   Moarre – No ei! Mä paskoisin housuihini joka kerta kun näkisin ne iltahämärissä… :D

 4. Mia says:

  Vihaan joulua =(
  Mutta nuo sievät kuomuvaunut ottaisin ihan mieluusti hyllylle pitsikuomuisten viereen..käsitin kuvasta että olivat koristekamaa hyllyyn??

  1. Rhia says:

   Mia – Ei kyllä ne oli ihan aidon kokoiset, ei ne hyllylle mahdu :D

 5. Mia says:

  Hinta?

  1. Rhia says:

   Mia – en katsonut mutta tuon paikan hintatason tietäen useamman satasen saa pulittaa.

Comments are closed.