All on board

Sisustusprojektit, ne tapahtuu meidän taloudessa hitaasti ja harkiten. Hitauteen on monesti syynä ihan talonemännän laiskuus ja saamattomuus, mutta ei nyt mennä siihen sen tarkemmin. Tälläkertaa valmistui nopea (jos nyt välttämättä haluaa kutsua 1,5 kuukautta nopeaksi) pikkuprojekti työpöytäni yhteyteen. Koska näyttää pahasti sille että työpöytäni tahtoo täyttyä pienistä lippusista ja lappusista päätin hommata jonkinlaisen ilmoitustaulun niiden järjestämiseen.

Työhuoneella pyöriskeli pari ilmoitustaulua tyhjän panttina joten päätin tuunata niistä toisen tähän tarkoitukseen. Olohuoneessamme on seiniä lukuunottamatta pääasiassa tummia värejä. Verhoissa tummanpunaista ja pellavanväriä, kalusteissa mustaa ja tummanruskeaa. Ilmoitustaulun pääväritys saisi olla siis jotakin tummanpunaisen, ruskean ja mustan välimaastosta.

Tuunattava ilmoitustaulu oli edellisiltä väreiltään (sekin joskus vuosia sitten tuunattu) sinivalkoinen. Ensimmäiseksi maalasin valkoiset kehykset. Ja kuten tiedätte, mielelläni käytän valmiina varastosta löytyvää tavaraa joten tähän hommaan käytin kaapeista löytyviä vanhoja askartelumaaleja. Sekoitin mustaa ja keltaista saadakseni aikaan jonkinlaista mustanruskeaa. Maali kuultaa paikoitellen hieman läpi joka tekee hieman rustiikkisempaa ilmettä.

Ensin ajattelin irrottaa sinivalkoraidallisen kankaan, mutta olin näemmä liimannut sen niin huolellisesti että irrottaminen ei tullut kyseeseen. Uusi kangas tuli siis suoraan vanhan päälle. Kankaan alle laitoin kerroksen ohutta vaatetusvanua tuomaan tauluun hieman pulleutta. Viininpunainen brokadi pala löytyi varastosta (samaa kangasta olen käyttänyt käsityöpussukkaani joka yleensä hengailee myös jossain lähettyvillä). Brokadin kiinnitin kuumaliimalla reunoistaan, liimatessa pingotin kangasta hieman saadakseni sen mahdollisimman sileäksi vanun yli. Kankaan kuvioita myötäillen pingotin taulun yli ohutta ruskeaa koristenauhaa ristikkäin. Rumat leikatut reunat ja nauhojen päät piilotin leveän kultapunoksen alle. Kuumaliima oli ystäväni myös tässä hommassa.

Viimeinen vaihe oli risteävien nauhojen kiinnittäminen keskeltä. Halusin kullanvärisiä nastoja, mutta sellaisia ei oikein valmiina löydy kaupoista. Ystäväni vinkkasikin että muovinastoista löytyy alta kullanvärinen metalli kun poistaa muovisen kuoren. Sattumalta kuitenkin löysin työkalupakistani kuperia kullanvärisiä huonekalunauloja. Ajattelin ensin että ne olisivat liian pitkiä ohueen ilmoitustauluun, mutta  sopivatkin yllättäen hommaan täydellisesti. Ja TA-DAH! Hienosteleva ilmoitustaulu on valmiina käyttöön!

IN ENGLISH
Interior decoration projects, those happen very slowly in our home. Most common reason for that is the lazyness of the lady of the house, but let’s not go into details. However this time I finished quick (if you especially want to call 1,5 months quick) little project for my work desk. Because it looks like my table quite often is covered with little notes I decided to organize them somehow. Message board would be perfect for the task.

At my boutique I had couple message boards available for use. So I decided to revamp one of those. In our living room the colour scheme is mainly dark, except the walls. Curtains are natural linen and wine red, furniture black and dark brown. That’s was also supposed to be the message board colours.

Previous colours of the board were white and blue (revamped by me about 15 years ago). First I needed to paint the frame. I like to use stuff straight from my stash so I used some old hobby paints I had. I mixed black and yellow to get some sort of brownish black. White paint shows through here and there to make it look more rustic.

First I was going to remove the striped fabric, but apparently I glued it on really  well it didn’t come of. So I just glued the new fabric on top. I also added one layer of thin padding under the fabric to make it look more plump. Fabric was found in my stash (have used the same fabric for my hand craft bag, it’s usually hanging around somehere nearby). I used hot glue for the fabric and stretched it slightly to make it smooth. Then I glued brown ribbons over the board, following the fabric pattern. After that I covered the fabric edge and ribbon ends with goldbraid. Hot glue was my friend in this task aswell.

Final thing was to pin down the ribbons. I wanted to have gold pins, but they are hard to get. My friend gave me a tip that there is golden metal under most colourful plastic pins. However I was able to find some furniture nails in my tool box. First I thought they would be too long for the thin board, but they actually work like a charm. And TA-DAH! My dandy message board is ready for use!


Reunojen maalaamisen jälkeen /
After painting the frame


Taulu in action / Board in action


Lähikuva huonekalunaulasta. Vanun ansiosta naula
painaa tauluun pienen montun. /
Close up of the furniture nail. Due to the padding,
nail creates little dent on the surface of the board.

7 Comments Add yours

 1. Elise says:

  Olen suunnitellut samanlaista! Jouluisin tulee kamalasti kortteja, eikä niille ole mitään kivaa paikkaa. Tosi hieno, onnistuit!

 2. Sanna says:

  Ihana! Nyt alkoi sormet syyhytä että tekis itekki jotain vastaavaa tuosta ilmoitustaulunromusta mikä mulla heiluu seinällä. :)

 3. that’s really pretty. Well done.

  1. Rhia says:

   Elise – Totta, joulukortteja on jotenkin hankala pitää esillä. Mummoni tapasi askarrella niistä sellaisen haitarin minkä pystyi pitämään vaikkapa ikkunalaudalla esillä.

   Sanna – Siitä vaan toimeen, kuumaliiman kanssa askartelu kävi tosi näppärästi. Itse tein pienen mokan kun edellisen kerran tuunasin tätä ilmoitustaulua ja liimasin kankaan koko alueelta erikeeperillä, taulusta tuli aika kova kun liima kovettui. Käyttökelpoisimpana taulu pysyy kun liimaa on vain reunoilla, silloin se ei ole nuppineulojen tai nastojen tiellä. Siksi nuo risteävät nauhat on tässä tapauksessa tosi kätevät, kaiken kiinnittämiseen ei tarvitse nastoja kun osan esim korteista voi työntää vaan nauhan alle.

   Thorne Garnet – Thank you, I’m really pleased how it turned out. Now it suits the current style of our home much better.

   nennaemilia – Kiitos, niin minustakin :D

 4. riina says:

  millä tuo reunalla oleva koristenauha on kiinnitetty?

  1. Rhia says:

   riina – se on kuumaliimalla kuten kaikki muutkin, paitsi risteävien nauhojen risteyskohdat niiteillä.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.