To the lift and back

Viime sunnuntaina minut oli kutsuttu Mekkoswäppiin. Se on kuin yksityiskirppis jossa ihmiset kokoontuvat jonkun kotiin tarpeettomine vaatteineen, vaihtamaan ja myymään niitä.  En ollut koskaan aikaisemmin ollut mukana Mekkoswäpissä mutta idea kuulosti erinomaiselta joten ajattelin että voisin kirjoittaa siitä myös Tamperelaisen Tyyliä & Tuunausta-palstalle. Tarjottavat hoidettiin nyyttikestiperiaatteella. Tässä teille pieni ohje miten Mekkoswäppiin valmistautuminen sujuu.

1. Valmista tarjottava, tässä tapauksessa pakastealtaan kinkkupasteijat.
2. Pakkaa ne pussiin ja jätä keittiön pöydälle odottamaan.
3. Pakkaa myytävät vaatteet ja asusteet.
4. Valmistaudu lähtöön. Ota vaatekassi ja käsveska ja poistu ovesta.
5. Kävele hissiin.
6. Poistuessasi hissistä alimmassa kerroksessa, tajua että jätit kotiin kamerasi jolla piti ottaa kuvat lehtijuttua varten.
7. Palaa hissillä ylimpään kerrokseen hakemaan kameraa.
8. Astu hissiin.
9. Poistuessasi hissistä alhaalla, tajua että kinkkupasteijat ovat edelleen keittiön pöydällä.
10. Palaa hissillä ylimpään kerrokseen hakemaan pasteijoita.
11. Nappaa pasteijat pöydältä ja kuuntele 15 sekuntia kuinka avopuolisosi nauraa sinulle ääneen.
12. Poistu huoneistosta, kävele hissiin ja astu hissistä alimmassa kerroksessa.
13. Pysähdy hetkeksi hissin ulkopuolelle ja mieti mitä unohdit tällä kertaa.
14. Tajuttuasi että kaikki on viimein mukana, kävele  autollesi.

Olen usein todennut että elämäni muistuttaa elokuvaa, lähinnä sellaista hieman surkuhupaisaa komediaa. Onhan se tietysti ihan kiva olla oman elämänsä filmitähti, mutta toisinaan olisi kiva elää ihan sellaista rauhallista ja hiljaista tylsää elämää kun ei tapahdu mitään kommelluksia. No pääsin lopulta Mekkoswäppiin ja sain lehtijuttunikin kirjoitettua. Sen voi lukea huomenna keskiviikkona (21.11.2012) Tamperelaisen verkkosivuilta. (Näyttää sille että toimitus on taas päättänyt siirtää julkaisupäivää ilmoittamatta minulle joten juttu luultavasti ilmestyykin vasta lauantain 24.11.2012 lehdessä.) Itse swäpissä pääsin eroon parista mekosta. Tavaran määrä sen sijaan ei vähentynyt sillä vaihdoin mekot pariin kankaaseen ja lepardibaskeriin.

IN ENGLISH
Last Sunday I was invited to Dress Swap Meet. It’s like private thrift shop in someones home, where people bring clothes and accessories they don’t need, for selling of swapping. I’ve never been in one before, but it sounded so much fun I also decided to write article about it in the local newspaper.  All participants also agreed to bring some snacks for nibbling. Here’s my checklist how to prepare for Dress Swap.

1. Prepare the snack, in my case some ham pastries.
2. Pack them in the bag and put on top of the kitchen counter.
3. Pack the clothes and accessories you are planning on selling/swapping.
4. Get ready to leave. Take the clothing bag and handbag and step out of the door.
5. Walk into the lift.
6. When exiting the lift on the ground floor, realize that you left home your camera, with which you were supposed to take photos for the article.
7. Return to the top floor to get the camera.
8. Step into the lift.
9. When exiting the lift downstairs, realize that the pastries are still on the kitchen counter.
10. Return to the top floor to get the pastries.
11. Get them pastries and listen 15 seconds your hubby laughing at you out loud.
12. Leave the apartment, step into the lift and exit the lift on the ground floor.
13. Stop for the moment and think what might have you forgot this time.
14. After realizing you finally got everything, walk to your car.

I have many times said that my life is like a movie, mostly comedy with a bit sad undertones. It is nice to be the filmstar of your own life, but sometimes it would be nice to life peacefull and boring life without any hickups. Well I finally made it to the Dress Swap and I got the article done aswell.

Swap itself was delightful. We had mainly vintage stuff, but you can organize swap with modern clothes as well. You bring the stuff that you don’t need and swap or sell it to other people in the meeting. Even supermodel Twiggy had similar swap-events called Frock Exchange couple years back. All though these events were created as a tv-program, but you get the idea. In Twiggys swaps everyone brought only one or two items, but when you organize these swaps yourself you can bring bagfull of stuff. I had three bags full of dresses, shoes and other stuff. I got rid of two dresses. I swapped them for couple pieces of fabric and beret.

There is couple ways of arranging the actual swap. Either you can negotiate swaps individually per item, or you can tag items into different price groups. You can swap items inside same price group or swap pricier for two cheaper, combined value matching the pricier item. Remember to keep your rates reasonable. And if needed, swaps can be also done for the money.


Kiivasta keskustelua nappien monimutkaisesta toimintaperiaatteesta. /
Conversation about the complicated functions of buttons.


Nämä muuttivat meille. /
These items moved to our place.

5 Comments

 1. Lotta says:

  Jos sun elämä olisi elokuva, mä olisin eturivissä ja ostaisin sit DVD:n kun se julkaistais! Harmi, etten päässyt swäppäämään (uh, mikä uudissana sanois puritaani), näyttää hauskalta hommalta. Olen kerran ollutkin, vaan eipä siellä vintagea viuhunut… Hieno lepardibaretti!

 2. A friend of mine has a sure fire way to leave the house with out forgetting anything. She piles whatever she needs to take in front of the door. You have to pick it all up to leave. She’s cool like that.

  1. Rhia says:

   Lotta – :D DVD mun elämästä vois olla aika kovaa kamaa kyllä.Tammikuussa on ilmeisesti tulossa toinen mekkoswäppi, ehkä pääset silloin?

   Thorne Garnet – Yup, I tend to do that aswell, otherwise I forget things. But this time I didn’t do that for some reason. And this was the result :D

 3. Cherise says:

  Kohta 11: *tirsk* :)

  1. Rhia says:

   Cherise – oli siinä itselläkin naurussa pitelemistä ;)

Comments are closed.