Sambaa ja tulta / Samba and fire

on

Budjettilomalaiselle parasta antia ovat ilmaistapahtumat. Niinpä sitten päätimmekin isännän kanssa käydä torstaina vähän vilkaisemassa Tapahtumien yön tarjontaa. Jostain syystä lomailu on hirveän raskasta hommaa. Piti siis ottaa päivätorkut ja sen vuoksi ehdimme kaupunkiin vasta siinä puoli yhdeksän aikoihin. Ehdimme kuitenkin nähdä União da Roseiran häikäisevät sambaajat kirkkaanvärisissä asuissaan.

Sambarytmien jälkeen kiersimme ranskalaisen ruokatorin josta ei oikein löytynyt vaativaan makuumme sopivaa lämmintä purtavaa joten suuntasimme McDonalsiin tutulle ja turvalliselle juustohampurilaiselle. Omenapiirakan odotteluun menikin sitten sen verran aikaa että Mäkkäristä kävelimme suoraan Näsinpuistoon Flamman tulishowta katsomaan. “Muutama” muukin oli saapunut paikalle joten näkyvyys ei ollut järin hääppöinen mutta muutaman kuvan sain napattua. Ilta oli varsin vilpoinen joten tulishown jälkeen kävimme vielä lämmittelemässä Rubyssa yhdellä lasillisella. Missä te muut tamperelaiset kävitte Tapahtumien yönä?

IN ENGLISH
For budget holiday the best option is free events. So couple nights ago me and my hubby decided to check the free shows in Night of the Events (annual early autumn event in Tampere, part of the bigger local Theater Summer-event, when shops are open late and there is all sort of free or cheap things going in town). For some reason, having a holiday is very tiresome, so I had to take a nap during the day. Because of that we only made to town around half past eight. But just in time to see our local samba school União da Roseira to perform in their elaborate, bright outfits.

After samba rhythms we checked the french food market, just to get disappointed on the warm meal options. So we went to the McDonalds nearby for the safe option of cheese burger and apple pie. But it took so long to prepare the apple pie we had to go straight to the park where fire show was about to start. “Couple” other had also arrived to see that so the visibility wasn’t brilliant. However I managed to snap couple photos. Evening was a bit chilly so after fire show we went to one of the local bars to warm and to have one drink.


Onko ihme että samba jotenkin vetoaa meikäläiseen? /
Is it any wonder the samba is kind of appealing for me?


Kuin myös tämä tulenpyörittely. Flamma viettää tänä vuonna
10-vuotisjuhlia.
Olen käynyt katsomassa heidän jo kutakuinkin
ensimmäisiä esityksiään 10 vuotta sitten. /

And so it this flame business. Flamma flame group has their 10 year anniversary
this year. I have been watching their first shows 10 years ago.

4 Comments

 1. Hehkuvainen says:

  Olen ollut niin tööt, etten tänä vuonna jaksanut Tapahtumien yöhön ollenkaan. Lisäksi perjantain työpäivä hillitsi menohaluja. Mutta jos olisin jonnekin mennyt, niin Vanhaan Kirkkoon kuuntelemaan keskiaikaista musiikkia. Yleensä olen käynyt myös katsomassa jotain katuteatteria tai stand up -komiikkaa. Nuo Flamman esitykset ovat hienoja, tuli kiehtoo minuakin, mutta porukkaa on niiiiiin järkyttävästi ettei aina jaksa änkeä mukaan.

  Tampereella on erityisen ihanaa se, että pienen budjetin tekemistä löytyy. Ilmaista ohjelmaa, nähtävää ja koettavaa on mielestäni todella paljon! :)

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Ihanaa kun jaksat niin ahkerasti kommentoida postauksiani, KIITOS! :D Tiedän että blogissa käy satoja ihmisiä päivittäin mutta harva jättää mitään viestiä. Mutta asiaan, olen tullut niin mukavuudenhaluiseksi että monesti arkisin sitä mieluummin viettää illan kotona kuin lähtee minnekään hortoilemaan. Siksi en ole muutamaan vuoteen käynyt Tapahtumien yössä ja multakin pääsi unohtumaan se fakta että jos Tapahtumien yönä tahtoo jotain nähdä ei kannata valita tapahtumia jotka ovat ajallisesti aivan peräkkäin koska paikasta toiseen siirtymiseen pitää varata aikaa ja maksuttomaan esitykseen pitää ilmaantua paikalle hyvissä ajoin. Olen tosiaan Flammaa käynyt katsomassa Tapahtumien yössä jo ihan niistä ensimmäisistä esityksistä lähtien. Silloin väkeä oli paljon vähemmän, saatoimme istua nurmella rennosti ja nappailla kuvia rauhassa ilman häiriötä. Tällä kertaa en nähnyt kuin vähän tulenlieskoja ja takanani seisonut nainen tunsi pakottavaa tarvetta selostaa tapahtumia ärsyttävästi lässyttäen: “Voi niillä on ihanat nahkahousut! Nyt siellä on joku örkkimörkki! Tuolla miehellä on hieno nenä. Nyt näkyy jotain ritareita…” Jestas että se pisti kyrsimään jo ensimmäisen parin minuutin jälkeen. Mutta joo, olen samaa mieltä että on hienoa että näitä maksuttomiakin tapahtumia järjestetään ja arvostan myös sitä että jotkut paikat alentavat hintoja Tapahtumien yönä.

 2. Desiree says:

  That was a wonderful free night out on the town, I love the samba too and I’m surprised to see people sitting down – I would be on my feet in two seconds!! Your pics of the fire show are beautiful and yes to long naps during the day! Hooray for holidays!! xoxo

  1. Rhia says:

   Desiree – It was fun, I love free events, and here in our town there is usually quite a lot of them during the summer time. We are lucky in that perspective. Finns are quite bad when it comes to being inspired, enthusiastic and excited. In many concerts they sit without even blinking their eyes :D At the end of the show dancers tried to lure people to dance, without any luck! I was way back with those people who had to stand and would have felt pretty embarrassed dancing when no-one else did. I did tap the rhythm with my feet though :D And yaay for naps and holiday!

Comments are closed.