Ring ring ring!

Tiedättekö mikä pännii?! Puhelinmyyjät! Luulen että puhelimeni Robinson-palvelun kolmen vuoden suoramarkkinointikielto on mennyt umpeen jokunen viikko sitten. Tänä aamuna minut herätti puhelinmyyjä aamulla klo 9.20. Päiväuniani häiritsi toinen puhelinmyyjä muutamaa tuntia myöhemmin. Olen lomalla, jättäkää minut rauhaan! Muutenkaan en käsitä miksi oletusarvoisesti ihmisiä saa häiriköidä puhelimitse markkinointitarkoituksessa. Mielestäni kaikenlainen puhelinmyynti voitaisiin kieltää automaattisesti. Sitten jos haluaisi saada sellaisia soittoja voisi ilmoittaa johonkin palveluun että numero on avoinna puhelinmyyntiä varten, eikä päinvastoin niinkuin nyt. Että jurppii! Nyt pitää taas tehdä uusi ilmoitus Robinsoniin että voi olla seuraavat kolme vuotta rauhassa suoramarkkinoinnilta! (Ja niin muuten myös tein.)

IN ENGLISH
You know what pisses me off?! Telemarketers! I think my phone’s Robinson service has run out. In Finland Robinson is a free service that allows you to prevent telemarketing calls for your phone number. It is valid for three years at a time and after that you have to renew it. Today I was woken up by telemarketer at 9.20. Couple hours later my nap was disturbed by a telemarketer. I’m on holiday, leave me alone! I think all telemarketing should be banned automatically. And if you’d like to receive telemarketing calls, then you could contact a service that allows it, not the opposite like it is now. This is so nerve wrecking! Now I have to renew my Robinson service so that I can be free of telemarketers for the next three years! (And that’s exactly what I did.)

 
Kunnon lasi lattea parantaa jopa puhelinmyyjä-harmituksen /
Proper glass of latte cures even the telemarketer-annoyment

5 Comments

 1. Elise says:

  Vaihdoin sen jälkeen numeron, kun joku myyjä soitti puhelinliittymästä, enkä päässyt siitä eroon. Jankkas vain aukoakseen päätään ja monena päivänä. Se oli musta käsittämätöntä. Halusin tosin muutenkin uuden numeron… Mulla on ollut jo siis kauan salainen numero, ja se estää myös ne lukuisten ihailijoiden piiritykset ;D

 2. Hehkuvainen says:

  Minullakin on tuo kielto päällä, en tosin enää muista kuinka kauan vielä. No ehkäpä huomaan sitten kun se ei enää ole voimassa :S. En todellakaan kestä myyjien soitteluita, menee hermo ihan heti. (Yritän kuitenkin asiallisesti sanoa, ettei minulle tarvitse soitella, en räyhää.)

 3. Heli Tee says:

  Kypsyin muutama vuosi sitten niin, että otin uuden numeron joka on salainen. Ah, hiljaisuutta! Ainoa huono puoli on että jos joku tuttu tarvitsee numeroa, niin sitä voi olla hieman hankala saada. Olin nimittäin alkuun niin tiukkana ettei numeroa saa antaa kenellekään, että kaverit ei uskalla antaa numeroa edes sellaisille joille sen voisi ihan hyvin antaakin. Mulla on vanha numero puhelimessa jota pidän yleensä suljettuna. Välillä laitan sen piruutani päiväksi päälle ja kas kummaa, ennätys on 10 minuuttia kun se alkaa soida, puhelinmyyjän toimesta arvatenkin ;)…

 4. Nina says:

  Mä kans vihaaaaaan puhelinmyyntiä!! Mulla on yksi puhelinmyyjä joka soittelee viikottain, välillä joka päivä, ja yrittää saada mua keskustelemaan toimistolleen sijoituksista. Toi on ihan sairasta ja täyttänee kohta ahdistelun merkit (soittelua kestänyt yli puoli vuotta). Mulla on tallennettuna puhelimeen 11 numeroa joista se soittele, kaikkien nimenä lukee “älä vastaa”, enkä siis nykyään koskaan vastaa kun se soittaa. Ja kyllä, suoramarkkinointikielto on mulla voimassa. Että sitkeitä ovat, pirulaiset. :)

  1. Rhia says:

   Elise – Tuollaisesta voisi tehdä soittelijan työnantajalle valituksen, tai kuluttaja-asiamiehelle. Onneksi kuitenkin pääsit häiriköstä eroon.

   Hehkuvainen – Mulla on puhelimessa muistutus kolmen vuoden päästä ilmoittamassa että kielto päättyy :D Nämä eiliset soittelijat luovuttivat yllättävän helpolla. Sanoin kerran että en ole nyt tilaamassa mitään ja molemmat sanoivat heti että selvä, ehkä joskus myöhemmin sitten, heippa. Tosin muutama viikko sitten soitti joku sitkeämpi kaveri joka ei uskonut kolmannellakaan kiellolla.

   Heli Tee – Salainen numero on kyllä siitä hyvä että random-soittelijat eivät häiritse, mutta itse en halua salaista numeroa ottaa juuri noista mainitsemistasi syistä.

   Nina – Voi ei miten kurjaa! Tuosta kyllä sopisi tehdä ilmoitus jo, kyllä mä pitäisin päivittäistä soittelua jo sen verran häiritsevänä että tekisin.

   Suoramarkkinointikiellosta: henkilötietolain mukaan jokaisella ihmisellä on oikeus kieltää suoramarkkinointi. Suurimpaan osaan yrityksistä tämä onnistuu Robinsonin kautta. Robinson-palvelu koskee Asiakkuusmarkkinointiliiton jäsenyrityksiä. Henkilöllä on myös oikeus tehdä yrityskohtaisia kieltoja, esim niihin yrityksiin jotka eivät ole Robinsonin piirissä. Lain mukaan jokaisella yrityksellä on velvollisuus ylläpitää erillistä rekisteriä markkinointikiellon tehneistä henkilöistä. Eli Nina sinäkin voit tehdä markkinointikiellon suoraan tuohon yritykseen jonka puhelinmyyjä sinua vainoaa. Jos olet jo niin tehnyt niin sitten suosittelen ottamaan yhteyttä kuluttaja-asiamieheen tai jopa poliisiin. Tai sitten seuraavan kerran kun kyseinen henkilö soittaa, vastaat ja ilmoitat kiellosta. Voit vedota myös Henkilötietolain 30§:än sekä Sähköisen viestinnän tietosuojalain 26 §:än jotka koskevat juuri tätä. Luulisi että lakiin vetoaminen tehoaisi sitkeämpiinkin.

   Kerran eräs puhelinmyyjä suuttui kun sanoin hänelle että minulla on voimassa suoramarkkinointikielto ja että jos se ei kosketa teidän yritystänne teen tässä ja nyt yrityskohtaisen markkinointikiellon että merkitsepä se nyt sinne ylös teidän tietoihin. Löi mulle luurin korvaan :D Mähän olen niin vittumainen että tosiaan en tyydy kuuntelmaan mitään kitinöitä, sanon heti että mulla on suoramarkkinointikielto ja sen lisäksi kiellän teitä tässä ja nyt soittamasta koski se yleinen kielto teitä tai ei. Puhelinmyyjienkin pitää totella lakia vaikka mikä olisi.

Comments are closed.