Some reading to do

Tämä kesä tuntuu olevan kiireisempi kuin vuosiin, mutta silti olen onnistunut haalimaan itselleni myös enemmän lukemista kuin vuosiin. Iltaisin ennen nukkumaanmenoa on mukava rauhoittua hetki sängyssä ja lukea pari sivua hyvää kirjaa. Olen onnistunut koukuttamaan itseni Sookie Stackhouse-kirjoihin sekä Gail Carrigerin Parasol Protectorate-sarjaan jonka viimeinen osa tuo Timeless on. Vaikka pidän myös englanninkielisistä kirjoista, ei niiden lukeminen ole ihan niin rentouttavaa kuin suomeksi lukeminen. Ja täytyy mukaan toki ottaa puhdasta hömppää, Kaari Utrion romanttisien historiallisten romaanien muodossa. Lisäksi ajattelin viihdyttää itseäni tutustumalla vuoden 1921 Avio-onni-oppaaseen. Osan näistä olen jo ehtinyt lukea, nyt lukuvuorossa on Vielä yksi juttu…, Eoin Colferin kirjoittama kuudes osa Douglas Adamsin Linnunradan käsikirjaan. Olen päässyt vasta alkuun, enkä ole vielä lainkaan vakuuttunut että tämä kuudes osa olisi alkuperäisten teosten veroinen. Colferin kirjoitustyyli ei ole aivan Adamsin veroinen, mutta katsotaan nyt. Ehkä tarkoituksena ei ollutkaan imitoida Adamsia.
Entäpä te, rakkaat lukijat, onko teillä suosituksia hyviksi lukukirjoiksi? En pidä kauhusta enkä kamalan masentavista ja raskaista kirjoista.

IN ENGLISH
This summer seems to be the busiest for years, but still I have managed to get more books to read than for years. In the evening before going to sleep, it is nice to relax a while in the bed and read couple pages. I’m hooked on Sookie Stackhouse-books and also Gail Carriger’s Parasol Protectorate-series. Timeless is the last book of that, sadly. Even though I like reading books in english aswell, I don’t think it is as relaxing than reading them in my native language, finnish. And of course I have to have some romance, so I’ve been reading Kaari Utrio’s romantic historical novels aswell. (Kaari Utrio is finnish historian and author who studies especially history of women, femininity, beauty and family). I also thought it would be amusing to read Marriage-guide from the 1921. Some of these books I have already read, and now I’m going through “And another thing…”, so called sixth part for Douglas Adams’ Hitchikers Guide, by Eoin Colfer. I’ve only just started, but I’m not convinced at all that it will be up to the level of original books. Colfer’s style is not as good as Adams’ but we’ll see. Perhaps it wasn’t even meant to imitate Adams.
What about you, my dear and darling readers, do you have recommendations for good books? I don’t like horror nor very depressive or heavy books.

11 Comments

 1. hellin says:

  Luin juuri pitkästä aikaa dekkarin, ja pirun hyvän vieläpä. Marja-Liisa Heinon Niemisen tyttövainaan tapaus sijoittui Tampereelle Jatkosodan aikaan. Synkistä aiheistaan huolimatta se oli paikoin myös ihan hulvattoman hauska.

 2. minna says:

  pakko kirjottaa tänne elokuva, se nykyaikaan kytketty ylpeys ja ennakkoluulo oli aivan fantastinen!

  1. Rhia says:

   hellin – Täytyypä laittaa tuo kirja muistiin, kuulostaa ainakin lupaavalta. Kiitos vinkistä :D

   minna – Tarkoitatko sitä “Lost in Jane Austen”? Mulla itseasiassa on se leffa, oli ihan viihdyttävä tarina kyllä. Romanttinen hömppä toimii aina :D

 3. nennaemilia says:

  Mun ehdoton hömppä suosikkini on Diana Gabaldonin Muukalainen-sarja. Aikamatkustusta ja niin pois päin :)

 4. Elise says:

  Françoise Sagan on minun lempikirjailijani :) Hänen kirjansa voin aina lukea uudelleen.

 5. Hehkuvainen says:

  Markus Kajolta Kettusen paluu: Ihmisen käsikirja :). On naurattanut minua useaan otteeseen.

  1. Rhia says:

   nennaemilia – Kävin lukaisemassa netin ihmemaasta vähän tietoja tuosta Muukalainen-sarjasta kun oli minulle ennestään tuntematon. Vaikuttaa jännittävälle.

   Elise – Sagan on minulle ennestään tuntematon kirjailija, mutta näemmä varsin tuottelias. Ranskaa en osaa mutta täytyypä katsoa jos osuisi joku hänen suomennetuista kirjoistaan kohdalle.

   Hehkuvainen – Kajo on aina taattua laatua :D Olen lukenut kaikki hänen kirjansa ja seuraan myöskin hänen blogiaan Ylen Olotilassa. Muistan hyvin hänen pakinamaiset tv-ohjelmansa ja olenpa erään kerran myynyt hänelle kaupan tiskillä kissanruokaa ja olutta :D

 6. Satu says:

  Sarah Dunantin kirjoita suosikkini on tähän mennessä Kurtisaanin vuoteessa. Sarah Watersin Silmänkääntäjä on myös mainio, suosittelen molempia lämpimästi :)

  Englanniksi luettu What Happens in London, Julia Quinn oli kevyttä viihdettä, sopivaa niihin hetkiin kun haluaa vain lukea jotain helppoa.

  1. Rhia says:

   Satu – Kaikki olivat minulle ennestään tuntemattomia, lisätään listalle :D Olen huomannut että joskus kannattaa myös ihan vaan kävellä kirjakauppaan ja napata kirja suht randomilla hyllystä. Teen näin yleensä Englannin matkoilla ja aina on löytynyt kivaa luettavaa, samalla tavalla löysin myös tuon suosikkisteampunksarjani – Parasol Protectorate. Englannissa kirjashoppailu on vielä siitä kivaa että kirjakaupoista löytyy ihan eri kirjat kuin täällä.

 7. Jos tykkäät Utriosta, niin varmaan myös uudesta kotimaisesta kilpailijastaan, Krsiina Vuoresta. Kesällä ilmestyi häneltä esikoisensa Näkijän tytär. Suomen 1200-luvulle sijoittuvaa rakkautta ja draamaa.

  Toinen jota suosittelisin sulle on Kathryn Stockett: Piiat. Ameriikan etelään rotusorron aikaan sijoittuva tarina (leffassa silmäkarkkia ajan puvustossa!!!) – mutta vakavasta aiheestaan huolimatta hauskasti ja kepeästi kirjoitettu.

  1. Rhia says:

   Rullakatariina – Kiitos kovasti näistä vinkeistä. Tuo Piiat-leffa onkin kyllä kiinnostanut jo ihan puvustuksenkin puolesta, en ole sitä vielä nähnyt. Ehkä pitää tutustua siihen myös kirjallisessa muodossa.

Comments are closed.