Scifiä ja kryptozoologiaa

on

Olen jotenkin onnistunut buukkaamaan lähes koko kesäksi jotain ohjelmaa viikonlopuiksi. On yhtä ja toista tapahtumaa, kalenterikuvausta, työhommia, kaikenlaista aktiviteettia. Tänään oli siitä harvinainen lauantai että ei ollut mitään varsinaista suunniteltua ohjelmaa. Niinpä järjestin itselleni sellaista.

Joidenkin mielestä voi olla vaikea uskoa että vintage-harrastajana olen kiinnostunut myös scifistä ja fantasiasta. Minusta nämä sopivat yhteen varsin mainiosti vaikka usein erotunkin normaalista harrastajaporukasta ulkonäöllisesti. Scifi- ja fantasiakirjallisuuden tapahtuma FinnCon järjestetään tänä vuonna Tampereella. Niinpä tarjoutuikin mainio tilaisuus käydä vaihtamassa muutamia kryptozoologisia muistiinpanoja Magdalena Hain kanssa. Totesimme Kahvisalongin örkkivapaaksi vyöhykkeeksi ja uskaltauduimme nauttimaan siellä hieman virvokkeita. Kahvin ja juttutuokion jälkeen suuntasimme katsomaan StarWrek-fanileffaa, joka osoittautui varsin hupaisaksi pätkäksi.

Tämän jälkeen viihdytin itseäni tutkimalla myyntipöytiä. Vannoutunut Douglas Adams-fani uskaltautui vihdoin hankkimaan Linnunradan käsikirja liftareille trilogian kuudennen osan (Kyllä, luitte aivan oikein. Kirjailijan omien sanojen mukaan kyseessä on trilogia). Kuudes osahan ei ole Adamsin itsensä kirjoittama koska hän ikävästi poistui tästä todellisuudesta jo 2001, kun taas kirja julkaistiin 2009. Jos huvittaa niin saatan ehkä jakaa lukukokemuksen kanssanne.

IN ENGLISH
Somehow I have managed to book my hole summer full of events. There’s this and that event, calender photo shoot, work related stuff and all sort of activities. Today it was rare occasion not having anything special planned. So I arranged some plans.

For some people it might be difficult to believe that as a vintage enthusiast I also love scifi and fantasy. I think these go pretty well together even though I quite often separate from others just the way I dress. This year the finnish scifi and fantasy literature event is held in Tampere. So there was perfect opportunity to meet Magdalena Hai to exchange some cryptozoological notes. (She is finnish fantasy/steampunk author who enjoys the company of computer trolls and dragons on her free time. She published recently her first fantasy novel for children. Her second book is going to be steampunk and is published next month.) We discovered that one local cafe was ogre-free area and popped in for refreshments. After coffee break we went to watch the StarWrek-fan movie, which was pretty amusing.

After the movie I checked the tables what they were selling and ended up buying the sixth part of Hitchikers Guide to Galaxy. It is not written by Douglas Adams, the original author, so I have no idea what it is like. I might end up sharing the reading experience with you. Douglas Adams passed away 2001 and this book was published in 2009.

13 Comments

 1. Lotta says:

  Ihana kakkoskuva! Iloinen lauantaihupakko olet. Pian nähdään, se on kivaa!

 2. Hehkuvainen says:

  Ihana asu, jälleen kerran :). Harmi etten bongannut sinua (stalkeroivaan tapaani!) ihan livenä, vietin kuitenkin tänään(kin) monta tuntia Finnconissa. Ja minusta vintage sopii yhteen myös scifin ja fantasian kanssa! :) Typerän kesäflunssan takia huominen taitaa kuitenkin jäädä kotipäiväksi, vaikka mielenkiintoista ohjelmaakin olisi.

  1. Rhia says:

   Lotta – Joskus on hyvä olla hupakko :D Ja toisinaan se on jopa ihan tarpeellista!

   Hehkuvainen – Kiitos :D mä viivyin siellä ihan vaan hetken ja siitäkin suurimman osan ajasta pimeässä auditoriossa. Joo, muutamia kiinnostavia luentoja olisi ollut, mutta huomenna (tai siis tänään) pitää suunnata Helsinkiin kalenterikuvauksiin.

   superheidi – :D yes, long skirts are lovely aren’t they. It’s been rather warm here so my long skirts have been too warm, but it was pretty chilly day so I decided to wear one for a change.

 3. superheidi says:

  Hooray for long skirts, it’s been such a long time since I’ve seen one!

 4. RautaNeito says:

  Mun mielestä kans scifi/fantasia sopii vintageharrastukseen hyvin. Miksei sopisi. Varsinkin esim. Star Trek TOS on itsessään hyvin vintagehenkistä ;D

  1. Rhia says:

   RautaNeito – totta, kyllähän etenkin monissa fantasia-tarinoissa on varsin paljon vanhempiakin tyyliaikakausia hyödynnetty. Ja onhan näitä tarinoita kirjoitettukin jo kauemmin kuin mitä vanhin vintage-vaatteeni on iältään :D Mutta kun vertaa omaa ulkoista olemustaan noihin scifin ja fantasian pertti perusharrastajiin niin erotun sieltä kuin ruiskaunokki viljapellosta, t-paita ja farkut kun tuntuvat olevan monen harrastajan uniformu.

 5. Hämmentävä ristiriita tuntuu tosiaan olevan erityisesti scifi-harrastajan sisäisen ja ulkoisen maailman ilmenemismuodoissa. Luulisi esiintyvän enemmän lonkeroita ja mekaanisia käsivarsia. :D Jonkinlaista arkisteampunkia näkyi jonkin verran sunnuntaina, mikä oli hauskaa.

  Oli tosi mukava tavata!

  1. Rhia says:

   Magdalena – Joo, vaikka ei mullakaan mitään lonkeroita tai varakäsiä ollut niin musta kyllä suomalaiset harrastajat panostavat säälittävän vähän pukeutumiseen. Muutamia Star Trek-uniformuja bongasin, yhden lolita-henkisen asun ja yhden Hello Kitty-silmälapun (miten se liittyy fantasiaan tai scifiin jäi kyllä mulle epäselväksi…)Mutta vähän voisivat ryhdistäytyä :) miehet etenkin.

 6. Täysin samaa mieltä! :D

 7. rinna says:

  Hih, ensi vuonna pitää järjestää jonkinlainen muoti/vintage-ihisten miitti Finnconiin! Olen jo tarjonnutkin paneeliaihetta “muoti ja vaatteet scifissä” seur. coniin, joten teemaa voisi laajentaa!

  1. Rhia says:

   Magdalena – :D

   rinna
   – Se voisi olla ihan paikallaan ja tuo paneeliaihekin kuulostaa hyvältä :D Vaatteet ja muoti on mielestäni iso tunnelman luoja scifissäkin ja tietysti filmatisoinneissa varsin suuressa roolissa visuaalisuutensa vuoksi.

 8. Rinna: Mä olen ainakin kiinnostunut miitistä, myös tulemaan mukaan, jos tarvitset kaveria paneeliin! :)

  1. Rhia says:

   Magdalena & Rinna – Noniin, kohtahan teillä on jo paneeli kasassa :D

Comments are closed.