Just in time for Midsummer

Juhannus tuli ja meni. Olette varmaan aika kyllästyneet kertaamaan mitä juhannuksena tapahtui joten kerron lyhyesti että vietimme isännän kanssa perinteistä poiketen kaupunkijuhannuksen Juhannuslaiturilla ja puistossa. Ilta oli hauska ja vähähyttysinen. Yöllä etsimme avoinna olevan grillin ja nuotiolla poltetun makkaran sijaan söimme hampurilaiset. Voihan sen juhannuksen vaihteeksi näinkin viettää. Ne jotka viettivät juhannusaattonsa tv:n ääressä saattoivat bongata takaraivoni Juhannusjuna-ohjelmasta (nähtävissä vielä 28 päivää Yle Areenassa).

Mutta, halusin oikeastaan kertoa teille ihan muista jutuista. Juhannusviikolla olen ollut tosi ahkera ja saanut valmiiksi kokonaista kolme keskeneräistä projektia. Ostin jokin aika sitten 40-luvun vintage-kaavan, jolla tein kesämekon. Se valmistui juuri parahiksi juhannusaattona. Samana aamuna sain valmiiksi hiusverkon jonka tekemistä olin suunnitellut jo jonkin aikaa. Ja hip hip huraa. Sain valmiiksi myös erään silkki-projektin joka on ollut kesken jo yli vuoden. Jee, nyt voin tehdä lisää kesämekkoja sen kanssa pidettäväksi!

inenglish

Midsummer festival came and went. Some of you must be pretty bored with it already, I’m sure, so I keep it short. Me and my hubby decided to spend this Midsummer in town, usually we go to the country side. This year was special because national tv station was doing international project with Arte-channel and sending 13 hour live broadcast from train going from Helsinki to Rovaniemi. Each stop stations had some program organized and we decided to join in with Tampere Midsummer Train Event. Evening was fun and had less mosquitos than usual. At night we found an open grill and instead of sausages blackened on the open fire we enjoyed some hamburgers.

But, what I actually wanted to tell you was something else. I have been really busy bee past week, I was able to finish whole three projects. Some time ago I bought vintage 40’s dress pattern that I used now to make summer dress. It finished right in time for Midsummer festival. The very same morning I also finished hair snood I have wanted to make quite some time. And yippee, I also finished a project that have been in the making over a year. Now it is finally finished and I can make more summer dresses to go with it!


Marian Martin-kaava no 9447. Kiitos Amy Jeanne! /
Marian Martin pattern no 9447. Thank you Amy Jeanne!


Mekko – 40-luvun kaavalla itse ommeltu
Hiusverkko – itse virkattu kuvasta soveltamalla
Pitsikäsineet – vintage
Kengät – Dinsko

Dress – selfmade with vintage 40’s pattern
Snood – selfmade without instructions
Lace gloves – vintage
Shoes – local shoe shop, Dinsko


Mekon kankaan toin Englannista pari vuotta sitten ja
se on odottanut
erityistä vaatetta. /

I brought the fabric from England couple years ago,
it’s been waiting for
something special.


Silkkinen alusmekko 30-luvun tyyliin, käsinkirjailut silkkilangalla
– vihdoin valmis! /

Silk slip in 30’s style, hand embroidery with silk floss
– finally finished!

 

Ja loppuun vielä jotakin hauskaa kaikille hyvän musiikin ja huumorin ystäville /
And for the last something fun for those who enjoy good music and humour

13 Comments

 1. Petriina says:

  Kauniin kesäistä !

  Hiusverkko on hieno, joihinkin juhliin voisin kuvitella itsellenikin sellaisen.

 2. Hehkuvainen says:

  Ihana mekko, ja kangas on kyllä tuollaiseen mekkoon aivan omiaan.
  Olin juuri syömässä iltapalaa kun juhannusjuna pysähtyi Tampereella. Kuulin kyllä osan ohjelmasta, mutta en sitten nähnyt (takaraivoasikaan). Mutta arvaan että mukavaa oli, ja on kivaa kun kaupunkijuhannukseenkin panostetaan. Eivät kaikki lähde mökeille hyttysten syötäväksi.

 3. I love your dress. All the little details like the buttons at the neckline are fabulous. I love the way you styled it too. Your hair looks great in the snood.

 4. Sara says:

  Todella kaunis mekko! Ei ole koskaan tuollaista kaavaa eteen tullut, harmittaa, on niin upea :) ja kangas sopii siihen :)

 5. Todella kaunis mekko! Pidän erityisesti tuosta “kurkistusikkunasta”, söpö yksityiskohta! :)

 6. Suvi says:

  Voi, miten ihana mekko! Ja kauniin kokonaisuuden olet stailannut.

 7. Lumira says:

  Mekko ja verkko ovat todella kauniita!
  Tuo kaulus- ja napitusratkaisu on mahtava. :)

  1. Rhia says:

   Petriina – Juhliin tai vaikka arkenakin. Jos tekee verkon tuollaisena baskerin muotoisena kuten minä, niin sitä voi käyttää ihan vaikka baskerin tapaan :D Sopii myös arkisempaan asuun, etenkin jos väri ei ole kovin räikeä, esim vaikka ruskeasta tai tummansinisestä virkattuna voisi sopia oikein hyvin vaikka farkkujen seuraksi. On myös oiva bad-hair-dayn pelastaja!

   Hehkuvainen – Harvoinhan tällaisia tapahtumia kaupungissa juhannuksena järjestetään, mutta miksei tosiaan useamminkin. Viikinsaaressa muistaakseni on yleensä ollut jotakin ohjelmaa juhannuksena, mutta en ole sielläkään käynyt sitten 90-luvun. Mulla on vielä toinen Englannintuliais-kangas, pienempää kukkakuviota. Siitäkin pitäisi keksiä jotakin kesäistä :D

   Camelia Crinoline – Thank you :D That is what I love about vintage patterns, they have little details that look very stylish and make the outfit seem luxurious. Neckline buttons are actually attatched together with thread, little bit like cufflinks.

   superheidi
   – indeed :D

   Sara – Kannattaa vilkuilla Etsyä ja muita nettikauppoja jotka myy vintage-kaavoja. Ja kannattaa myöskin seurailla FB:ssä vintage-harrastajia, myyvät joskus varastojaan sitäkin kautta, sieltä minäkin tämän ostin :D

   Magdalena Hai
   – Kiitos :D Joo minustakin se aukko on hauska, tosin ensin näytti vähän siltä että se oli varsin antava, mutta tein olkapäiltä sisäänoton niin sitten siitä tulikin ihan hyvä. 40-luvulla käytettiin aika paljon tuollaisia erilaisia “ikkunoita” pääntiellä, joskus hihoissakin.

   Suvi – Kiitos :D

   Lumira – Siitä kauluksesta ja napitushommelista minäkin pidän eniten! PS: Sun antama tunnustus on työn alla mutta on niin vaikea keksiä kenelle sen pistäisi eteenpäin :D

 8. RautaNeito says:

  Upea kokonaisuus! Kyllä sä sit osaat!

  1. Rhia says:

   RautaNeito – Kiitos :D pitkän harjottelun tulosta…

 9. Suvi says:

  Hei. Onko sulla jotain ohjetta tai vinkkiä tuon hiusverko tekemiseen? On tosi hieno, haluan samanlaisen =D

  1. Rhia says:

   Suvi – Ei mulla varsinaisesti mitään ohjetta ollut. Tulostin netistä kuvia hiusverkoista ja tein sitten kuvan perusteella oman version. Jos nyt oikein muistan niin ensin ketjusilmikoita muutama jotka yhdistetään renkaaksi. Sitten siihen renkaaseen kiinteitä silmukoita niin paljon kuin suinkin mahtuu. Sitten ketjusilmukkalenkkejä jokaiseen kiinteään silmukkaan. Olisko ollut 6-7 kjs jokaisessa lenkissä. Siitä sitten jatketaan ketjusilmukkalenkkejä kerroksittain noin 5-6 kerrosta. Tämän jälkeen yhdellä kerroksella virkataan kaksi kjslenkkkiä jokaiseen edellisen kerroksen lenkkiin ja tämän jälkeen jatketaan taas normaalisti yksi lenkki yhteen edellisen kerroksen lenkkiin. Jos tuntuu että lenkit on liian lyhyitä voi niiden pituutta lisätä asteittain. Taas noin 5-6 kerroksen jälkeen virkataan kaksi kjslenkkiä jokaiseen edellisen erroksen lenkkiin. Jatketaan tavallisia lenkkikerroksia kunnes kerroksia on yhteensä noin 15-18. Viimeinen kerros koostuu ketjusilmukkalenkkeihin virkatuista kiinteistä silmukoista. Jokaiseen lenkkiin noin kolme kiinteää silmukkaa. Ja tadaa, verkko on valmis.
   Tässä nyt tällainen ylimalkainen ohje, silmukoiden määriä ja kerroksien määrää muuttamalla voi tehdä eri kokoisia verkkoja. Ja jos tekee paksusta langasta vähän tiiviimmän se menee baskerista :D Jos reuna vaatii kiristystä niin reunasilmukoiden läpi voi pujotella satiini- tai samettinauhan jolla hiusverkon ympäryyttä voi säädellä.

Comments are closed.