Make believe beach holiday

Löysin jokin aika sitten kirppikseltä kesäisen neuleen joka toi mieleeni 30-luvun huolettomat rantalomat, rikkaat vetelehtijät (miksi mulle nykyään tulee kaikesta mieleen rikkaat vetelehtijät?), Kultahatun ja Hercule Poirotin. Rantalomailu oli muotia ja 30-luvulla naisetkin saattoivat jo käyttää vapaa-aikana housuja. Leveälahkeisia sellaisia. Muodissa olivat nk. rantapyjamat (beach pyjamas) joissa oli erittäin leveät ja väljät housut ja kevyesti liehuva yläosa. Rantapyjama saattoi olla myös neulottu haalari niin että yläosa muistutti uimapukua avonaisine selkineen ja alaosan muodosti väljät pitkät housut.

Tällainen kuva mielessäni kokosin asun jossa olen luuhannut melkein viikon. Neule on viskoosi-silkkisekoitetta ja tuntuu ihanan pehmeältä. Housut ovat mukavat eivätkä kiristä mistään. Ei siis ihme että en ole halunnut vaihtaa tätä asua mihinkään muuhun, etenkin kun kaikki muu tuntuu kiristävän. Aikataulut painavat päälle ja viikko on ollut kiireinen. Onneksi kohta on juhannus ja voi ottaa vähän vapaata.

Tuunasin (että minä vihaan tuota sanaa, mutta onko suomen kielessä parempaakaan) neuletta hieman että se sopisi 30-luvun tyyliin paremmin. Kirjoitin myös tämän viikon Tamperelaiseen (21.5.2012) jutun vaatteiden vanhentamisesta. Neuloin ohuesta silkkilangasta nauhan jonka kiinnitin pääntielle suuren lasinapin kanssa. Nauhan neulomiseen meni noin viikko, paksummasta langasta valmistuisi vähän nopeammin mutta tiedättehän te että olen näpertäjä. Mitä pienempää, sitä enemmän tykkään. Neule sopi täydellisesti yhteen viimekesänä ompelemieni palazzohousujen kanssa. Rantatyylin täydensivät vanhat, nauhoilla solmittavat espadrillokseni. Pitänee kohta ostaa uudet sillä näiden kantapäät ovat jo kovasta käytöstä aika lintassa.

IN ENGLISH
Some time ago I thrifted summery knit top that reminds me of 30’s carefree beach holidays, rich upper class being lazy (why everything reminds me of rich lazy upper class nowadays?), Great Gatsby and Hercule Poirot. Beach holidays were in fashion in the 30’s and even women were able to wear trousers on their free time. Very wide trousers. So called beach pyjamas were popular at that time. They included very loose and wide pants and loose top. Beach pyjama might have been also knitted overalls, so that the top was similar to bathing suit with very open back and bottom was very wide, long pants.

This kind of image in my head I created outfit that I have been practically living in for the past week (almost). Knitted top is viscose-silk mix and feels very soft to the skin. Pants are comfy and cozy, not tight at all. So no wonder I was reluctant to change this outfit to something else, especially when everything else seems pretty tight. Schedules are tight and this week has been pretty busy. Thankfully Midsummer Festival is almost here and then I can have couple days off.

I revamped the top to suit better the 30’s style. I also wrote article about making modern clothes look older in our local newspaper. (I have been writing for that newspaper for almost two years now, every fourth week.) I used fine silk yarn for narrow knitted ribbon and attached it around the neckline with large glass button. It took me about a week to knit the ribbon, it would have been faster job with thicker yarn. But you know me, I like things small and fine. The smaller the better. Top goes perfectly with the white palazzo pants I made last summer. Beach style is perfected with my old espadrilles. I think I might have to replace them soon, heels are kind of squashed from all the use.


Katsokaa miten kauniit yksityiskohdat tuossa lasinapissa! /
Look at those lovely little details in that glass button!


Asujeni hovikuvaajakin halusi poseerata. /
My designated outfit photographer wanted to pose aswell.

7 Comments

 1. sara says:

  Onpa mukava asu! Voisi itsekin pujahtaa tänään housuihin pitkästä aikaa. Edellisestä kerrasta onkin vierähtänyt jo tovi.. :D

 2. RautaNeito says:

  Viimeinen kuva on hauska :D Ja asu käytännöllinen ja kaunis, puuttuu vaan sellainen suurilierinen olkihattu :)

 3. Hehkuvainen says:

  Voi, ollapa rikas vetelehtijä! Kulkisi vain tai makaisi jos ei jaksaisi kulkea. :) Katsoinkin Tamperelaisesta, että oletpa löytänyt mukavan oloisen kesätyylin. Kiristämättömyys on pop. Hovikuvaajasi osaa posettaa! :D Oikein mukavaa keskikesän juhlaa teille!

 4. It looks great. I love the knitted bit you added. Your photographer has definitely got posing down to a fine art.

  1. Rhia says:

   sara – Pakko tunnustaa että itsekin tulee nykyään vietettyä suurin osa ajasta hameessa tai mekossa. Nämä housut kyllä ovat niin mukavat että ei tehnyt mieli vaihtaa hameeseen, mutta oli pakko koska housuissa oli jo useampi ruokatahra :D oon toivoton valkoisten vaatteiden kanssa!

   Rautaneito
   – Mulla on itseasiassa parikin leveälieristä kesähattua, mutta suurin niistä ja tyyliltään eniten tähän asuun sopiva on itseasiassa tehty paperinarusta :D Ne on tällä hetkellä auton takakontissa erään kuvauskeikan jäljiltä… pitäisi varmaan ne joskus tuoda sieltä sisälle että voisi niitä käyttääkin.

   Hehkuvainen
   – Kukapa ei haluaisi olla rikas vetelehtijä :D Uskon että helteillä tämä asu tulee varmasti suosikiksi. Kun keli on tukala niin mukavat hengittävät vaatteet ovat tärkeät. Mutta kyllä mä aion silti patsastella myös mekoissa tänä kesänä ;)

   Camelia Crinoline
   – Thank you :D I Thought the top was a bit plain without any decoration and knitted bit suits best because it stretches similar way than the actual top does.

   PS. Hovikuvaaja kiittää kommenteista ja lähettää kaikille lämpimät kesäterveiset ! / My designated outfit photographer thanks for all the comments and sends warm summer greetings to all !

 5. HeidiB says:

  Voih, että on muuten todella kaunis ja rento asu <3 Tuosta tulee ihan samantien mieleen juurikin 30-luku, lempeä merituuli ja rantalomat.

  1. Rhia says:

   HeidiB – Ei se tyyli sitten ihan vikaan mennyt jos muillekin tulee mieleen 30-luku :D Täytyisi tehdä toiset samanlaiset housut tummemmasta kankaasta niin eivät olisi niin tahranarat.

Comments are closed.