New vision

Mä kävin vähän shoppailemassa tuossa taannoin. Tänään sain vihdoin ostokseni kotiin. Täytyy todeta että tuntuu jokseenkin oudolle kun on tottunut silmälaseihin joissa on pelkät linssit ja nyt sitten on tämmöiset paksut muovipokat. Hommasin samalla uudet aurinkolasit vahvuuksilla kun edelliset ovat tuntuneet liian pieniltä eivätkä suojaa riittävästi. Mitäpä arvoisa raati sanoo? Itse olen sitä mieltä että totuttelua kyllä vaatii enkä ole vielä ihan 100% varma että tykkään näistä, mutta pakkohan se on alkaa tykkäämään kun ne on jo ostettu. Onneksi näkö ei ollut muuttunut miksikään joten voin tarvittaessa vaihdella vanhojen ja uusien välillä jos alkaa liiaksi oudoksuttaa. Punaiset aurinkolasit valitsin koska halusin jotain pirteää ja punainen on oikeasti yksi lempivärejäni vaikka punaisia vaatteita minulla ei oikeastaan juuri ole.

IN ENGLISH
I did some shopping about 2-3 weeks ago. Today I finally got my new purchases. I have to say that it feels very weird to wear these plastic frames when I’m used to wearing frameless glasses for several years. I also got new sunnies with strength because it feels that my old sunnies don’t protect enough, they are too small. So what say you my dear readers? I think it certainly takes some getting used to. I’m not even 100% sure I like these, but what can I do, I already bought them. Thankfully my eyesight haven’t changed so I can change between old and new if I feel like it. I chose red sunnie frames to cheer me up, after all red is my favourite colour even though I don’t have much red clothes.

11 Comments

 1. Sari says:

  Varmasti on alkuun outoa kun muutos on noin suuri. Mutta juuri noin minäkin tykkään tehdä, minusta olisi tylsää ostaa kahdet samanlaiset peräkkäin. Kehyksettömät lasit ovat ihanan kevyet ja huomaamattomat, nuo uudet antavat ilmettä kasvoille vaikka meikkiä ei olisi. Ja punaiset aurinkolasit näyttävät oikein pirtsakoilta!

 2. Hehkuvainen says:

  Rohkea mutta hyvä valinta! Totuttelua se aina vaatii, kun uudet pokat ostaa, mutta kyllä se siitä :).

 3. Minna says:

  Iso muutos, en ihmettele ettö oudoksuttaa. Minusta nämä uudet ovat ehdottomasti paremmat :)

  1. Rhia says:

   Sari – Joo ei mullakaan samanlaisia ole peräkkäin ollut, mutta vaihdan laseja niin harvoin että muoti ja oma tyyli on ehtinyt siinä vuosien aikana muuttua paljonkin. Nuo hengettömät on hankittu ehkä 7-8 vuotta sitten, sitä edelliset lasit taas hankin kauppiksen aikaan 90-luvun alussa… Mun näkö muuttuu niin hitaasti että ei ole ollut tarvetta uusia useammin ;)

   Hehkuvainen – Kiitän :D Itseasiassa inspiraation uusien hankkimiseen sain kun oli äidilläni makutuomarina ja sovitin silloin itse huvin vuoksi yksiä punaisia kehyksiä. Se oli tosin eri liike kuin mistä nyt nämä hankin joten niitä punaisia muovikehyksiä en sitten saanut mutta muoto on samantyyppinen. Ajattelin että ruskea on varma valinta joka sopii moniin asuihin. Ja hauskaa näissä on että lasien takaosa on vaaleansininen!

   Minna
   – Itseasiassa olen peilannut itseäni jo useammasti tänään hissin peilistä ja ikkunoista ja ties mistä :D Ihan kivoilta nää alkaa vaikuttaa vaikka tykkään kyllä noista hengettömistäkin kovasti. Mutta vaihtelu virkistää. Nyt on muuten 50-luvun tyylisiä laseja optikoilla. Olen käynyt tänä keväänä kahdella optikolla ja molemmista löytyi kaksivärisiä 50-luvun tyylisiä pokia joissa yläosa on voimakas musta ja alaosa vaalea :D Itse en halunnut lähteä ihan niin alleviivaavalle linjalle.

 4. Salka says:

  Uudet pokat sopivat sulle tosi hyvin! Mutta niin se menee, uusi kampaus, uudet pokat jne. vaativat sen oman aikansa, että niihin tottuu.

  Tosin, näiden nykyisten pokien kanssa olin ylimmät ystävät jo heti alusta asti, löysin eilen vessan kaappeja siivotessani ne edelliset lasini ja sovitin niitä piruuttani-voi kamala millaiset ne ovatkaan olleet, ihan hirveät ja eivät todellakaan imarrelleet mun kasvojen muotoa :D Eli, jos omasta mielestä se aiempi kampaus tai pokat ovat olleet kamalat, niin uusi korvaava asia onkin sitten niin mahtis, että sitä totuttelujaksoa ei edes tarvi :D

  1. Rhia says:

   Salka – totta :D mulla on itseasiassa tallessa vielä lasit jotka mulla oli vuonna 1991 kun valmistuin kauppiksesta. Jouduin pistämään ne yksi päivä päähän kun unohdin silmälasikotelon autoon enkä nähnyt sisällä aurinkolasit päässä mitään. Tsiisus että olivatkin kamalat :D Mut joo jännästi sitä mielikin muuttuu kun on jotain uutta ja sitten vanha jää käyttämättä hetkeksi. Sitten kun taas kokeilee vanhaa niin se voi tuntua aika kamalalta. Kai se on sitä tottumista sitten sekin… Uusi tukka on mulle lähes poikkeuksetta aina mieleinen, oon ehkä max 5 kertaa tullut kampaajalta kotiin niin että en oo tykänny kampauksesta. Kyllästyn hiuksiin niin äkkiä että niissä on kiva saada vaihtelua ja etenkin kun värjäilee niin se haalistunut juurikasvanut väri on aina karmee :D

 5. Ence says:

  I like the new!

  1. Rhia says:

   Ence – Yeah, I think I like them aswell :D but it is still weird when I can actually see the frame all the time. It sort of disturbes me :D

 6. rinna says:

  Uudet aurinkolasit on mun mielestä juuri täydellisen muotoiset – pyöristetyt suorakaiteet jotka nousee hieman ulkokulmista. Ei liian kapeat eikä liian leveät, juuri sopivat. Tuollaisia minäkin haen. Kerran löysin just sopivan malliset aurinkolasit, vieläpä edullisesti, ja sitten hukkasin ne, nyyh!

 7. Nina says:

  Oi, tosi hyvät on molemmat lasit! Tuovat todella uutta ilmettä.

  1. Rhia says:

   rinna – kiitos :D näitä saa Nisseniltä jos haluat käydä katsomassa mallia.

   Nina
   – kiitän :D kyllä näihin alkaa nyt jo tottua, mutta päänsäryn yllättäessä on vaihdettava noihin vanhoihin jotka ei ärsytä näkökentässä

Comments are closed.