Eleganttina sateessakin / Elegant in the rain

Vähän on ollut kuiva huhtikuu blogirintamalla. Ei ole tehnyt mieli hirveästi postailla eikä juuri lueskellakaan blogeja. Tilanne toivottavasti tästä pian tokenee jahka kesä pääsee kunnolla aluilleen, ilma raikastuu ja fiiliksetkin paranee. Kohta pitää rientää tekemään kämpän siivousta vappupirskeitä varten ja sillä välin saatte ihailla mitä löysin tänään kirppikseltä. En tiedä miksi mutta jostain syystä olen alkanut ostaa kirppiksiltä sateenvarjoa. Minulla on jo yksi raidallinen, yksi liukuvärjätty ja yksi tummansininen. Tämänpäiväinen löytö kätkee sisäänsä yllätyksen. Erittäin kukallisen ja sateella hirmuisen piristävän. Samantapaisia sateenvarjoja bongasin talvella uutena Marjamäen Pajutilalta, jos en väärin muista ne maksoivat 25€. Tämä varjo elegantteine kädensijoineen maksoi vain kaksi euroa.

IN ENGLISH
It’s been a bit dry season in my blog this April. I haven’t really felt like posting or even reading blogs. Situation hopefully improves when summer arrives, air gets more fresh and I start feeling better. Soon I have to run to do some serious house cleaning for our coming Mayday bash, but meanwhile you can have a look what I found today while thrifting. I don’t know why but for some reason I have started to buy umbrellas from flea markets. I already have one striped, one gradient dye and one dark blue. Today’s find hides a surprise inside. Wonderfully flowery and very cheering in rain. I have seen similar brollies just past winter in Marjamäki Willowfarm, if I recall correctly they were about 25 €. This brolly with elegant handle was mere 2 €.


Ei ihme että se näyttää niin elegantille, sehän tulee Pariisista! /
No wonder it looks so elegant, it comes from Paris!

9 Comments

 1. Petriina says:

  Mieletön löytö ! Hieno varjo, todellakin :)

 2. Elise says:

  Onpa kaunis! Ihana löytö. Miksei minulle tule vastaan yhtään sateenvarjoa, vaikka yritän löytää sellaista, vai siinäkö se vika juuri onkin :D

  1. Rhia says:

   Petriina – Joskus sattuu hyvä tuuri eli armoton munkki kuten joku joskus totesi :D

   Elise – Mä luulen että se vitsi on juuri siinä, minä en nimittäin ole näitä etsimällä etsinyt. Ne ovat aina vain osuneet kohdalle :D ja vielä hurjan edullisesti.

 3. Lotta says:

  Hurmaava varjo! Olet onnentyttö!

  1. Rhia says:

   Lotta – Kiitos, nyt mulla on vaan yksi ongelma… raaskiiko tuota ollenkaan käyttää :D

 4. Sara says:

  Todella ihana sateenvarjo! Upea printti ja kädensija!

  1. Rhia says:

   Sara – niin minustakin, erityisesti minua kutkuttaa ajatus siitä että varjo on musta ulkopuolelta ja kukallinen sisältä :D

 5. Desiree says:

  Oh I am obsessed with finding another old umbrella after losing my beloved orange frilly one this summer – after losing her, I discovered how much I depended on her to keep the harsh Australian sun off my face, décolleté and shoulders. I don’t like to tan, but my skin just drinks up the sun and I don’t seem to burn. Also, we are having autumn rainstorms here in Brisbane and I miss my lovely brolly. Your pictures are so lovely, floral print with ornate handle, beautiful my dear:). I love to see people’s collections. xoxo

  1. Rhia says:

   Desiree – Oh no! Losing perfect umbrella is not good. I accidentally sort of ruined my perfect handbag-size umbrella that was gifted to me, by leaving it between heavy door. It was pretty smashed after that accident and I haven’t been able to find another umbrella as tiny as that one was, it was gift from abroad. But now it seems that brollies seem to gather around me. I have one sturdy for heavy autumn storms and this new purchase for fancying around. Now I only need to find some frilly silly parasol for summer to protect me from sun. Unlike yours, my skin is not handling the sun very well, I always burn after 10 minutes of direct sunlight and I have finally decided to take heavy precautions against it. I think my mum actually has just the perfect thing for me… perhaps I will post about that some day soon.

Comments are closed.